Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
16.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Natisni članek

Vogel Rogla Cerkno Mariborsko Pohorje Golte Krvavec Kranjska Gora smučišče

Torek, 22. 11. 2016, 16.48

6 let, 6 mesecev

Nagrade World Ski Awards tudi za slovenska smučišča

Luksuz na smučiščih: katero je najboljše in kam spadajo slovenska?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Na spletnem glasovanju za najboljše akterje v smučarski industriji tako na svetovni kot nacionalni ravni, so za najboljše slovensko smučišče razglasili Krvavec. Ta je prejel tudi smučarskega oskarja za najboljši slovenski butični smučarski hotel. Med zmagovalci posameznih kategorij sta tudi hotelski kompleks Ramada v Kranjski Gori in Ruška koča na Pohorju.

Kakovost in gostoljubje Krvavca, hotela Ramada v Kranjski Gori in Ruške koče na Pohorju so prepoznali tudi v združenju World Ski Awards. | Foto: Kakovost in gostoljubje Krvavca, hotela Ramada v Kranjski Gori in Ruške koče na Pohorju so prepoznali tudi v združenju World Ski Awards.

V mondenem smučarskem središču Kitzbühel, ki bo med 17. in 22. januarjem prihodnje leto gostilo smučarsko karavano, so prejšnji konec tedna razglasili dobitnike nagrad World Ski Awards. Tako imenovane smučarske oskarje podeljujejo od leta 2013.

Predstavniki smučarske industrije, potovalnih agencij, medijev in javnosti so na spletnem glasovanju, ki je potekalo od 7. junija do 23. septembra 2016, največ glasov namenili francoskemu smučarskemu središču Val Thorens, za najboljše smučišče prostega sloga (freestyle) pa je bilo izbrano švicarsko smučišče LAAX.


-> NOVO na www.siol.net:
Preverite vremensko napoved v smučarskih centrih po Evropi.


 


V Švici imajo po mnenju glasovalcev tudi najboljši smučarski hotel na svetu W Verbier, medtem ko se z najboljšim novim smučarskim hotelom na svetu ponašajo Japonci, ki so za ljubitelje zasneženih strmin zgradili The Westin Rusutsu Resort.
 

Hotel W Verbier v Švici je najboljši smučarski hotel na svetu. | Foto: Hotel W Verbier v Švici je najboljši smučarski hotel na svetu.

 

The Westin Rusutsu Resort na Japonskem je najboljši novi smučarski hotel na svetu. | Foto: The Westin Rusutsu Resort na Japonskem je najboljši novi smučarski hotel na svetu.

Priznanje za najboljši butični smučarski hotel na svetu je pripadlo hotelu Vale Niseko na Japonskem, za najboljšo smučarsko kočo pa so razglasili luksuzno postojanko Bighorn v Kanadi. Naziv najboljše nove smučarske koče je pripadel "koči" Chalet Pont du Cam v Franciji.

Luksuzna postojanka Bighorn v Kanadi je najboljša smučarska koča leta 2016 na svetu.  | Foto: Luksuzna postojanka Bighorn v Kanadi je najboljša smučarska koča leta 2016 na svetu.

Naziv najboljše nove smučarske koče je pripadel koči Chalet Pont du Cam v Franciji. | Foto: Naziv najboljše nove smučarske koče je pripadel koči Chalet Pont du Cam v Franciji.

Naziva najboljšega dvoranskega smučišča so se razveselili v Dubaju, kjer smučišče Ski Dubai velja za eno največjih atrakcij.

Najboljše dvoransko smučišče imajo v Dubaju. | Foto: Najboljše dvoransko smučišče imajo v Dubaju.

Dve nagradi za Krvavec

Nagrade World Ski Awards podeljujejo tudi na lokalni ravni. Med slovenskimi smučišči je RTC Krvavec zmagal kar v dveh kategorijah: za najboljše smučišče in najboljši slovenski butični smučarski hotel. Če bodo temperature dopuščale tehnično zasneževanje, bo Krvavec v začetku decembra pripravljen za zagon nove smučarske sezone.

V imenu smučišča Krvavec sta nagradi prevzela Uroš Zupan iz marketinga RTC Krvavec in nekdanji alpski smučar Jure Košir, ki je ambasador tega največjega smučišča na Gorenjskem. | Foto: V imenu smučišča Krvavec sta nagradi prevzela Uroš Zupan iz marketinga RTC Krvavec in nekdanji alpski smučar Jure Košir, ki je ambasador tega največjega smučišča na Gorenjskem.

Hotel Krvavec so izbrali za najboljši slovenski butični smučarski hotel. | Foto: Hotel Krvavec so izbrali za najboljši slovenski butični smučarski hotel.

Krvavec | Foto:

Krvavec | Foto:

Ramada že četrtič zapored mad zmagovalci, slavila tudi Ruška koča

Najboljši slovenski smučarski hotel je že četrto leto zapored hotel Ramada v Kranjski Gori, za najboljšo smučarsko kočo pa so glasovalci izbrali Ruško kočo na Pohorju.

Nagrado za najboljši smučarski hotel v Sloveniji sta v imenu hotela Ramada v Kranjski Gori prevzeli Mateja Golja in Aida Kadič. | Foto: Nagrado za najboljši smučarski hotel v Sloveniji sta v imenu hotela Ramada v Kranjski Gori prevzeli Mateja Golja in Aida Kadič.

Ruško kočo so glasovalci na spletu izbrali za najbolšo smučarsko kočo v Sloveniji. | Foto: Ruško kočo so glasovalci na spletu izbrali za najbolšo smučarsko kočo v Sloveniji.

Slovenski nominiranci so ...

Za naziv najboljše slovensko smučišče so se potegovali smučarski centri Cerkno, Golte, Kranjska Gora, Mariborsko Pohorje, Rogla in Vogel.

Med kandidati za najboljši smučarski hotel so se znašli hotel Arena, Golte in Planja, za najboljši butični smučarski hotel pa so bili nominirani hotel Alpska perla, hotel Celjska koča, Skippass hotel in Športni hotel Pokljuka. Za naziv najboljše smučarske koče sta se potegovali še Ribniška koča in Tilnik.

Predstavitve vseh slovenskih nominirancev so objavljene na spletni strani World Ski Awards. 

Nagrade so razdelili glede na število glasov, ki so jih oddali predstavniki smučarske industrije, potovalnih agencij, medijev in javnosti. Glasove so prek spleta zbirali od 7. junija do 23. septembra 2016.
 
World Ski Awards je sestrska organizacija World Travel Awards, ki že 23 let podeljuje nagrade vodilnim v turizmu. Nagrade Worlds Ski Awards podeljujejo od leta 2013.
Ne spreglejte