Mrakova in rekordni Jelič zmagovalca Javorča

Tretjo postajo kolesarskega Pokala polanskih puklov-vzpon na Javorč sta osvojila Valerija Mrak in Borja Jelič, ki je postavil nov rekord proge.
Mrakova in rekordni Jelič zmagovalca Javorča

Poljanska dolina je po dveh tednih premora znova gostila kolesarske navdušence, ki pedala vrtijo v sklopu akcije Pokal polanskih puklov, ki poteka v soorganizaciji štirih lokalnih društev. Tretjega od štirih vzponov, katerih rezultati štejejo za letošnji pokal, vzpon na Javorč je priredilo Športno društvo Sv. Urban.

Na štartu v Todražu je ljubitelje kolesarskih vzponov pričakala 10 kilometrov dolga asfaltirana proga, na kateri so morali premagati 499 metrov višinske razlike. Najbolje se je s traso, katere povprečni naklon je 6,7 %, spopadel Borja Jelič, ki je v cilj pri Lovski koči na Javorču prikolesaril s časom 19:48,1. Jelič, sicer drugouvrščeni z vzpona na Pasjo ravan, je tako postavil tudi rekord proge, in sicer je za osem sekund izboljšal čas Gorana Ikiča. Drugo mesto vzpona na Javorč je pripadlo Primožu Porenti, zmagovalcu Pasje ravni, najboljšo trojico je zaključil Miha Alič. Pri dekletih se je suverene zmage veselila Valerija Mrak, druga na Pasji ravni, ki je za progo potrebovala 27:29,8. Kot druga je ciljno črto prečkala Maja Zajec, tretja je bila Petra Debenec. V ženski konkurenci rekord proge še vedno drži olimpijka Tanja Žakelj, ki je z Javorčem opravila s časom 24:35.

Zadnja in hkrati najtežja preizkušnja Pokala polanskih puklov sledi čez dober mesec, 23. septembra, ko bodo kolesarji premagovali 980 metrov višinske razlike in 13-kilometrski vzpon na Blegoš.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}