Grandovčeva in Manfreda osvojila Klopni vrh

Štajerci so z rekreativnim tekaškim pokalom nadaljevali na gorskem teku na Klopni vrh, kjer sta slavila Daneja Grandovec in Jožek Manfreda.

1 / 2

2 / 2

Z rekreativnimi tekaškimi pokali so minuli vikend nadaljevali tudi Štajerci, ki so gostili kar dva teka. V nedeljo so na svoj račun prišli ljubitelji gorskih tekov, saj je DTV Partizan Lovrenc na Pohorju organiziral 3. Gorski tek na Klopni vrh, že dvanajstega v seriji 18 tekov, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012 in katerega rezultati štejejo za Štajersko-koroški pokal 2012.

Na štartu na 375 m. n. v. je tekače pričakala 6,65 kilometra dolga proga, ki jih je s Kovaške ceste vodila po gozdni cesti do cilja na 1262 metrov visokem Klopnem vrhu. V moški konkurenci se je z 887 metri višinske razlike najbolje spopadel lanskoletni zmagovalec Jožek Manfreda, ki je ciljno črto prečkal s časom 43:03 in tako konkurenco prehitel za skoraj dve minuti. Drugo mesto si je pritekel Ivan Hrastovec, najboljšo moško trojico je zaključil Mario Vračič. Tudi v ženski konkurenci, v kateri so dekleta tekla v šestih starostnih kategorijah, je slavila lanskoletna zmagovalka, in sicer se je zmage veselila maratonka Daneja Grandovec. Grandovčeva je na Klopni vrh pritekla s časom 52:54 in tako suvereno, s štirimi minutami prednosti, ugnala vse tekačice. Drugo mesto je pripadlo Manji Frece, tretja je bila Lucija Ankon.

Štajersko-koroški pokal v rekreativnih tekih se bo nadaljeval že konec prihodnjega tedna, ko bo v nedeljo, 26. avgusta, v Selnici ob Dravi na sporedu 9. Gorski tek na Sveti Duh.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}