Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

šport nasveti fitnes plavanje ples

Sreda, 1. 2. 2012, 13.22

6 let, 6 mesecev

Nasveti za rekreacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V rubriki nasveti predstavljamo številne športne vadbe, od najosnovnejših do bolj zahtevnih. Nekatere vaje boste lahko opravili sami, druge pa bodo v pomoč pri iskanju primerne športne aktivnosti.

Predstavitev vadb

Ponudba skupinskih vadb je v zadnjih letih močno narasla in kar težko se je odločiti za tisto, ki bi bila najbolj primerna. Nekatere vadbe obljubljajo izgorevanje maščob, izboljšanje mišičnega tonusa in večjo mišično moč, spet druge večjo gibljivost, večjo fizično vzdržljivost in ohranjanje telesne vitalnosti. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj zanimivih vadb.

Bikram joga Core Barre Zumba za vse generacije Pilates za nosečnice Power plate Pilates

Predstavitev športnih dejavnosti

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj zanimivih športov, ki so primerni tudi kot rekreacija.

Deskanje po pesku Sabljanje - predstavitev dveh borb Sabljanje - predstavitev orožja Sabljanje - rekreativna borilna veščina Ples kot rekreacija in zabava Skajkanje

VigorGround

VigorGround je inovativni vadbeni center z vrhunsko usposobljenimi in veščimi trenerji, ki z najnaprednejšimi metodami treninga strankam, katerih paleta sega od popolnih rekreativnih začetnikov do vrhunskih športnikov, od mladostnikov do seniorjev, že več let pomagajo do zastavljenih ciljev.

Najnaprednejša metoda treninga Specifičen prostor za najnaprednejši trening Boot Camp ali vojaški način vadbe Weightlifting oz. olimpijsko dvigovanje uteži Kaj je CrossFit? Kettlebell oziroma časten šport

Vadba ob drogu

Učinkovita in čutna vadba, ki je obnorela svet. Z vadbo ob drogu lahko shujšate, učvrstite svoje telo, hkrati pa se zabavate in prebujate svojo žensko plat. Pri vadbi ob drogu vedno dela celo telo, zato nikoli ne moremo izpostaviti le ene skupine mišic. Najpomembneje pa je, da imamo vedno močno in čvrsto jedro telesa, ki ga obdajajo trebušne mišice.

Vadba ob drogu 1. del Vadba ob drogu 2. del Vadba ob drogu 3. del

Alpsko smučanje

Alpsko smučanje je eden najbolj priljubljenih rekreativnih športov pri nas. Na smučiščih lahko vidimo vse generacije, od najmlajših pa vse do tistih, ki so že dopolnili 80 let. V tokratnih nasvetih o alpskem smučanju, vam predstavljamo nekaj odgovorov na večkrat postavljena vprašanja o tem športu, poleg tega pa smo tudi pripravili prispevke, kako kar najbolje poskrbeti za smuči.

Urška Hrovat: Smučanje je naravno gibanje Tudi najboljša smučka ne bo zavila sama Ob poškodovani sredici je smučko treba zamenjati Za prijetno vijuganje so potrebne "prave" smuči Za najbolj ambiciozne smučarje

Aqua body

Aqua body ni vodna aerobika, ampak specifična tehnika, ki zadostuje štirim kriterijem zdravstvenega fitnesa. Ugodno vpliva na sestavo telesa (na odstotek telesne maščobe), na mišično-sklepni sistem (predvsem povečuje mišično moč in vzdržljivost, pod določenimi pogoji pa vpliva tudi na razvoj gibljivosti), na psihomotorični sistem (povečuje agilnost, koordinacijo, percepcijo) in na kardiovaskularni sistem.

Tehnika aqua body – vaje v globoki vodi Tehnika aqua body – vaje v nizki vodi Tehnika aqua body – vaje ob bazenski šobi

Fitnes

Fitnes centri so običajno razdeljeni na več prostorov glede na namenskost naprav oziroma pripomočkov, ki se v posameznem prostoru nahajajo. V fitnes centru najdemo prostor s kardio napravami, prostor s trenažerji ter prostor s prostimi utežmi in raznimi pripomočki. V 14 filmih si lahko ogledate vse od osnovnih do zahtevnejših vaj.

Podrobno o finesu

Ne spreglejte