Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
10.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Adriatic Slovenica PR članek smučanje

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 10.03

5 let, 2 meseca

Eden od 50 smučarjev po padcu potrebuje medicinsko pomoč

Oglasno sporočilo

Raziskave so pokazale, da se v povprečju eden od 50 smučarjev, ki padejo na smučišču, tako močno poškoduje, da potrebuje nujno zdravniško pomoč. Brez zavarovanja za tujino vas to lahko stane tudi do 16 tisoč evrov.

Adriatic Slovenija | Foto:

V Sloveniji je za zdaj še tako, da helikoptersko reševanje spada pod nujno medicinsko pomoč, zato ga krije zdravstveno zavarovanje. Za izvajanje skrbi posebna zdravniška ekipa, ki je stalno dežurna na brniškem letališču, helikopterske prevoze pa izvajajo policijski in vojaški helikopterji. Ko je potrebno reševanje "iz zraka", se vanj vključi tudi gorska reševalna služba, ki deluje prostovoljno. Avstrija, Italija in Francija, ki so najpogostejše destinacije slovenskih smučarjev čez mejo, pa imajo različne zakone in pravila o reševanju.

Čez mejo je vse drugače

Takoj, ko prestopimo mejo, ni več tako kot pri nas. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja vam bo prišla prav v primeru obiska urgence v javnih ustanovah, vendar morate vedeti, da helikopterskega reševanja in prevoza z rešilnim vozilom ne krije. Boljša izbira je komercialno zdravstveno zavarovanje za tujino, ki krije tudi tovrstne stroške.

Navdušeni smučarji komaj čakajo počitnice in dogodivščine na snegu. V Sloveniji trenutno ni veliko snega in napovedi niso najbolj obetavne, zato mnogi pogledujejo po aranžmajih čez mejo. A pozor, čez mejo je vse drugače kot v Sloveniji – od cen smučarskih vozovnic do cen zdravstvenih storitev.

Padec na smučišču v Franciji: poškodba glave in pretres možganov

Zgodi se tako hitro, da se padca največkrat ne da preprečiti. Na strmini ti spodnese smučko in nerodno padeš. Pri padcu si poškoduješ glavo in utrpiš hud pretres možganov. Na pomoč prihiti reševalna ekipa z reševalnimi sanmi, ki te pripelje do mesta, od koder te lahko helikopter odpelje do najbližje bolnišnice. Poškodbe so tako hude, da v bolnišnici ostaneš 12 dni, šele nato te v reševalnem vozilu v spremstvu zdravnika lahko prepeljejo na nadaljnje zdravljenje v domovino. Za vse lahko brez zavarovanja za tujino dobiš za skoraj 16 tisoč evrov računa.

Padec na smučišču v Franciji

Nezgoda: poškodba glave - pretres možganov

Cena v €

REŠEVALNE SANI - reševanje na smučišču

361,00

HELIKOPTER - prevoz do bolnišnice

4.785,00

BOLNIŠNICA - 12 dni zdravljenja

6.567,68

REŠEVALNO VOZILO - prevoz v SLO v spremstvu zdravnika

4.242,25

SKUPAJ

15.955,93

* Podatki iz internih evidenc zavarovalnice

Raje nekaj deset evrov za zavarovanje kot nekaj tisoč za helikoptersko reševanje

Če nimate pravega zavarovanja, lahko visoki stroški reševanja s helikopterjem povzročijo hud udarec za vaš žep. WIZ Tujina krije stroške helikopterskega reševanja do višine zavarovalne vsote izbranega paketa – izbirate lahko med 25 tisoč, 50 tisoč in 100 tisoč evri. Za celoletno zavarovanje lahko plačate manj kot za eno dnevno smučarsko vozovnico čez mejo (za individualno polico od 38 do 65 evrov na osebo). Celoletno družinsko zavarovanje stane od 68 do 117 evrov - cena je enaka za dva ali za osem družinskih članov.

Februarja darilo ob sklenitvi celoletnega družinskega zavarovanja: PowerBank

S sklenitvijo celoletnega družinskega zavarovanja WIZ Tujina lahko poskrbite ne le za varnost svoje družine na počitnicah čez mejo, ampak tudi za rezervno energijo za družinske elektronske naprave. PowerBank je odličen potovalni pripomoček in sopotnik na poti – napolni telefone, tablice, fotoaparate, predvajalnike glasbe, da vas ne pustijo na cedilu, ko jih najbolj potrebujete.

Adriatic Slovenija | Foto:

Poskrbite za svojo varnost čez mejo in prihranite 10 odstotkov pri spletni sklenitvi zavarovanja WIZ Tujina – le še februarja. WIZ je spletna prodajna točka Adriatic Slovenice d.d.

Naročnik oglasne vsebine je Adriatic Slovenica. 

Ne spreglejte