Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 4. 2015,
9.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

naj smučišče naj wellness

Sreda, 8. 4. 2015, 9.51

7 let, 12 mesecev

Naj smučišča so Vogel, Golte, Trije kralji in snežni park Rogla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša smučišča pretekle sezone po mnenju smučarjev so Vogel, Golte, Trije kralji in snežni park Rogla, medtem ko so med wellnessi slavili Orhidelia, Atlantis in Wellness Term Banovci.

V Ljubljani so podelili nagrade v akciji Naj smučišče in Naj wellness za sezono 2014/2015. Nad izborom naj smučišča in naj wellnessa bdi ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija, nagrade pa so podeljene izključno na podlagi prejetih glasov smučarjev oziroma obiskovalcev smučišč in centrov dobrega počutja.

Nagrade za smučišča so letos podelili 24., in sicer na podlagi več kot 20 tisoč prejetih glasov. Na drugi strani so naj wellness izbrali sedmič, število prejetih glasov pa je preseglo 11 tisoč.

Tako kot lani med večjimi smučišči zmagal Vogel

V kategoriji velikih smučišč so smučarji na prvo mesto – tako kot lani – postavili Vogel. V kategoriji srednje velikih smučišč še naprej kraljuje smučarski center Golte, medtem ko se je sprememba v primerjavi s prejšnjo sezono zgodila v kategoriji majhnih smučišč, kjer je letos slavil smučarski center Jakec RTC Trije kralji.

Najboljši med snežnimi parki ostaja snežni park Rogla. Nazive družini prijazno smučišče pa so si prislužili Kranjska Gora, Cerkno in Rogla.

"Od drugih nas morda razlikuje to, da ne želimo izpustiti nobenega spektra, nobene vrste smučanja. Umeščamo se kot za družine najbolj popolno smučišče, saj pozornosti ne posvečamo le začetnikom, ampak na primer tudi staršem, ki si želijo nekaj več adrenalina," je v izjavi za medije po podelitvi nagrad pojasnil vodja prodaje in marketinga v Žičnicah Vogel Matej Kandare.

Vogel se ponaša tudi z najdaljšo progo v Sloveniji, Kandare pa izpostavlja še lokacijo "v najlepšem mogočem ambientu", v osrčju Triglavskega narodnega parka in nad Bohinjskim jezerom. "Kdor enkrat pride na lep dan, je naš," je v šali poudaril sogovornik.

Pripravljajo se na delno umetno zasneževanje

S preteklo sezono so na smučišču le delno zadovoljni. "Tudi nam jo je zagodla zima, ki je nekajkrat prišla in odšla," je pojasnil Kandare. Sezono so tako začeli najbolj zgodaj do zdaj, a je nato smuko večkrat odnesla odjuga. "Pospešeno pripravljamo temelje za vsaj delno zasneževanje, da bomo lahko smučarsko sezono začeli kar se da hitro in da bo potem trajala vsaj tja do velike noči ali še kak konec tedna dlje," je sogovornik pojasnil načrte za prihodnost.

Naj tuje smučišče je Kronplatz

Slovenski smučarji so letos prvič izbirali tudi najboljše tuje smučišče, in sicer so lahko glas oddali za avstrijska in italijanska smučišča. Največ glasov so podelili italijanskemu smučišču Kronplatz. Kot je v imenu smučišča ob prejemu nagrade pojasnil Christoph Egger, je lani pri njih smučalo okoli 11 tisoč Slovencev, ki so ustvarili okoli 60 tisoč nočitev.

Kaj pa wellnessi?

Nagrade pa so podelili tudi v treh kategorijah wellness centrov. V kategoriji turizem – veliki je tudi tokrat največ glasov prejel Wellness Orhidelia iz Term Olimia. V kategoriji turizem – mali je prvo mesto osvojil Wellness Term Banovci, med rezidenti pa je zmaga znova pripadla Vodnemu mestu Atlantis.

Direktor Vodnega mesta Atlantis Miha Rakar je poudaril, da za odličnost ne zadoščata le voda in vroč zrak v savnah. "Vse temelji na odličnih storitvah z dodano vrednostjo, na programih, ki jih izvajamo. Več kot 50 odstotkov ljudi namreč k nam hodi na določene storitve – plavalne tečaje, potapljaške tečaje, vadbo z dojenčki, telovadbo za seniorje …" je našteval.

V Atlantisu, kjer letno sprejmejo okoli 280 tisoč obiskovalcev, po besedah Rakarja vedno spremljajo trende. Pomemben trend je trajnostni razvoj, a tega obiskovalci niti ne zaznajo. Zanje je pri kopališčih pomembnejši adrenalin, medtem ko gre v wellnessu vse v smeri posvečanja in prilagajanja vsakemu posamezniku.

"Infrastrukturna vlaganja pri wellnessih in kopališčih zahtevajo enormne vložke, kar je v trenutnem stanju oteženo," je še spomnil Rakar. Zato se v Atlantisu trenutno osredotočajo predvsem na razvoj storitev, kjer imajo "kar nekaj adutov v žepu", je zagotovil.

Ne spreglejte