Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2016,
15.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Predani korakom

Torek, 23. 8. 2016, 15.33

6 let, 6 mesecev

Plesno-gledališki performans Predani korakom

Oglasno sporočilo

Eden od letošnjih vrhuncev projekta Predani korakom je istoimenski plesno-gledališki performans, ki se bo zgodil v soboto (27. 8.) ob 17. uri v Križankah. Vstop na predstavo, ki je nastala v sodelovanju z URI Soča, s Festivalom Ljubljana in z Zavarovalnico Tilia, je prost.

 | Foto: Zavarovalnica Tilia Foto: Zavarovalnica Tilia

Letošnja dobrodelna nota projekta Predani korakom je obarvana še posebej kulturno, kar pritiče nekoliko predrugačenemu poslanstvu projekta, ki od letos združuje zbiranje korakov za dober namen tako na gibalnem kot kulturnem področju.

Tako bodo letošnja zbrana sredstva namenjena organizaciji poletnih delavnic in produkciji otroške gledališke predstave Predani korakom, ki bo v organizaciji Zavarovalnice Tilia, URI Soče in Festivala Ljubljana na sporedu to soboto (27. 8. 2016), ob 17. uri v ljubljanskih Križankah.

Predani korakom so intimni spektakel gibalno oviranih otrok, čigar navdih so Sisijina potovanja in njena drugačnost. Skozi predstavo želijo izpostaviti, da prav nihče ni sivo povprečje – je bela svetloba, v kateri se skrivajo vse barve sveta. Prav vsak izmed nas namreč  predstavlja svoj svet, ki je nekaj posebnega.

Režiserka predstave je Lea Kukovičič, za koreografijo je zadolžen Miha Podrepšek, za kostumografijo Tina Bonča, za scenografijo Lea Kukovičič in Tina Bonča, povezovalec pa bo ambasador projekta Predani korakom Jernej Šugman.

"Pričakujem lep gledališki dogodek, ki bo na poetičen, umetniški način razkrival življenja gibalno oviranih otrok. To bo urica, ki jo bomo posvetili otrokom, različnim otrokom, saj je vsak od njih poseben," je povedal Šugman.

Predstava bo nastajala pet dni, ko se bo 25 nadebudnih mladih otrok lotilo konkretnih situacij s koreografijo in gibanjem v prostoru. Situacije bodo izhajale iz igre, da si bodo otroci lažje vtisnili v spomin vrstni red dejanj. "V performansu želimo ohraniti neke vrste otroško spontanost. Želim si, da se bodo otroci na odru dobro počutili, se zabavali in da bo to tako za njih kot za celotno ekipo nepozabna izkušnja," pravi režiserka in scenografka Lea Kukovičič.

Predstava je namenjena tako mlajši kot starejši publiki, gledališko-plesni performans pa bo trajal približno 45 minut. Zakaj si velja ogledati predstavo, razkriva Jernej Šugman: "Ker bo lepo, iskreno, bržkone tudi ganljivo. Ker imajo ti otroci neverjetno moč, željo, veselje do življenja, ki kar prekipeva. In vse to bodo poskušali prenesti na oder Križank."  

Kot rečeno, dogodek bo na sporedu to soboto ob 17. uri v Križankah. Vstop je prost, brezplačne vstopnice pa lahko prevzamete na blagajni Križank. Prav tako ne pozabite na uporabo 'značke' #PredaniKorakom, s čimer boste podarili nove korake za dober namen.

Ne spreglejte