Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2012,
13.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 17. 8. 2012, 13.41

7 let, 12 mesecev

Rekordni Alič in Da Fornova kralj in kraljica Širokega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Primorci so z gorskimi teki nadaljevali na vzponu na Široko, na katerem sta imela največ moči gorski tekač Simon Alič, ki je postavil nov najhitrejši čas proge, in Daniela Da Forno.

Gorski tekači imajo v teh dneh kar nekaj priložnosti, da preverijo poletno tekaško pripravljenost. Tako so Primorci praznično sredo izkoristili za nadaljevanje pokala Klub Primorskih gorskih tekov, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012. Organizatorji Športno in kulturno društvo Lom so priredili 8. tekaški vzpon na široko, na katerem so se jim kot že tradicionalno pridružili še kolesarji.

Na štartu na Mostu na Soči pri mostu čez Idrijco je gorske tekače pričakala 4,7 kilometra dolga proga, katere povprečni naklon je 12,8 % in na kateri so morali premagati 600 metrov nadmorske višine. V moški konkurenci se je z deloma makadamsko, betonsko in travnato traso najbolje spopadel Simon Alič, sicer zmagovalec letošnjih primorskih gorskih tekov na Tabor, Špičasti vrh, Malo goro in Gradiškega gorskega teka. Alič je ciljno črto prečkal s časom 27:17,70 in s tem postavil nov rekord proge, ki ga je do srede s 27:24 držal Klemen Triler. Drugo mesto je pripadlo Danijelu Vinčecu, najboljšo trojico je zaključil Borut Malavašič.

Pri dekletih je z gorsko progo najhitreje opravila Daniela da Forno, ki je slabih pet kilometrov pretekla v času 33:31,60 in tako za več kot minuto ugnala vso žensko konkurenco. Drugo mesto si je pritekla Mihaela Tušar, tretje pa Sergeja Lipušček. V skupnem seštevku primorskih gorskih tekov v moški konkurenci sedaj vodi Borut Malavašič, sledita mu Aleš Štor in Simon Drole. Pri dekletih je v vodstvu Mihaela Tušar, drugo mesto pripada Urši Trobec, tretja je Irma Pivk.

Primorski pokal v gorskih tekih bo sedaj dva tedna počival, nadaljevanje pa sledi 1. septembra, ko bo v Podbrdu na sporedu 19. Gorski tek na Črno prst.

Ne spreglejte