Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
15.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 15.15

7 let, 12 mesecev

Kdo bo osvojil "polanske pukle"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poljanska dolina bo po uspešnem lanskem sklopu kolesarskih vzponov letos ponovno prizorišče Pokala polanskih puklov, ki ga soorganizirajo štiri lokalna društva.

Uspešno izveden lanskoletni kolesarski pokal poljanskih vzponov je organizatorje navdal z energijo, da letos ponovijo "kolesarsko akcijo". Tako bodo tudi v letošnji sezoni štiri lokalna društva stopila skupaj in organizirala Pokal polanskih puklov. Pri pokalu gre za skupno točkovanje štirih kolesarskih vzponov, ki se jih lahko udeležijo tako rekreativni kot tudi tisti boljši kolesarji. Namen poljanskega pokala, ki predstavlja rdečo nit štirih samostojnih dirk, je udeležencem predstaviti lepote in zanimivosti škofjeloškega hribovja. Te kolesarji spoznavajo na naslednjih vzponih. Vzpon na Stari vrh prireja ŠD Poljane, na dirki pa morajo kolesarji premagati 10 kilometrov dolgo pot in 650 metrov višinske razlike. Novost je druga postaja Pasja ravan v organizaciji ŠD Špik Lučine, na kateri ljubitelje kolesarstva pričaka 11-kilometrska proga in 550 metrov višinske razlike. Sledi vzpon na Javorč, ki ga prireja ŠD sv. Urban in ki postreže z 10 kilometrov dolgo traso in 499 metri nadmorske višine. Za zaključek pa v septembru sledi še najtežji izmed štirih vzponov, in sicer vzpon na Blegoš, na katerem se ljubitelji vrtenja pedal spopadejo s 13 kilometri in 980 metri višinske razlike. Točke na posameznih postajah pokala organizatorji delijo po t. i. smučarskem pravilu, kar pomeni, da v točkovno zbirko točke vpiše najboljših 30 kolesarjev.

S prvo dirko, Starim vrhom, so kolesarji že opravili. Minulo soboto, 21. julija, je namreč ŠD Poljane organiziralo prvi kolesarski vzpon. Z 10 kilometri in 650 metri višinske razlike je v moški konkurenci najhitreje opravil Goran Ikič, ki je na Stari vrh prikolesaril s časom 25:57. Pol minute za njim je v cilj prišel Uroš Brinc, najboljšo trojico je zaključil Primož Porenta. Med dekleti je bila najhitrejša Špela Škrajnar, ki je s progo opravila s časom 29:56, drugo mesto je z minuto zaostanka pripadlo Danijeli Svetik, kot tretja pa je ciljno črto prečkala Valentina Rebec.

Ne spreglejte