Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
4. 5. 2016,
12.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

tek Tek trojk Krka

Sreda, 4. 5. 2016, 12.37

6 let, 7 mesecev

Boste na teku trojk zaradi polomljenih vej varni?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
tek trojk

Konec tedna, natančneje v soboto, se obeta edinstvena tekaška prireditev - Tek trojk. Golovec je te dni zagotovo poln tekačev in marsikdo se sprašuje, ali glede na zadnji aprilski sneg obstaja kakšna nevarnost, da z dreves pade kakšna veja.

V soboto se v Ljubljani obeta tekaški praznik, ker se bodo nekateri tekači podali na 12,5 ali 29-kilometrsko razdaljo. Obe ti trasi potekata tudi čez Golovec. Zadnji aprilski sneg je organizatorjem povzročil nemalo sivih las, potem ko je v gozdovih polomilo kar nekaj vej. Še nekaj dni nazaj je bilo na poteh na Golovec na poti kar nekaj vej. Nekje so drevesa celo popolnoma zaprla pot. Poklicali smo na Timing Ljubljana in zagotovili so nam, da bodo vse prepreke pravočasno odstranjene.

"Vse skupaj še urejamo. Vse bo očiščeno, tako da bo varno za tekače. Prireditev zaradi tega nikakor ni pod vprašajem," so nam sporočili iz Timinga Ljubljana, ki je organizator prireditve.

Tudi letos bo na teku trojk množična udeležba. | Foto: Tudi letos bo na teku trojk množična udeležba.

Pogledati je treba tudi v krošnje

Za mnenje smo poklicali tudi na Zavod za gozdove Slovenije, kjer smo vprašali, ali so lahko tekači zaradi zadnjega vremenskega pojava ogroženi. "Če bo organizator poskrbel, da bodo zadeve očiščene, potem ne bi smelo biti nobenih težav. Mislim, da veje same od sebe ne bodo padle. Tiste veje, ki so imele namen pasti, so že padle. Tisti, ki bodo čistili veje, morajo biti previdni, da ne bodo čistili samo po tleh, ampak morajo pogledati tudi v krošnje. Če bo vse odstranjeno, potem ne bo težav. Včasih se zgodi, da se kakšna odlomljena veja ujame na kakšni drugi. Ob močnejšem vetru se ta lahko zaziblje in pade, ampak mislim, da je takšnih primerov zelo malo," nam je povedal Viktor Miklavčič iz Zavoda za gozdove Slovenije.

Štart teka trojk je na Stritarjevi ulici, cilj pa na Kongresnem trgu in se bo odvijal v soboto, 7. maja 2016 s pričetkom ob 9. uri za tekače na 12,5 km in ob 9.30 za trojke na 29-kilometrski preizkušnji.

Ne spreglejte