Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2017,
13.58

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Amer Sports Austria Gmbh

Natisni članek

Salomon nagradna igra tek rekreacija advertorial tekaški copati

Sreda, 22. 3. 2017, 13.58

2 meseca

Naslednji tekaški trening načrtujte z njimi

Vsebino omogoča Amer Sports Austria Gmbh

Z majhnimi, a ključnimi spremembami se lahko izognete izčrpanosti in v svoj tekaški dnevni ritem vnesete več dinamike. Pomagajo pa tudi vrhunske tekaške copate.

Fotogalerija
1 / 4

Razdalje ne boste več merili v kilometrih, ampak v prizorih

Salomon predstavlja novo linijo tekaških copat Salomon Sense, ki so primerne tako za tek po trših kot mehkejših in neravnih terenih. Vse copate iz linije Sense bodo tekače navduševale z nizko težo, blaženjem in vrhunskim oprijemom podplata ne glede na vrsto podlage.

Z njimi bo tek postal več kot rekreacija, spremenil se bo v potovanje. Pokrajina ob vaši tekaški poti vas bo navdihovala za vedno nove in nove korake: razdalje ne boste več merili v kilometrih, ampak v osupljivo lepih prizorih, ki vas bodo napolnili s povsem novo energijo.

Fotogalerija
1 / 3

Zamenjajte lokacijo, podlago, uro in postanite univerzalni tekač

Salomon | Foto:

Vam je kdaj primanjkovalo motivacije za tek? To se dogaja vsem tekačem, ne glede na izkušenost in telesno pripravljenost. Še posebej če radi tečete vedno ob istem času. Takrat se lahko zgodi, da si jutra postajajo podobna ali da so večerni prizori vedno enaki.

Zjutraj, popoldne in zvečer: Tek ob istem delu dneva lahko postane navada, zaradi katere lahko napredujete manj, kot bi si želeli. Zato svoje treninge načrtujte ob različnih delih dneva. Zakaj ne bi enkrat šli teč ponoči ob naslednji polni luni? To vas bo gotovo zelo poživilo.

Salomon | Foto:

Razdelite trening: Včasih lahko en daljši tek zamenjate z nekaj krajšimi treningi. Spremembe pomagajo ohranjati dinamičnost in pestrost treninga, to pa lahko pomaga pri preprečevanju izčrpanosti.

Zamenjate lokacijo: Tek je lahko še posebej monotona dejavnost. Ste že pogledali skozi okno doma, v službi, kjerkoli? Če vam je razgled všeč, vam bo gotovo tudi tek. Izogibajte se vedno istim terenom.

Zamenjajte obutev: Tudi obutev lahko veliko pripomore k temu, da se boste z veseljem odpravili na trening. Obutev, ki omogoča aktiven odriv, vam pomaga preteči večjo razdaljo.

Inovativna tehnologija za vrhunsko razmerje med zaščito in blaženjem

salomon | Foto: Tekaške copate Sense Pro Max s tehnologijo Vibe, ki učinkovito blaži vibracije in zmanjšuje utrujenost na daljših tekih, zagotavljajo popolno razmerje med zaščito in izjemnim blaženjem. Imajo vmesni podplat Energy Cell+, ki zagotavlja visoko odzivnost in prenos energije.

Podplat pa je narejen iz posebne zmesi Opal, ki je ekstremno lahka in vzdržljiva tudi v najskrajnejših temperaturah. Kombinacijo obeh materialov imenujemo tehnologija Vibe. Imajo nizko višinsko razliko med peto in prsti, ki znaša šest milimetrov.

Več o novem SENSE PRO na www.salomon.com

Salomon | Foto:

Zamenjajte podlago: Kot izkušen tekač gotovo veste, da je tek na asfaltu nekaj čisto drugega kot tek po neurejenih gozdnih stezicah. Nekje se počutite bolj domače kot drugje. Tek ne sme postati rutina, zato izbirajte vedno drugačne podlage in postanite univerzalni tekač.

Z nekaj majhnimi spremembami lahko spet začutite tisto prvo zaljubljenost, ki ste jo čutili kot tekaški začetniki. Raznolikost je začimba življenja, tudi pri teku. Tek ne sme postati obveznost ali nujno zlo. Tek je motivacija, da zmorete opraviti vse obveznosti dneva.

Oblačila, ki sledijo gibanju tekača

salomon | Foto: Tekač se s pravimi oblačili lahko veliko bolj približa svojim realnim zmožnostim. Oblačila, ki ga ne ovirajo pri gibanju, so zato nujna za uspešen trening in doseganje cilja.

Oblačila Salomon tekače ne glede na vreme vedno znova nagrajujejo z udobjem in funkcionalnostjo. Posebno oblikovanje oblačil v predelu kapuce, ramenskega obroča in komolcev, t. i. Motion Fit, poskrbi za neovirano gibanje, saj oblačila sledijo gibanju tekača in ga ne ovirajo.

Salomonova oblačila za tek so vsestranska, saj omogočajo udobje ne glede na vrsto aktivnosti. Odlikujeta jih zračnost in izjemno nizka teža.

Ne spreglejte