Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 6. 2016,
6.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Natisni članek

Betka Šuhel Mikolič Metka Albreht Šmarna gora pohodništvo

Sreda, 22. 6. 2016, 6.44

6 let, 7 mesecev

"Happy end" 24 ur Šmarne gore z Betko in Metko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

1

Šmarna gora Betka Metka

Družabno-rekreativni projekt 24 ur Šmarne gore z Betko Šuhel Mikolič in Metko Albreht je danes nekaj minut čez 5. uro zjutraj doživel sklepno dejanje. Glavni akterki sta se živi, zdravi, nasmejani, kot radi rečemo, še devetnajstič povzpeli na priljubljeno ljubljansko vzpetino, tja pa sta v zadnjih 24 urah na tak ali drugačen način spravili ogromno množico ljudi.

Kako je Betka Šuhel Mikolič strnila 24 ur Šmarne gore #video

Šmarna gora je ob nedeljah množično romarsko pribežališče ljubiteljev trima, pohodništva ali zgolj iskalcev čistega zraka in sprostitve. V zadnjih 24 urah se jih je na 669 metrov visoki vzpetini v knjigo vpisov zapisalo mnogo mnogo več kot običajno v enem dnevu. Da je dogodek Betke in Metke, ki je nastal iz šale, med Slovenci naletel na neverjeten odziv, priča že včerajšnji virtualni sprehod po družbenih omrežjih, kjer je mrgolelo fotografij s Šmarne gore. Nekako podobno, kot se to dogaja po ljubljanskem maratonu ali podobnih množičnih prireditvah.

Trikrat se jima je pri vzponu na Šmarno goro pridružil predsednik države Borut Pahor. (Foto: arhiv Betke Šuhel Mikolič.) | Foto: Trikrat se jima je pri vzponu na Šmarno goro pridružil predsednik države Borut Pahor. (Foto: arhiv Betke Šuhel Mikolič.)

Cilje sta presegli

Betka Šuhel Mikolič in Metka Albreht sta svoj namen dosegli, celo presegli. Na prvi poletni dan sta na Šmarno goro pred sončnim vzhodom spravili skoraj tisoč ljudi (cilj je bil vsaj 500), opozorili na pomembnost hoje po utrjenih poteh, saj ubiranje bližnjic zaradi erozije tal naravi škodi, in odprli prenovljeno Pot svobode.

Tudi nočno krizo sta uspešno premagali ... (Foto: arhiv Betke Šuhel Mikolič). | Foto: Tudi nočno krizo sta uspešno premagali ... (Foto: arhiv Betke Šuhel Mikolič).

19-krat v družbi neumornega Anžeta in Bogdana

Glavni protagonistki sta se na Šmarno goro povzpeli 19-krat (cilj je bil sicer 20-krat ali celo 25-krat, glede na to, da Slovenija letos praznuje 25 let), vsakokrat v družbi sotrpinov, tudi predsednika države Boruta Pahorja. Vseh 24 ur sta jima družbo delala in ju pazila pred gozdnimi "pošastmi" Anže Česen in Bogdan Capuder. Množica pohodnikov, sicer v primerjavi z včerajšnjim jutrom razredčena, jih je na Šmarni gori pričakala tudi to jutro in z mobilnimi telefoni v rokah ovekovečila sončni vzhod.

In kaj zdaj? Najprej razrez torte, spanje, ki si ga zadnjih 24 urah nista privoščili, nato pa delo, kaj pa drugega, pravi Betka.

Kot je bilo čutiti, lahko prihodnje leto pričakujemo podoben izziv.

Mladi judoisti so 24 ur Šmarne gore lahko opazovali iz prve roke. Na Šmarni gori so namreč noč preživeli na prostem. V šoli bodo imeli povedati marsikaj. | Foto: Mladi judoisti so 24 ur Šmarne gore lahko opazovali iz prve roke. Na Šmarni gori so namreč noč preživeli na prostem. V šoli bodo imeli povedati marsikaj.

Na Šmarni gori prespali mladi judoisti

O njem bodo danes v šoli lahko pripovedovali mladi judoisti iz judo kluba Ljubljana, ki so nocoj na Šmarni gori prespali kar na stopnicah, opremljeni z armafleksi in spalnimi vrečami. Kot je povedal njihov trener Mitja Lakner, so tako zaznamovali konec sezone, ki jim bo brez dvoma ostal v spominu. Tudi zaradi spanca, ki ga zaradi nočnih obiskovalcev na Šmarni gori to noč ni bilo skoraj nič.

Kaj še je povedal trener #video

 

Ne spreglejte