Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
25. 3. 2017,
12.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mali kraški maraton rekreacija tek maraton

Sobota, 25. 3. 2017, 12.32

6 let, 6 mesecev

Mali kraški maraton

S tekom v Sežani se začenja sezona rekreativnih tekov

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V nedeljo bo v Sežani prva večja tekaška prireditev letošnjega leta. Na sporedu bo že 17. Mali kraški maraton. Štart osrednjih tekov, polmaratona in teka na 9,4 kilometra, bo ob 11. uri.

Mali kraški maraton že tradicionalno odpira vrata letošnjim rekreativno-tekaškim prireditvam. | Foto: Peter Kastelic Mali kraški maraton že tradicionalno odpira vrata letošnjim rekreativno-tekaškim prireditvam. Foto: Peter Kastelic

Štartne številke so podeljene in v nedeljo bo Sežana gostila več kot tri tisoč tekačic in tekačev iz kar 13 različnih držav. Polmaratonci in rekreativni tekači na 9,4 kilometra bodo štartali ob 11. uri.

Že ob 10. uri se bodo pohodniki odpravili na pot po Živem muzeju Krasa, nekaj minut pozneje pa bodo na vrsti poSKOKčevi otroški teki za najmlajše na 400 in 550 metrov, nadaljevalo se bo z AS-ovim minmaratončkom na 700 metrov. Takoj po štartu osrednjih tekov se bodo šolarji višje stopnje podali na Mladi kraški maraton na 2.500 metrov.

Premik ure
Ne pozabite, da se v noči na nedeljo ura premakne za eno uro naprej, kar pomeni, da boste žal spali eno uro manj.

Kdo bo nasledil lani najhitrejše polmaratonce? | Foto: Peter Kastelic Kdo bo nasledil lani najhitrejše polmaratonce? Foto: Peter Kastelic

"Vsi že komaj čakamo na nedeljski dogodek, ki za Sežano pomeni veliko. Ponosni smo, da je vse pripravljeno že na 17. izvedbo tako množične in organizacijsko zahtevne prireditve. V vseh teh letih nismo izpustili niti ene prve pomladne nedelje, da se ne bi družili s tekačicami in tekači, zato tudi letošnja ne bo izjema. Čeprav pravijo, da je to mali maraton, pa lahko na tem mestu dodam, da ima ta mali maraton zagotovo veliko srce," pravi Barbara Jerič iz  Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana.

Lani sta na polmaratonski razdalji zmagala Miroslav Nikolič in gostja iz tujine Celine Murray, na rekretivnem teku pa Domen Hafner in Maja Škrlj.

Ne spreglejte