Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
11.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogoča Fitinn

Foto: Thinkstock, promocijsko gradivo

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 11.16

6 let, 7 mesecev

Pred poletjem na fitnes? Pametna odločitev!

Vsebino omogoča Fitinn

Foto: Thinkstock, promocijsko gradivo

Foto: Thinkstock

Če ste se odločili, da boste poskusili nekaj novega, na primer vadbo v fitnesu, ste že na dobri poti. Odločitev je namreč prvi korak do zastavljenega cilja.

Zdaj bo potrebne še nekaj vztrajnosti, discipline in rezultat bo kmalu tu. Ker pa se poletje nezadržno bliža, nima smisla odlašati z začetkom. Zato predlagamo, da se vadbe lotite čim prej. Pogumno, vztrajno in morda z upoštevanjem kakšnega od spodnjih nasvetov.

Da bo začetek lažji in rezultati optimalni …

Ste si zastavili cilj? Kaj je tisto, zaradi česar ste se odločili za vadbo v fitnesu? Če natančno veste, kaj s svojim trudom želite doseči, je velika verjetnost, da vam bo to tudi uspelo. Iz jasnih ciljev črpamo motivacijo. Jasni cilji nas vlečejo naprej. Cilj je zato prva stvar, ki si jo moramo postaviti, ko se lotimo projekta. In vadba v fitnesu to zagotovo je – projekt, ki ga je treba vzeti z veliko veselja, pa tudi malce resnosti.

#1 Poskrbite za potrebno opremo

Opremo? Ne boste je potrebovali veliko, kar je zagotovo ena dobrih strani vadbe v fitnesu. Čisti športni copati, športna oblačila, brisača in bidon. Če imate to, ste na začetek že pripravljeni. Bolj zahtevni boste v svojo športno torbo morda spakirali še rokavice, mp3-predvajalnik ali kakšno energijsko ploščico. Načeloma pa torba, ki jo boste nesli s seboj na trening, ne bo pretežka.

#2 Zastavite si vadbeni načrt

Če je cilj, ki ste si ga zastavili, vaša končna točka, je vadbeni načrt pot, po kateri boste do rezultata prišli v optimalnem času. Tisti, ki osnove vadbe v fitnesu že poznate, si lahko vadbeni načrt zastavite sami. Če ste v tej obliki rekreacije čisti začetnik, pa je priporočljivo, da vam osnove predstavi trener. Vsak dober fitnes studio je sicer opremljen tudi z navodili za uporabo naprav, a trener za vadbo v fitnesu vam bo ob tem lahko predstavil tudi pravilno izvajanje vaj, razložil osnovno filozofijo vadbe, osnove zdravega prehranjevanja in druge pomembne podrobnosti, ki vam bodo olajšale pot do rezultatov.

Ena od napak, ki jih naredi velika večina začetnikov, je, da začnejo preveč zagnano in kmalu za tem odnehajo. Zmernost je tista, ki prinaša rezultate.  | Foto: Ena od napak, ki jih naredi velika večina začetnikov, je, da začnejo preveč zagnano in kmalu za tem odnehajo. Zmernost je tista, ki prinaša rezultate.

#3 Dober trening je le polovica poti do uspeha …

… drugo polovico prinaša zdrav način prehranjevanja. To seveda velja, če je uspeh za vas dobra telesna pripravljenost in zdravo, fit telo. Največ za dobre rezultate boste naredili z uravnoteženo prehrano, ki jo boste čez dan razporedili v več zmernih obrokov. V osnovi pa lahko načela zdrave prehrane povzamemo s spodnjimi smernicami:

  1. Jejte svežo hrano, po možnosti lokalnega izvora in čim manj predelano.

  2. Dnevno količino hrane razporedite v več zmernih obrokov, idealno je od štiri do šest na dan.

  3. Poskušajte se držati ustaljenega urnika prehranjevanja – jejte vsak dan bolj ali manj ob istem času.

  4. Ne pozabite na zajtrk!

  5. Ne izogibajte se večerji z mislijo, da boste tako izgubili kak kilogram več. Raje zaužite kalorije razporedite zmerno čez ves dan.

  6. Prepoznajte glavne skupine živil in pazite, da vaši dnevni obroki vsebuje vse. Vaša dnevna prehrana naj torej vsebuje vitamine, minerale, beljakovine, zdrave maščobe in veliko vode.

  7. Pijte! Pravilo je vsaj osem kozarcev na dan, če boste aktivni, pa poskušajte količino zaužite tekočine še povečati.

#4 Začnite počasi in vztrajajte

Ena napak, ki jih naredi velika večina začetnikov, je, da začnejo preveč zagnano in kmalu za tem odnehajo. Zmernost je tista, ki prinaša rezultate. In le vztrajnost se na dolgi rok obrestuje. Vadba v fitnesu pri tem ni izjema. Zato ne pozabite, da za prvi korak ni nikoli prepozno, za korak, s katerim želimo odnehati, pa ni nikoli pravi čas.

#5 Poiščite fitnes, ki vam bo pisan na kožo

Ko ste v svoje cilje in vadbene načrte dovolj prepričani, je čas, da izberete fitnes studio, ki vam bo ponudil optimalno podporo pri doseganju zastavljenega načrta. Ko izbirate studio zase, izberite takšnega, ki vam bo omogočal široko paleto vadbenih možnosti, od kardio naprav in naprav za moč do prostih uteži in funkcionalnih pripomočkov za vadbo z lastno težo. Raznovrstnost vadbe je namreč tista, ki bo v veliki meri odločala o vaših rezultatih treninga.

Fitinn je mednarodni koncept fitnes studiev, ki je v Sloveniji prisoten že več kot tri leta, in svojim članom ponuja široko paleto zgoraj naštetih vadbenih možnosti. Ena glavnih značilnosti znamke pa je prav zagovarjanje zmernosti in vztrajnosti pri vadbi, ki s časom prinaša prave rezultate. Fitnes studii, ki jih odlikuje izjemna cenovna dostopnost, svojim članom ne glede na ugodne cene ponujajo vrhunske pogoje za vadbo. Veliki vadbeni prostori, fleksibilni delovni časi vse dni v letu ter vrhunska opremljenost studiev z napravami vodilnih proizvajalcev opreme za fitnes so osnovni pogoj za doseganje zastavljenih ciljev. K temu boste sami morali dodati nekaj vztrajnosti in discipline, pa bo rezultat hitro viden. In če boste za delo poprijeli prav kmalu, bodo lahko prvi sadovi vašega dela vidni, še preden se začne poletje.

 | Foto:

Zakaj izbrati Fitinn studio?

  • brez vpisnine

  • cenovna dostopnost fitnes vadbe

  • najkakovostnejše naprave za trening moči in vzdržljivosti

  • sodobna cona za funkcionalno vadbo

  • fleksibilen delovni čas, vse dni v letu, od 6.00 do 24.00

  • poseben vadbeni prostor, namenjen samo ženskam

  • možnost zamrznitve fitnes paketa

Za več informacij obiščite spletno stran www.fitinn.si.

Prepričajte se o kakovosti vadbe v Fitinn studiu z dvotedensko brezplačno vadbo.

Fitinn aprila ponuja izjemno priložnost, da brezplačno in brez obveznosti preizkusite njihove studie in se o kakovosti vadbenih pogojev prepričate sami. Obiščite enega od studiev v Ljubljani ali Mariboru, izpolnite obrazec in že lahko brezplačno trenirate kar dva tedna.

Več o aprilski ugodnosti najdete na http://fitinn.si/akcije/2-tedna-brezplacne-vadbe/

 

Ne spreglejte