Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2012,
16.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija kolesarjenje

Petek, 3. 8. 2012, 16.51

8 let

Kdo bo najhitrejši na vzponu na Pasjo ravan?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihajajoči vikend bo postregel z drugo od štirih kolesarskih rekreativnih dirk, ki potekajo v okviru kolesarske akcije Pokal polanskih puklov. V nedeljo kolesarje čaka vzpon na Pasjo ravan.

Pokal polanskih puklov, s katerim želijo prireditelji udeležencem predstaviti lepote in zanimivosti škofjeloškega hribovja, po uspešni lanski izvedbi letos doživlja nadaljevanje. Pred dvema tednoma je bila na sporedu prva od štirih samostojnih dirk, katerih rezultati bodo šteli za letošnji pokal. Na prvi postaji, vzponu na Stari vrh, sta slavila Goran Ikič in Špela Škrajnar. Že v nedeljo, 5. avgusta, pa bo na sporedu drugi vzpon, in sicer organizatorji ŠD Špik Lučine prirejajo vzpon na Pasjo ravan.

Ljubitelje kolesarskih vzponov bo v nedeljo ob 10.00 na štartu v Todražu pri Gorenji vasi pričakala 11-kilometrska proga, na kateri bodo morali premagati 550 metrov višinske razlike. Trasa se je od lanskega leta nekoliko spremenila in poteka na relaciji Todraž–Lučine–Pasja ravan. Kolesarji bodo sprva 1,3 kilometra kolesarili v zaprti vožnji, nato pa jih čaka preizkušanje kolesarske forme na progi s povprečnim naklonom 5 %, maksimalni naklon pa znaša 15 %. Udeleženci Pokala polanskih puklov zbirajo točke po t. i. smučarskem pravilu, tako da točke vknjiži 30 najhitrejših. Po prvi dirki v moški konkurenci trenutno vodi Goran Ikič, pri dekletih vodstvo drži Špela Škrajnar.

Na nedeljsko kolesarjenje se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan tekmovanja med 8.00 in 9.40 na igrišču v Lučinah, ko bo prijavnina znašala 15 evrov.

Po vzponu na Pasjo ravan bosta sledila še dva vzpona, in sicer bodo 18. avgusta premagovali 10 kilometrov dolgo pot na Javorč, v septembru pa jih čaka še najtežja naloga–vzpon na Blegoš, na katerem se bodo spopadli s 13 kilometri in 980 metri višinske razlike.

Ne spreglejte