Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 5. 2017,
19.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

dm tek dm tek za ženske Tivoli rekreacija

Četrtek, 25. 5. 2017, 19.10

6 let, 6 mesecev

Bliža se 12. dm tek za ženske

Tekačice, v soboto ne bo manjkalo sonca, dobre družbe in zabave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
dm tek za ženske | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V soboto, 27. maja, bo v parku Tivoli potekal že 12. dm tek za ženske. Organizatorji pričakujejo reko več tisoč tekačic, odetih v barve narave, najbrž se bo vmes znašel tudi kak tekač. Vremenoslovci napovedujejo sončno in toplo, a ne prevroče vreme.

Glavni poudarki 12. dm teka za ženske:

- 12. dm tek bo na sporedu v soboto, 27. maja, s štartom ob 10. uri,
- dm tek za ženske letos praznuje 12. obletnico,
- v zadnjih letih je ustaljena številka tekačic okoli 8.000,
- štartna majica bo zelene barve,
- donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje bo namenjena spodbujanju športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin.

Dan D za tisoč tekačic (lani se jih je zbralo nekaj manj kot 8.000), ki jih 27. maja pričakujejo v največjem ljubljanskem parku, se nezadržno bliža.

Dogajanje se bo začelo že ob 9. uri, ko bo na sporedu skupinsko ogrevanje. Štart teka za ženske bo ob 10. uri, ko bodo štartale tekačice na pet kilometrov, pol ure pozneje pa se bo začel tek na 10 kilometrov.

Oskarjev tek za otroke od 2. do 12. leta starosti bo na sporedu ob 12. uri. Prijava zanje je brezplačna in mogoča tudi na prizorišču.

Od 13. uri se začenja zabavni program s podelitvijo nagrad, ob 14.30 pa sledita žrebanje glavne nagrade in zabava s skupino Čuki.

Za glasbeno spremljavo bodo tudi tokrat skrbeli Čuki. | Foto: Za glasbeno spremljavo bodo tudi tokrat skrbeli Čuki.

Preverjena trasa

Dekleta se bodo spopadla na dveh razdaljah, pet- in desetkilometrski. Proga 12. dm teka bo potekala po že preverjenih poteh parka Tivoli. Tiste, ki ste tekle že lani, jo dobro poznate. Preostalim sta lahko v pomoč spodnji grafiki.

Če ste se prijavile na deset kilometrov, a menite, da razdalje ne boste zmogle, lahko dolžino proge spremenite ob prevzemu štartne številke. Enako velja, če bi se naknadno odločile za daljšo razdaljo.

Petkilometrska trasa (oz. 4,9 km):

 | Foto:

Desetkilometrska trasa (oz. 9,15 km):

 | Foto:

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Organizatorji pravijo, da je vsako leto težje izbrati barvo tekaške majice. V 12-letni zgodovini se je ponovila le rožnata barva, pa še ta v različnih odtenkih. Letos se bodo tekačice na tek podale v živahnih svetlozelenih majicah, tako da bodo sovpadale s prebujajočo se naravo v ljubljanskem parku Tivoli.

Letošnja barva dm tek je zelena - za spodbudo in zlitje z naravo.
 | Foto: dm tek za ženske Letošnja barva dm tek je zelena - za spodbudo in zlitje z naravo. Foto: dm tek za ženske

Posebnost najbolj ženskega teka v državi je, da je štartna številka že od druge izvedbe odtisnjena na majici, tako da ne pozabite obleči svoje majice. Če zaradi obilice fotografov razmišljate tudi o mejkapu med tekom, si preberite še nekaj napotkov glede ličenja med rekreacijo.

Nad vremenom se ne boste mogle pritoževati

Dežurni vremenoslovec na Arsu Luka Ravnik sporoča, da v soboto kaže na lepo in razmeroma toplo vreme. Že jutranje temperature ne bodo nizke, okoli 10, 12 stopinj Celzija, čez dan pa bodo dosegle 25 stopinj Celzija. Pričakujte sončno vreme, morda z nekaj oblačnosti in malce vetra.

Tako vroče kot lani, ko je bilo blizu 30 stopinj Celzija, ne bo. Bo pa tekačice pričakalo razmeroma toplo in sončno vreme.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tako vroče kot lani, ko je bilo blizu 30 stopinj Celzija, ne bo. Bo pa tekačice pričakalo razmeroma toplo in sončno vreme. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida



Niste še prepozne

Če ste se zadnji trenutek odločile, da bi se med tivolskimi tekaškimi stezami zlile z reko tekačic, še niste prepozne. Prijave bodo namreč mogoče še v petek, 26. maja, in dan pozneje na prizorišču prireditve. Štartnina bo 35 evrov.

Ob 9. uri se bodo začele priprave na tekaški preizkušnji. Če ste oklevale, ali bi se pridružile množici deklet, se lahko na tek prijavite tudi na dan prireditve. | Foto: Ob 9. uri se bodo začele priprave na tekaški preizkušnji. Če ste oklevale, ali bi se pridružile množici deklet, se lahko na tek prijavite tudi na dan prireditve.

Uporabite javni prevoz

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP) bodo za vse tekačice na voljo brezplačni mestni avtobusni prevozi LPP. Tekačice prejmejo tudi bon za brezplačen prevoz s Slovenskimi železnicami (vozovnice so na voljo do zapolnitve mest). Udeleženke na dogodku čaka tudi brezplačen zajtrk.

Z roko v roki z dobrodelnostjo

Dm tek za ženske bo tudi letos obarvan dobrodelno. Letošnja donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje bo namenjena otrokom, ki sodelujejo v programu Botrstvo, za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin.



Zabava za vso družino

Čeprav so na dm teku v ospredju ženske, boste moški s svojim glasnim navijanjem ob progi neprecenljiva podpora svojim najdražjim. Za svoj tekaški trud bodo z medaljami nagrajeni tudi otroci od 2. do 12. leta, ki se bodo pomerili na Oskarjevem teku.

Po teku deklet bodo na vrsti še otroci. Moški, tudi vaša prisotnost ne bo odveč.  | Foto: Vid Ponikvar Po teku deklet bodo na vrsti še otroci. Moški, tudi vaša prisotnost ne bo odveč. Foto: Vid Ponikvar

 

Okvirni program 12. dm teka za ženske:

Petek, 26. maj 2017 – Park Tivoli

13.00–18.00 → Prijave na tek in prevzem štartnih številk
 

Sobota, 27. maj 2017 – Park Tivoli

7.30–8.30 → Prijave na tek in prevzem štartnih številk (šotor na parkirišču)

7.30–10.30 → Prijave na Oskarjev tek in prevzem štartnih paketov (šotor na parkirišču)

  • Osrednji del programa

7.30–8.30 → Prevzem štartnih številk, prijave na tek

9.00 → Ogrevanje za dm tek za ženske

10.00 → 12. dm tek za ženske

11.45 → Ogrevanje za dm Oskarjev tek

12.00 → dm Oskarjev tek

13.00 → Zabavni program s podelitvijo nagrad

14.30 → Žrebanje glavne nagrade in zabava s skupino Čuki

Ne spreglejte