Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2013,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar hokej golf NHL

Torek, 23. 7. 2013, 12.08

8 let

Anže Kopitar: Opažam, da se vedno več hokejistov odloča za golf

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anže Kopitar je navdušen igralec golfa, zato ne preseneča, da je s humanitarno noto, ki je prerasla v že tradicionalni dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja, prepletel prav to športno simpatijo.

Anže Kopitar, najboljši slovenskih hokejist in edini Slovenec, ki se mu je uspelo dokopati do prestižnega Stanleyjevega pokala za zmago v NHL-u, se poleg rednih in napornih treningov rad posveča tudi drugim športnim zvrstem. Med njimi najvišje kotira golf, pa tudi nogomet in košarka ne zaostajata prav dosti. "Rad imam različne športe, a najraje in najpogosteje igram golf," je za Vip kotiček v rubriki Rekreacija na Sportalu povedal Anže Kopitar, s katerim smo se pogovarjali na 3. dobrodelnem golf turnirju Anžeta Kopitarja na Bledu. Tam je s pomočjo donatorja, skupine Elektronček, in dražbe hokejskih dresov igralcev LA Kings ter košarkarja Kobeja Bryanta zbral zavidljivih 26.200 evrov, ki so romali v sklad Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček, Kulturno športnega društva Hrušica in Ustanove Rdeča žoga.

"Opažam, da se vedno več hokejistov odloča za golf. Igrata ga tudi moj oče in brat," je pojasnil Kopitar, ki pri tej elegantni, zaradi številnih pravil za nekatere tudi gentlemanski igri, ne občuti pregovorno znanega snobizma. "Če se najde prava družba, potem nimam občutka, da bi šlo za snobovski šport. Je pa res, da si vedno zagotovim, da sem na zelenici za golf obkrožen z dobro družbo, saj v primeru zategnjene družbe igra ne bi imela nobenega smisla. Golf igram predvsem zato, da svoj prosti čas preživim v naravi, da pobegnem pred zaprtimi prostori, kot so recimo hokejske dvorane in dvorane za fitnes ter hoteli, v katerih preživim večino hokejske sezone, da se naužijem svežega zraka in prisluhnem ptičjemu petju," je Kopitar v nekoliko poetičnem slogu sklenil pogovor za Sportal.

Ne spreglejte