Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2015,
6.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 14. 6. 2015, 6.54

8 let

Igor Kopše in Italijanka Furlanova zmagovalca Franje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
34. Maraton Franja je vrhunec tridnevnega dogajanja doživel z Malim maratonom Franja in Maratonom Franja. Z najdaljšo, 156-kilometrsko preizkušnjo, sta najhitreje opravila Igor Kopše in Enrica Furlan.

Potem ko je 34. Maraton Franja v petek minil v znamenju kronometra, ki je štel tudi za državno prvenstvo – naslova državnih prvakov sta osvojila Jan Tratnik (Amplatz-BMC) in Polona Batagelj (BTC City Ljubljana) –, so v soboto ceste od BTC-ja v Ljubljani do Dola oziroma Dolskega zasedli najmlajši in njihovi starši, ki so vrteli pedala na družinsko-šolskem maratonu (28 kilometrov) in preizkušnji za najmlajše (1500 metrov).

Slovensko-italijansko slavje na najdaljši preizkušnji

Nedelja je že tradicionalno rezervirana za najdaljši preizkušnji in sicer 97-kilometrski Mali maraton Franja in 156 kilometrov dolg Maraton Franja, ki je vrhunec tridnevnega kolesarskega dogajanja.

Zaradi kvalifikacijske nogometne tekme za evropsko prvenstvo med reprezentancama Slovenije in Anglije so se kolesarji na najdaljšo preizkušnjo, ki jih je vodila po trasi Ljubljana - Vrhnika - Logatec - Godovič - Idrija - Cerkno - Kladje - Sovodenj - Škofja Loka - Vodice - Tacen – Ljubljana, podali že ob 8.00.

Malce pred 12.00 je v cilj kot prvi prikolesaril Igor Kopše, ki je ciljno črto prečkal v času 3:23;11. V ženski konkurenci se je v cilju prva znašla Italijanka Enrica Furlan, ki je za Kopšetom zaostala zgolj 13 minut.

Neuradni zmagovalec Malega maratona - nanj se je podal tudi eden od ustanoviteljev Franje Tone Fornezzi Tof, a je zaradi okvare na kolesu odstopil na polovici poti - je Matic Blaznik. Med dekleti je na krajši razdalji slavila svetovna amaterska prvakinja Ajda Opeka.

V sklopu treninga se je dirke udeležil tudi slovenski junak letošnje Dirke po Italiji Jan Polanc, ki ga v četrtek čaka štart dirke Po Sloveniji.

Ne spreglejte