Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2016,
19.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

maraton Franja

Sobota, 11. 6. 2016, 19.37

6 let, 7 mesecev

Družinski maraton in preizkušnja za otroke sta pod streho

Mladi in še mlajši kolesarji prvemu možu Franje dokazali, da niso mehkužci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Jakov Fak

Pred jutrišnjim vrhuncem 35. maratona Franja so danes na svoj račun prišle družine, ki rade obračajo pedala, mednje pa se je pomešalo tudi nekaj bolj zagrizenih kolesarjev, ki so se ogrevali za jutrišnjo preizkušnjo, malo in veliko Franjo.

Na družinsko-šolski maraton je bilo prijavljenih 2.500 kolesarjev, na štartu, kjer jih je spodbujal tudi naš najboljši biatlonec Jakov Fak, pa se jih je zbralo nekoliko manj, a precej več, kot bi glede na slabo vremensko napoved organizatorji upali pričakovati. S tem so udeleženci dokazali, da niso mehkužci, je jasno in glasno poudaril direktor maratona Franja Gorazd Penko, saj ti v kolesarstvu nimajo kaj iskati.

Gorazd Penko (v družbi biatlonca Jakova Faka in Maje Oven iz BTC Cityja) je bil navdušen nad spoznanjem, da je kljub slabi vremenski napovedi družinsko Franjo odpeljalo toliko ljudi.  | Foto: Gorazd Penko (v družbi biatlonca Jakova Faka in Maje Oven iz BTC Cityja) je bil navdušen nad spoznanjem, da je kljub slabi vremenski napovedi družinsko Franjo odpeljalo toliko ljudi.

Kolesarji so se zapeljali po novi, 26-kilometrski trasi, ki je letos prvič vodila skozi Domžale. Prav na tem obveznem postanku, kjer se je pisana in glavna kolesarska karavana odžejala in posladkala ter nabrala novih moči, so oblaki popustili pod težo bremena. Ulilo se je kot iz škafa, deževje pa je vztrajalo še kar nekaj kilometrov proti štartno-ciljnemu prostoru v BTC City. Tiste, ki so se takoj pognali proti cilju, je pralo vso pot.

Na okrepčevalnici v Domžalah se je ulilo kot iz škafa. | Foto: Na okrepčevalnici v Domžalah se je ulilo kot iz škafa.

Tam so se medtem na kolesih in poganjalčkih pomerili tudi najmlajši, ki so se kosali s 1450-metrsko razdaljo.

Najmlajši so se v družbi maskot in staršev podali na 1450-metrsko razdaljo. | Foto: Najmlajši so se v družbi maskot in staršev podali na 1450-metrsko razdaljo.

Kot je v cilju povedal Penko, je družinski maraton nagrada za celoletni trud, ki ga Kolesarsko društvo Rog namenja pripravi tega tridnevnega kolesarskega praznika. V petek so ga odprli kronometristi, (tekmovanje je štelo tudi za državno prvenstvo v vožnji na čas, slavila pa sta Primož Roglič in Urša Pintar), jutri pa ga bodo sklenili kolesarji, ki jih čakata mala (97 km) in velika Franja (156 km).

Fak v družbi kolesark iz edine ženske profesionalne kolesarske ekipe pri nas BTC City Ljubljana. Med njimi je tudi Urša Pintar, sveža državna prvakinja v vožnji na čas. | Foto: Fak v družbi kolesark iz edine ženske profesionalne kolesarske ekipe pri nas BTC City Ljubljana. Med njimi je tudi Urša Pintar, sveža državna prvakinja v vožnji na čas.

Dogodek boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Siol.net, ki ga bo omogočil portal www.vzivo.si.

Ne spreglejte