Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2016,
12.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 25. 8. 2016, 12.41

6 let, 6 mesecev

5. Triglav tek na Brdu pri Kranju

Izkoristite priložnost za razgibavanje in stisk roke Petru Prevcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Triglav tek | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

10. septembra 2016 bo v parku Brdo pri Kranju potekal 5. Triglav tek. Na voljo bo pet tekaških preizkušenj, med štarterji in podeljevalci pokalov ter nagrad pa bodo znova številni znani obrazi iz sveta športa, tudi Peter Prevc in Žan Košir. Dogodek ima dobrodelno noto, deset tisoč evrov bo romalo v sklad štirih slovenskih porodnišnic.

Triglav tek, ki bo na trato protokolarnega objekta Brdo pri Kranju 10. septembra 2016 že petič zvabil ljubitelje teka, se seli na staro lokacijo, in sicer poleg novega poslopja Nogometne zveze Slovenije. Kot vedno bodo na njem prisotni številni znani športniki, ki bodo na Brdu sodelovali kot štarterji in podeljevalci nagrad.

Na Triglav teku boste lahko stisnili roko tudi največjemu slovenskemu zvezdniku prejšnje zime Petru Prevcu. | Foto: Bor Slana Na Triglav teku boste lahko stisnili roko tudi največjemu slovenskemu zvezdniku prejšnje zime Petru Prevcu. Foto: Bor Slana

Nekateri (zagotovo bodo med njimi deskar na snegu Rok Marguč in biatlonec Klemen Bauer ter vzdržljivostna tekačica Nataša Robnik, udeleženka lanskega Špartatlona) se bodo udeležili tudi katere od tekaških preizkušenj, vsi, tudi glavna športna zvezda pretekle zime Peter Prevc, pa bodo na voljo za fotografiranje in stisk roke.

Takole je Triglav tek odzvanjal lani #video


 

Program 5. Triglav teka ponuja pet preizkušenj:

  • poslovni štafetni tek (3 x 3,4 km),
  • družinski tek na 3,4 kilometra,
  • tek na 10 in 21 kilometrov ter
  • otroški tek na 350 in 700 metrov.

Lani je na Triglav teku teklo več kot dva tisoč tekačev.  | Foto: Bor Slana Lani je na Triglav teku teklo več kot dva tisoč tekačev. Foto: Bor Slana

Brezplačne priprave pod taktirko vrhunskih športnikov

Na tekaški dogodek se lahko pripravljate tudi na organiziranih brezplačnih pripravah pod taktirko vrhunskih športnikov. Nekaj je že bilo izvedenih (z Natašo Robnik in Žanom Koširjem), še vedno pa lahko izkoristite priložnost za trening z znanimi športnimi imeni na Brdu pri Kranju, v Ljubljani in v Celju.

  • 30. 8. 2016 bo na Brdu pri Kranju tekaški trening z biatloncem Klemenom Bauerjem,
  • 1. 9. 2016 prav tako na Brdu pri Kranju z biatlonko Tejo Gregorin,
  • 2. 9. 2016 se bosta tekaškega treninga v Ljubljani udeležila akrobata Filip in Blaž iz FB Acrobatics,
  • 5. 9. 2016 pa bo v Celju tekaški trening s smučarskim deskarjem Rokom Margučem.

Na voljo je pet preizkušenj: od otroškega in štafetnega teka do teka na 10 in 21 kilometrov. | Foto: Bor Slana Na voljo je pet preizkušenj: od otroškega in štafetnega teka do teka na 10 in 21 kilometrov. Foto: Bor Slana

Spored 5. Triglav teka:

9.30: poslovni štafetni tek 3 x 3,4 kilometra
9.35: družinski tek 3,4 kilometra
10.45: tek na 21 kilometrov
11.00: tek na 10 kilometrov
13.00: otroški tek Kuža Pazi na 350 in 700 metrov

Najmlajši se bodo pomerili na Kuža pazi teku, poskrbljeno pa bo tudi za otroško varstvo. | Foto: Najmlajši se bodo pomerili na Kuža pazi teku, poskrbljeno pa bo tudi za otroško varstvo.

Lani navduševali profesionalni smučarski tekači, kako bo letos?

Z desetkilometrsko razdaljo sta lani najhitreje opravila smučarska tekačica Lea Einfalt, v moški konkurenci pa je bil s časom 33:59 najhitrejši olimpijski prvak v teku na smučeh Norvežan Ola Vigen Hattestadt (trenutno ga še ni na štartnem seznamu).

Biatlonec Klemen Bauer se bo letos predstavil v tekaški vlogi, norveški gospodar teka na smučeh Ola Vigen Hattestadt, ki je lani zmagal na desetkilometrski razdalji, pa trenutno še ni na seznamu udeležencev. | Foto: Bor Slana Biatlonec Klemen Bauer se bo letos predstavil v tekaški vlogi, norveški gospodar teka na smučeh Ola Vigen Hattestadt, ki je lani zmagal na desetkilometrski razdalji, pa trenutno še ni na seznamu udeležencev. Foto: Bor Slana

Na 21 kilometrov sta bila najboljša Katja Juhart (čas 1:25:56) in Boštjan Švab (čas 1:16:14), na družinskem teku se je zmage veselila družina Bertoncelj, na poslovnem teku trojk pa ekipa Meridian-Fit (v postavi Miha Koprivec, Jernej Jarc, Matevž Vidmar).

Dogodek bo tudi letos dobrodelno obarvan. Deset tisoč evrov bodo namenili štirim slovenskim porodnišnicam, vsaka bo prejela 2.500 evrov.

Ne spreglejte