Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2015,
15.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

advertorial rekreacija hujšanje maraton tek Marko Mrak

Sreda, 24. 6. 2015, 15.33

2 meseca, 1 teden

Kako lahko postanemo lažji in hitrejši? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Ker bi radi pretekli maraton, smo poklicali osebnega trenerja Marka Mraka in Enemon.

Nekaj mesecev pred Ljubljanskim maratonom smo zbrali ekipo tekačev, ki bodo z Enemonom izboljšali tek, nekateri pa tudi shujšali. Spremljajte nasvete naših strokovnjakov in postanite maratonec.

Začele so se Enemonove priprave na maraton. Imamo:

- tri strokovnjake – dva za prehrano in enega za tekaške priprave,

- štiri mesece časa,

- skupino šestih zagnanih kandidatov,

- zalogo izdelkov Enemon in zdrave prehrane ter

- ogromno veselja do gibanja.

Tek in prehrana z roko v roki za vrhunski rezultat

Pred prvim tekaškim treningom so se naši tekači zbrali v studiu osebnega trenerja Marka Mraka, ki je opravil prva testiranja. Preverili smo, kakšna so njihova pričakovanja, ter jih povabili k pisanju prehranskega dnevnika. Ta bo temelj za sestavo prehranskega načrta. Bodo dosledno pisali, kaj so pojedli in s čim so se pregrešili?

Kaj bi radi dosegli v štirih mesecih?

Kandidati, ki bi radi izgubili telesno težo, pridobili na telesni kondiciji in postali bolj fit ter zdravi:

"Vedno sem tekla, vendar mi vedno tudi zmanjka motivacije, pa še rada bi malce preoblikovala svojo postavo," nam je zaupala Urška Jurca.

"Do zdaj sem najraje kolesaril in plaval, zdaj pa bi se rad preizkusil še v teku. Poleg izboljšanja tehnike teka pa bi rad tudi shujšal," je povedal Andrej Glavaš.

"Včasih sem veliko tekla, moj cilj je preteči 10 kilometrov in se s strokovnjaki za prehrano in tek posvetovati, kako to doseči," je povedala Demara Brake.

Kandidati, ki bi radi izboljšali tekaški rezulat:

"Rad bi izboljšal svojo tehniko teka in napredoval," je povedal izkušeni tekač Karli Veber, ki ima v svoji tekaški karieri za seboj že na stotine pretečenih kilometrov.

"Sem maratonka in rada bi izboljšala prehrano ter tekaški rezultat," je povedala Petra Tramte, ki bi se kljub temu, da redno in rada teče, rada znala odpovedati slaščicam.

"Rad tečem in rad bi tekel še boljše," se je predstavil Leon Pregelj.

Z vsakim kandidatom je Marko Mrak opravil meritve treh kožnih gub, jih premeril od glave do pet ter jih po ogrevanju na stadionu preveril, kakšne rezultate dosegajo na tekaškem testu. "Zelo sem zadovoljen, v ekipi so dobri tekači, z veseljem bom delal z njimi."

Dve skupini, šest različnih pristopov

Skupina kandidatov ima dva cilja – izboljšati svoje tekaške rezultate ter preoblikovati svojo postavo. Izguba kilogramov je namreč pogost motiv za tek. Pri tem pa sta izjemno pomembni stalna motivacija in individualna podpora, ki jo ponujata Enemonova strokovna sodelavca Vid Vičič in Blaž Ferjančič.

Za vsakega od tekačev bosta pripravila individualiziran prehranski načrt, ki bo vključeval tudi uravnotežene obroke za zdravo in aktivno življenjeEnemon. Tako bo trening še bolj učinkovit, saj bodo kandidatom z izbiro kakovostne hrane ponudili najboljšo mogočo podporo.

"Kandidati morajo tri dni pisati prehranski dnevnik, da bomo videli, kakšna je njihova osnova. Po tem, kar so nam povedali, in na podlagi dnevnika, bova sestavila individualizirane prehranske načrte, ki bodo zagotavljali najboljše temelje za dober tekaški rezultat," sta povedala Vid Vičič in Blaž Ferjančič.

V vrhunskih trenerskih rokah

Vrhunski osebni trener Marko Mrak z dvajsetletnimi izkušnjami s športnim treningom je s svojimi varovanci dosegel ogromno odličnih športnih rezultatov, tudi olimpijsko srebro iz leta 2012 (črnogorska rokometna reprezentanca), trikrat osvojil Ligo Prvakinj v rokometu.

Enemonovi tekači so bili nad tem navdušeni, zelo spodbudno zanje pa je bilo tudi dejstvo, da je Marko avtor in lastnik mednarodne aplikacije za tekače PlanGoRun, ki tekačem ponuja več kot 1700 različnih tekaških treningov.

Pod njegovo taktirko je uspelo tudi Raši Sraki in Petru Mankoču ter številnim drugim športnikom, zakaj ne bi še Enemonovim tekačem?

Tek naj postane tudi vaš vsakdanji spremljevalec, Enemon pa prva izbira, ko sestavljate kakovostne obroke za vsak dan.

Ne spreglejte