Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 4. 2017,
11.55

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock in Ljubljanske mlekarne

Natisni članek

Ego Quark Ljubljanske mlekarne advertorial beljakovine regeneracija rekreacija vadba

Ponedeljek, 10. 4. 2017, 11.55

2 meseca, 1 teden

Ostajate lačni po vadbi? S tem si delate veliko škodo.

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock in Ljubljanske mlekarne

V želji, da bi čim prej postali fit, pozabljamo na pomemben del telesne vadbe – regeneracijo. Če po vadbi ostajamo lačni, si v bistvu delamo veliko škodo.

hrana vadba šport rekreacija sadje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Športni napredek in posledično doseganje ciljev, kot so na primer boljši rezultati, preoblikovanje postave in boljša kondicija, je mogoč le, če pravilno stopnjujemo intenzivnost treninga. Zelo pomemben vidik vadbe pa je seveda regeneracija, ki se začne takoj po končani vadbi.

Zato v svojo torbo za trening nujno pripravimo še beljakovinski napitek, ki je hitro prebavljiv in praktičen za uporabo. Spijemo ga lahko že v garderobi ali pri avtomobilu, če se odpravljamo domov po aktivnosti v naravi. Tako ne izgubljamo dragocenega časa, ki ga imamo za kakovostno regeneracijo.

Imamo pol ure časa

šport rekreacije ženske zmaga veselje | Foto:

Več uspeha bomo namreč imeli, če bomo izkoristili pol ure časa, ki ga imamo po treningu, da nadomestimo izgubljeno energijo. Seveda ne smemo pozabiti na tekočino. Zato je po vadbi še posebej praktičen beljakovinski napitek, ki nas hkrati oskrbi z nekaj tekočine, predvsem pa vsebuje toliko kakovostnih hranil, da bo telo dokaj hitro lahko začelo nadomeščati izgubljene zaloge glikogena, ki so se med treningom izpraznile.

Tako najbolje poskrbimo za pravilno regeneracijo telesa po vadbi, od česar je močno odvisen tudi naš napredek. Boljši športni dosežki, manj utrujenosti in bolečin so znaki, da znamo poskrbeti za regeneracijo telesa po vadbi.

Beljakovine so posebnega pomena

telo vadba rekreacija ženske uteži | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pri regeneraciji mišic so izjemnega pomena prav beljakovine kot gradbeni material mišic. Priporočljiv povprečni dnevni vnos beljakovin je 59 gramov na dan za odrasle moške in 47 gramov na dan za odrasle ženske. Minimalni dnevni odmerek je od 0,65 in 0,92 grama na kilogram telesne teže. Aktivne osebe morajo vnos sorazmerno povečati, saj so med vadbo mišice bolj obremenjene in potrebujejo več gradbenega materiala za popolno obnovo.

Prav beljakovine v mlečnih izdelkih zaradi popolne zgradbe ustrezajo našim potrebam. Beljakovinski napitek Ego Quark vsebuje do šest odstotkov beljakovin in je tako prava hrana za mišice. Ego Quark z visoko vsebnostjo naravno prisotnih beljakovin in v različnih okusih odlično poskrbi za regeneracijo po vadbi.

Napitek lahko tudi obogatimo

smuti breskve maline jogurt | Foto:

Proteinskemu napitku Ego Quark lahko za popestritev okusov in dodatni vnos hranljivih snovi dodamo orehe, suhe slive ali pa cvetni prah. Katera kombinacija pa je vam najljubša?

Če imamo radi smutije, si pripravimo slasten obrok z vaniljevim ali čokoladnim napitkom Ego Quark, ki mu primešamo ovsene kosmiče, čajno žličko semen chia, datlje, breskev in maline.

Kako za regeneracijo poskrbita profesionalna športnika?

Odbojkarja Tine Sattler, profesor na Fakulteti za šport in trener odbojke, ter Rok Satler, profesionalni odbojkar in trener, poudarjata, kako pomembna je pravilna prehrana v življenju športnika, saj v veliki meri vpliva na zmogljivost in doseganje boljših rezultatov.

Razkrivata, kakšen je njun najljubši zajtrk ter kako poskrbita za regeneracijo po napornih treningih. Nad izdelkom Ljubljanskih mlekarn Ego Quark sta naravnost navdušena. "To je tudi odličen nadomestek za prvi obrok v dnevu," je povedal Tine Sattler. Pomembno je, da pojemo več obrokov na dan in da jih natančno načrtujemo. "Ne jejmo kar vsevprek. Le tako lahko dobro vadimo in se odlično počutimo," dodaja Tine Sattler in poudarja, da nam narava ponuja veliko kakovostnih hranil, s katerimi nadomestimo izgubljeno energijo.

ego quark ljubljanske mlekarne napitek | Foto: Naravna moč beljakovin

Ego Quark poskrbi za hitrejšo regeneracijo mišic, njegov odličen okus pa lahko dopolni marsikateri obrok.

Obstajata dva okusa proteinskega napitka Ego Quark – vaniljev in čokoladni, ki je na prodaj v 500-mililitrskih plastenkah.

Napitek je narejen iz posnetega mleka z 0,5 odstotka mlečne maščobe. Mleko in mlečni izdelki vsebujejo od tri do štiri grame beljakovin v stogramski porciji živila, 100 gramov napitka Ego Quark pa vsebuje 6 gramov beljakovin.

 

 

Ne spreglejte