Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2015,
15.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nočna 10ka

Sreda, 1. 7. 2015, 15.14

6 let, 7 mesecev

Čeprav bo v ozadju, bodo na Bledu vanjo uprte vse oči (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Blejske Nočne 10ke, tekaške prireditve, ki bo 11. 7. doživela že deveto ponovitev, se bo letos udeležila tekačica, ki bo brez dvoma bodla v oči. Britanka Becky Williams bo tekla v Disneyjevem kostumu.

Rebecca, za prijatelje Becky, Williams je učiteljica angleškega jezika, ki ima to srečo, da imajo njeni nadrejeni posluh za njene tekaške in dobrodelne ambicije.

30-letna svetlolaska se je namreč odločila, da si vzame leto dni učiteljskega premora in teh 365 dni izkoristi za potovanje po svetu, zbiranje sredstev za razne humanitarne organizacije (trenutno je to organizacija Care for Dogs), zraven, kar je pravzaprav rdeča nit tega leta, pa nastopa na tekaških prireditvah. Vsak mesec se loti ene. In vsakič si obleče drug kostum iz sveta Disneyjevih risanih junakov.

Specialistka za desetke

Becky se je specializirala za teke na deset kilometrov. Za zdaj je na svojem seznamu tekaških dogodkov med drugim odkljukala tudi Auckland na Novi Zelandiji in Peking na Kitajskem, že v soboto, 11. julija, bo prečrtala tudi Bled.

"Vse odkar sem januarja letos začela uresničevati svojo tekaško idejo, na spletni strani www.mynextrun.com redno preverjam, na katerih lokacijah organizirajo tekaške desetke. No, med njimi sem naletela tudi na Nočno 10ko – naj opozorim, da je na strani naveden napačen datum – in se takoj odločila, da se teka udeležim," je po elektronski pošti sporočila rekreativna tekačica, ki se te dni mudi na drugem koncu sveta, v Hongkongu.

Pravi, da je o Bledu slišala že veliko zanimivega, na uho ji je prišlo predvsem marsikaj lepega o naravnih lepotah pravljičnega bisera z idiličnim otočkom na sredini Blejskega jezera. Bled kot naslednja postojanka je bil zato dokaj logična odločitev.

Deset kilometrov preteče približno v času ene ure – rekord Nočne 10ke (30:21) iz leta 2012 še vedno drži Primož Kobe, op. a. –, verjetno pa bi bila bistveno hitrejša, če je ne bi ovirala "prtljaga", ki jo prinaša nošenje kostuma enega od Disneyjevih risanih junakov, pravi.

Od Olafa do Mini Miške

Do zdaj se je "mučila" že kot Olaf, sneženi mož iz risanke Ledeno kraljestvo, in Mike Wazowski iz risanke Pošasti, če navedemo le najbolj znani opravi.

Nazadnje je tekla v preobleki Mini Miške, in sicer prejšnji teden v Pekingu. Tekaška preobleka za blejsko nočno poslastico je za zdaj ostala skrivnost, saj si želi, da bi bili tekači še bolj presenečeni, ko jo bodo zagledali. Verjetno je ne bo težko opaziti, saj bo med njimi najbrž edina oblečena v eno izmed pravljičnih bitij.

Od začudenja do krohota

Odzivi na njen tek so zelo različni. Najpogostejši so začudeni pogledi, ki jih razbremenijo aplavz in vzkliki v znak podpore, ter nasmeški in celo krohot.

"To bo zame prva nočna tekma, zato bo to prav gotovo nekaj posebnega," je optimistična tako kot njeni Disneyjevi kostumi v odgovoru za Sportal zapisala Britanka, ki se ne brani tekaške družbe. Obratno, prav kliče po njej.

Ne spreglejte