Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2019,
12.24

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Ironman Portorož

Sreda, 18. 9. 2019, 12.24

4 leta, 7 mesecev

Ironman, Portorož

Istrski polovični ironman privabil še več tekmovalcev kot lani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
ironman Koper | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vse je nared pred nedeljsko izvedbo polovičnega ironmana slovenske Istre s startom in ciljem v Kopru, so danes sporočili prireditelji. Dogodek, ki predstavlja tudi turistično promocijo Slovenije, je razprodan, prijavljenih je 1700 tekmovalcev iz 53 držav oz. okoli 300 triatloncev več kot lani.

Med prijavljenimi je največ Italijanov, veliko pa jih prihaja iz Slovenije prav tako ključnih turističnih trgov, kot sta Avstrija in Nemčija, pa tudi iz bolj eksotičnih krajev kot npr. južne Amerike, je na današnji novinarski konferenci pojasnil generalni direktor tekmovanja Milan Eržen.

Tekmovalce bodo v naslednjih dneh v slovenski Istri spremljali tudi družinski člani in prijatelji. Na vsakega tekmovalca pride na tovrstnih tekmovanjih povprečno 2,7 ljudi, po besedah Eržena pa so hoteli v regiji praktično razprodani.

Že v soboto na sporedu Ironkids

Že v soboto popoldne se bo v Izoli odvilo otroško triatlonsko tekmovanje Ironkids, na katerem pričakujejo med 250 in 300 udeleženci. Prireditev je namenjena predvsem družinam, v ospredju pa ne bo tekmovalnost, ampak vključitvi otrok v športno udejstvovanje, je še navedel generalni direktor istrskega ironmana.

Po prepričanju direktorice Slovenske turistične organizacije (STO) Maje Pak gre za dogodek, ki pomembno vpliva na prepoznavnost Slovenije kot aktivne destinacije, ki pa je hkrati zanimiva tudi gastronomsko in z vidika organizacije vrhunskih športnih dogodkov. Letošnje tekmovanje so nadgradili tudi s kulinaričnim dogodkom Teden restavracij oz. Ironman Restaurant Week, ki se začenja prav danes.

Ironman 70.3
Sportal Istrski ironman bo letos še številčnejši

V imenu vseh štirih istrskih občin je dobrodošlico vsem udeležencem izrazil koprski župan Aleš Bržan. Ob tej priložnosti je izrazil upanje, da se bo prireditev tudi dolgoročno dobila mesto v slovenski Istri. Obstoječa licenca za tekmovanje se bi sicer iztekla z letom 2020.

Tako kolesarska kot tekaška trasa medtem ostajata enaki, sta navedla sodelavca Bogdan Fink in Goran Sambt. Kljub svoji zahtevnosti je bila kolesarska trasa dobro sprejeta, kar dokazuje tudi letošnji vpis, je ocenil Fink. Sambt pa je poudaril, da vzpostavitev zapor predstavlja izjemen logističen zalogaj, saj bo vzdolž vseh tras kar 500 rediteljev.

V času prireditve bo veljalo več, tudi dolgotrajnejših cestnih zapor, zato organizatorji občane prosijo za strpnost.

Ne spreglejte