Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2012,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 7. 2012, 10.47

8 let

Po Zlato čipko na Soriško planino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prihajajoči vikend bo zopet v znamenju rekreativnega kolesarstva, na svoj račun bodo v soboto, 14. julija, prišli ljubitelji gorskega kolesarjenja.

Tako kot je sezona pokalov v rekreativnih tekih v polnem zagonu in se počasi preveša v drugo tekmovalno polovico, so tudi rekreativne kolesarske prireditve že dodobra zakorakale v drugi tekmovalni del. Po številnih maratonih, na katerih so na svoj račun prišli predvsem ljubitelji vzdržljivostnega kolesarjenja, prihajajoča sobota obeta gorsko dirko. Športno društvo Kamikaze Železniki namreč v soboto, 14. julija, prireja 14. rekreativno kolesarsko dirko Na Soriško planino za Zlato čipko, ki poteka v okviru akcije Slovenija kolesari 2012.

Kolesarji bodo na sobotnem gorenjskem kolesarskem prazniku lahko izbirali med dvema razdaljama, in sicer se bodo lahko podali na 22 ali 19-kilometrsko traso. Na daljši progi, katere štart bo ob 10.00, bo kolesarje od štarta v Železnikih (pred restavracijo Lušina) do Zalega Loga pričakala zaprta vožnja. V Zalem Logu bo nato leteči štart, kolesarji pa bodo morali nato do cilja na drugem najvišjem cestnem prelazu v Sloveniji Soriški planini premagati 822 metrov nadmorske višine. Po cilju na Soriški planini bo sledil spust na mesto štarta, kjer bodo ob 13.45 razglasili zmagovalce – skupna zmagovalca bosta prejela Zlato čipko za leto 2012.

Na krajšo, 19-kilometrsko traso pa se bodo kolesarji odpravili ob 10.10. V celoti asfaltirana proga jih bo ob normalnem prometu vodila do Planinskega doma na Petrovem Brdu, na poti pa bodo morali prevoziti 358 metrov nadmorske višinske razlike.

Na prireditvi, ki bo potekala v vsakem vremenu, bodo ženske kolesarile v dveh starostnih kategorijah, moški v petih, za otroke do 15. leta pa so organizatorji pripravili enotno kategorijo. Na sobotno kolesarjenje se morate prijaviti, in sicer bodo prireditelji prijave zbirali na dan dirke med 8.00 in 9.45 na štartu pred restavracijo Lušina v Železnikih. Prijavnina za mladino do 15. leta znaša 10 evrov, odrasli pa bodo za sodelovanje na gorskem kolesarjenju odšteli 15 evrov (za imetnike olimpijske kartice je prijavnina nižja).

Ne spreglejte