Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča skupina SIJ

Natisni članek

advertorial SIJ dobrodelnost Ljubljanski maraton

Torek, 22. 11. 2016, 7.00

2 meseca

Kako so kilometri osrečili srčne slovenske otroke

Vsebino omogoča skupina SIJ
SIJ

To so kilometri, ki osrečujejo otroke: hitri in dobrodelni sodelavci Skupine SIJ so s pretečenimi kilometri na Ljubljanskem maratonu zbirali sredstva za dva vrtca in eno šolo s prilagojenim programom. Pretečene kilometre so podvojili in otrokom omogočili še bolj veselo vrstniško druženje in učenje.

Po ljubljanskih ulicah so se zagnali v pozitivni tekaški dir in v sklopu Ljubljanskega maratona tekli predvsem z enim glavnim namenom: pomagati otrokom s posebnimi potrebami.

Zaposleni Skupine SIJ so skupaj pretekli 1.502 kilometra pri izračunih vsoto podvojili in tako za prilagojene programe v dveh vrtcih in v eni šoli darovali 3.004 evre. Njihova odmevna akcija je takoj našla številne navijače, ki so tekače po ljubljanskih ulicah spodbujali z bučnim navijanjem.

Srčni pobudi se je pridružilo tudi podjetje Swaty Comet, ki je Osnovni šoli Juričevega Drejčka na Ravnah namenilo še dodatnih tisoč evrov sredstev. "Zelo nam je bil všeč slogan pomoči, pa tudi sami imamo certifikat Družini prijazno podjetje, zato nam ni mar, kaj se dogaja z zaposlenimi in z ljudmi okoli nas," je povedal Andrej Klinc, vodja prodaje pri podjetju Swaty Comet.

Sijevci so svojo dobrodelno turnejo med obdarjene otroke že uspešno končali, preverite, kako lepo so jih sprejeli.

#Prva etapa turneje Delamo korake za male junake: Ravne na Koroškem

ravne SIJ | Foto:

Najprej so se ustavili na Ravnah na Koroškem, kjer so otrokom Osnovne Šole Juričevega Drejčka predali donacijo 2.320 evrov.

Ravnateljica je donacijo sprejela z velikim nasmehom, med podelitelji pa je bil tudi Samo Jenič, direktor družbe SIJ Ravne Systems, ki je bil med tekači z Raven najhitrejši na 21-kilometrski razdalji.

"Nekoga moraš imeti rad," so dobrodelnim predstavnikom akcije na ganljivem nastopu sporočili otroci. Takoj so dobili potrditev, kako pomembna je bila njihova tekaška akcija, le redki so na koncu zaploskali, ne da bi potočili kakšno solzo.

Mag. Vesna Lujinović, v. d. ravnateljice Osnovne šole Juričevega Drejčka

SIJ | Foto: "Novice o dobrodelni akciji Skupine SIJ DELAMO KORAKE ZA MALE JUNAKE smo se zelo razveselili. Za vse pretečene dobrodelne kilometre v okviru akcije na Ljubljanskem maratonu se iz srca zahvaljujemo.

Zbrana sredstva bomo porabili za obogatitev osnovne dejavnosti šole, saj imamo na šoli precej otrok iz socialno ogroženih družin, ki si dodatnih oziroma nadstandardnih programov ne morejo privoščiti (zimska šola v naravi za vse učence, ogled predstave ...). Denar bomo porabili tudi za plačilo šolskih kosil za otroke iz revnih družin."

#Druga etapa turneje Delamo korake za male junake: Ljubljana

SIJ | Foto:

Tudi v ljubljanskem Vrtcu Kolezija, v enoti Murgle, so jih toplo sprejeli. Srečanja, kjer so podelili 744 evrov sredstev, sta se udeležila dr. Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje Skupine SIJ, ki je na maratonu pretekel 42 km, in Mitja Kolbe, direktor za razvoj in strategijo, ki je med vsemi tekači iz Skupine SIJ najhitreje premagal razdaljo 21 kilometrov.

Otroci so v zahvalo vsem tekačem zapeli nekaj pesmic in recitirali pesem Kdo je pravi prijatelj in jim sporočili, da prav njih prepoznavajo za svoje prijatelje.

SIJ | Foto: Vanda Jereb, ravnateljica Vrtca Kolezija

"Sredstva, ki jih je Skupina SIJ namenila našemu vrtcu, bomo namenili za nakup svetlobne mizice v razvojnem oddelku, preostala sredstva pa namenili za letovanje otrok, ki so vključeni v oddelek s prilagojenim programom, na Debelem rtiču."

#Tretja etapa: Jesenice

SIJ | Foto:

Tudi v jeseniškem vrtcu, v enoti Cilke Zupančič, je vladalo pristno veselje. Tamkajšnje otroke so razveselili s 938 evri.  Na podelitev donacije je prišel tudi pobudnik dobrodelne akcije Blaž Jasnič, direktor družbe SIJ Elektrode Jesenice: "Ko sem dal pobudo za akcijo Delamo korake za male junake, nisem pričakoval, da se nam bo že prvo leto pridružilo več kot 100 sodelavk in sodelavcev ter njihovih družinskih članov. Prepričan sem, da bomo s to akcijo prihodnje leto pritegnili še več zaposlenih v Skupini SIJ ter tudi druga podjetja v lokalnih skupnostih."

SIJ | Foto: Zdenka Kovač, ravnateljica Vrtca Jesenice

"Otroci in zaposleni se za donacijo iskreno zahvaljujemo, sredstva pa bomo vsekakor koristno porabili za nakup didaktičnih igrač."

 

Dobrodelnost skupine SIJ se širi tudi izven Slovenije

Slobodan Radak se je njihovi dobrodelni akciji pridružil na lastno pobudo in hkrati tekel za dvojen dober namen: za sorodnico, ki je med porodom petega otroka žal umrla, in za otroke v okviru njihove dobrodelne akcije. Tekel je skupaj z ženo in se jim tako lepo zahvalil za sodelovanje.


 | Foto:

 

 

 

Ne spreglejte