Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2017,
8.56

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča ASICS Austria GmbH

Foto: ASICS in Thinkstock

Natisni članek

superge tekaški copati tek Asics advertorial

Torek, 12. 9. 2017, 8.56

2 meseca, 1 teden

Jesen je pravi čas za menjavo tekaških copat in nove užitke v teku

Vsebino omogoča ASICS Austria GmbH

Foto: ASICS in Thinkstock

tek, narava, rekreacija | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Prihajajo hladnejši dnevi, ki bodo primernejši za tek, čas pa bo tudi za razmislek o novih tekaških copatih, saj jih je potrebno ob stalni  rekreaciji redno menjati.

Jesen je čas za mnoge nakupe, med njimi tudi za novo športno opremo in tekašne copate, če ste zagrizen tekaški navdušenec. Ste vedeli, da izkušeni tekači priporočajo menjavo športnih copatih vsakih 500 pretečenih kilometrov?

Pri iskanju novega modela se posvetujte strokovnjakom v trgovini, čeprav ostajate zvesti isti znamki. Pozanimajte se, če lahko copate preizkusite na tekaški stezi v tregovini; nekatere večje trgovine jih že imajo, saj lahko tako najbolje preverite ustreznost novih copat.

Ko kupujete nove tekaške copate, se držite preverjene kakovosti. Asics copati veljajo za ene najboljših v svetu teka in če so tudi za vaša stopala najboljša in ste v njih najboljši možni tekač, se držite te znamke.

Za nevtralna stopala

Asics je prav ob prehodu v jesen izdelal nov model, RoadHawk FF, ki je član najnovejše FlyteFoam serije, ki ga odlikujeta nizka teža ter minimalističen dizajn. Odziven vmesni podplat iz materiala Flytefoam, lahek, mrežast in zračen vrhnji del ter zunanji podplat z dobrim oprijemom so karakteristike, ki pričajo o zanesljivem trening tekaškem copatu.

Model RoadHawk FF je zasnovan za tekače z nevtralnim stopalom, poleg vsakodnevnih treningov pa je copat s svojo odzivnostjo primeren tudi za hitrejše, tempo teke. S tem namenom je vmesni podplat v celoti narejen iz revolucionarnega FlyteFoam materiala, ki je izredno odziven ob hkratnem odličnem blaženju.

Asics RoadHawk FF za ženske:

Fotogalerija
1 / 7

Asics RoadHawk FF za moške:

Fotogalerija
1 / 7

Trpežnost in oprijem zunanjega podplata zagotavlja posebna AHAR (Asics High Abrasion Rubber) guma v predelih, kjer prihaja do večje obrabe. Gornji del je brezšiven, kar zmanjšuje možnost neželenega draženja ter pripomore k nizki teži copata.

Asics RoadHawk FF z 8 mm padcem peta-prsti je kakovosten, udoben, vsestranski tekaški copat, ki nudi odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

In še ena prednost: posebna zasnova vrhnjega dela copata omogoča hitro obuvanje/sezuvanje in v kombinaciji z brezšivnimi materiali ter novim vložkom zagotavlja optimalno zračenje med aktivnostjo.

Prihaja jesen, teku zelo prijazna sezona. | Foto: Thinkstock Prihaja jesen, teku zelo prijazna sezona. Foto: Thinkstock

Prihajajo teku prijaznejši dnevi

Po vročem poletju bo užitek v teku in v novih tekaških copatih še večji. Hladnejši dnevi kličejo po rekreaciji v naravi, lotite pa se je lahko kadarkoli v dnevu, saj se je pasja vročina kot kaže poslovila.

Zdaj je potrebno poskrbeti le za: primerno tekaško opremo, ki diha, dobro glasbo, ki vas požene, in tekške copate, ki bodo pisane na vaše stopalo. Še nasvet: če ste postali strasten tekač, razmislite o nakupu pametne ure, ki bo skrbela za beleženje vašega teka in vas dodatno spodbujala po še boljših osebnih rezultatih. Postavite si izzive in uživajte v lahkotnem jesenskem teku.

Save

Ne spreglejte