Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 4. 2017,
8.30

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča ASICS Austria GmbH

Foto: ASICS Austria GmbH, AnjaSuska, Nives Orešnik

Natisni članek

tek vadba advertorial Anja Susič Nives Orešnik Asics

Četrtek, 6. 4. 2017, 8.30

2 meseca

Anja Suska in Nives Orešnik ocenjujeta najpomembnejše kose opreme za urbane tekače

Vsebino omogoča ASICS Austria GmbH

Foto: ASICS Austria GmbH, AnjaSuska, Nives Orešnik

Življenje v mestu lahko postane prava avantura. Prebudite svoje telo in ga pripravite na aktivno poletje. Dobro počutje se vam bo kar naenkrat zazdelo samo po sebi umevno.

asics anjasuska nives orešnik | Foto:

Urbano življenje in aktivno preživljanje prostega časa imata vedno več skupnih točk. Za lažji športne začetke in res uspešen skok v poletno sezono so poskrbeli pri Asicsu, kjer so pripravili izbor najnovejše kolekcije. Živahni barvni odtenki bodo kot nalašč za avanturistično in optimistično poletje.

asics | Foto:

Športni modrček – najpomembnejše oblačilo tekačic

Nova Asics fuzeX kolekcija športnih oblačil vsebuje posebno tehnologijo Motion Cool, ki med treningom hladijo. Tako prispevajo k dobremu počutju in vrhunski učinkovitosti med treningom in vsakdanjimi opravki.

Tkanina ima na notranji strani poseben potisk, ki lahko temperaturo telesa zmanjša tudi za do 2 stopinji Celzija. Tako bodo treningi še lažji.

Pisane športne pajkice in živahne barve športnih majic dopolnjuje tudi novi športni modrček, ki je najpomembnejši kos športne opreme vsake ženske.

Znana vlogerka in športna navdušenka AnjaSuska je v svojem vlogu pripravila nasvete, kako izbrati pravega:

Kako izbrati pravo obutev?

S pravimi tekaškimi oziroma športnimi copati lahko vse športne dejavnosti spremenimo v pravo uživanje. Treningi, pa tudi povsem rekreacijska vadba bo postala še učinkovitejša, če bomo pri izbiri obutve upoštevali lastnosti naših stopal, način teka (kako stopamo na tla) in telesno pripravljenost.

Ker pa športni copati niso več namenjeni samo fizični vadbi, je pomembno, da izberemo copate, ki jih uporabljamo kadarkoli in kjerkoli. 

Novi vsestranski copat Asics fuzeX Rush je primeren za vse vrste rekreacije, saj material fuzeGEL v podplatu poskrbi za dober odriv in hkrati zagotavlja vrhunsko blaženje. Brezšivna zasnova vrhnjega dela pa izboljšuje udobje.

Asics fuzeX Rush spada v kategorijo nevtralnih copat (brez podpore za prekomerne pronatorje, ki se jim v stojni fazi tekaškega koraka stopalo prekomerno zvrača navznoter). To so vsestranski copati, namenjeni tekačem oziroma vsem posameznikom z nevtralnim stopalom.

Intenzivno ga je testirala tudi športnica, inštruktorica fitnesa in vaditeljica športnih vadb Nives Orešnik:

nives oresnik | Foto: Rok Mlinar Foto: Rok Mlinar

Moja letošnja pomlad bo tekaško obarvana. Bolj po naključju sem lani pretekla svojih prvih 10 kilometrov na Ljubljanskem maratonu, potem pa se je tek nekako kar obdržal v mojem vadbenem programu.

Po prvih nekaj mesecih rednega teka in nekaj začetnih napakah sem ugotovila, da je zelo pomemben del teka dobra obutev. Ustrezen čevelj reši marsikatero težavo – izboljša rezultat (v hitrosti in vzdržljivosti), korigira napačen korak in posledično prepreči morebitne bolečine v kolenih, kolkih ali celo hrbtenici, neprijeten občutek spremeni v udobje in tek ni več muka. Menim, da pri izbiri tekaške obutve ne smemo gledati na prihranek.

Med pripravami na Tek trojk in dobrodelni tek Wings for Life v maju so mi v preizkus zaupali tekaške copate Asics. Čevelj za rekreativne tekače. Kot ženska, ki sem veliko v stiku z modo, sem seveda pozorna tudi na to. In moram priznati, da nikoli ne bi kupila superg, ki mi ne bi bile všeč tudi na pogled. Po moji oceni je FuzeX skoraj že blizu športno-elegantnemu stilu. Ljudje jih opazijo in jim namenijo tudi kompliment.

Prvi občutek ne laže

Prvi občutek, ko obujem čevelj, je zame zelo pomemben. V športni obutvi preživim večino svojega dneva, z njo poleg tega, da treniram, tudi veliko hodim, stojim in vozim. Asicsov nov model je presenetljivo udoben. Lahkotno objame stopalo. Njegova brezšivna zasnova enakomerno oprijema stopalo in tudi, ko je čevelj tesno zavezan, ne tišči. Nova FuzeGEL tehnologija, ki združuje gel in peno na prstih, izboljšuje odriv, na peti pa blaži pristanek.

Primeren za tek in fitnes

Dobro se je izkazal pri teku na stezi v fitnesu, kakor tudi ob teku v naravi. Tukaj lahko ponovno pohvalim lahkotnost, oblažen korak in zračnost čevlja, ki ohranja stopalo suho kljub temu, da sem premočena od potenja. Asics FuzeX lahko obujete tudi na trening v fitnesu ali na skupinske vadbe. Vsem rekreativnim tekačem svetujem, da tudi če so popolni začetniki, naj namenijo pozornost tehniki teka in pravilni obutvi. Se vidimo na katerem od prihajajočih tekov. Asics FuzeX Rush so se najbolje izkazale pri teku. Kar je bilo za pričakovati, saj je FuzeX v osnovi tekaški čevelj za rekreativce. Ker sama tečem ljubiteljsko in sem v teku še bolj v začetnik, se v njem še preizkušam in premagujem svoje prve kilometre, je čevelj kot nalašč zame. FuzeX naslavlja fitnes raziskovalca, ki se želi počutiti in izgledati dobro, ter uživati tako v gibanju, kot tudi druženju in vsakodnevnih aktivnostih.

Stilska usklajenost zanjo in zanj

Asics je z novimi copati fuzeX Rush poskrbel, da boste stilsko usklajeni tudi v paru. Novi vsestranski copat ima namreč enak dizajn zanjo in zanj. To je še ena spodbuda za aktiven življenjski slog in spoznavanje novih razsežnosti športnih avantur.

asics | Foto:

Fotografiraj svojo športno avanturo in se poteguj za nagrado

Ob nakupu izdelka iz kolekcije fuzeX Rush v Intersportu prejmeš posebno širokokotno lečo, ki jo pripneš na svoj telefon. Z njo ujemi najboljše rekreativne trenutke in jih objavi na Instagramu z oznako #run4adventure #Slovenija. Posebna žirija bo izbrala najboljše fotoavanture in jih nagradila s TomTom Bandit kamero.

Ne spreglejte