Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2019,
20.34

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 5. 5. 2019, 20.34

4 leta, 12 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Triglav

Zmaji po všečni predstavi visoko premagali Triglav #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Nogometaši Olimpije so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Triglav s 4:2 (2:1).

Rudi Požeg Vancaš
Sportal V Celju brez zmagovalca, sodniške napake spet dvigujejo prah #video

Olimpija je od samega začetka pritisnila na vrata Kranjčanov, a kljub številnim strelskim poskusom, so bili tekmeci tisti, ki so povedli. V 24. minuti je po lepi akciji Žan Rogelj ušel po desni strani, zavrnil žogo v sredino, kjer jo je pripravljen dočakal prvi strelec lige Luka Majcen, ki je z natančnim strelom dosegel svoj 15. gol v sezoni.

Na izenačenje pa vendarle bilo treba dolgo čakati. Osem minut pozneje je Rok Kronaveter 20 metrov od gola izsilil prosti strel, izvedel ga je sam, zadel je živi zid, odbita žoga pa je prišla do Marka Putinčanina, ki je izkoristil dejstvo, da je bil gostujoči vratar Darjan Curanović pokrit, s strelom po tleh je izid izenačil.

Luka Majcen je zadel za vodstvo, nato pa je šlo za kranjske orle le še navzdol. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Majcen je zadel za vodstvo, nato pa je šlo za kranjske orle le še navzdol. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kronaveter je kmalu zatem streljal malo čez gol, kar ni uspelo njemu, je v 44. minuti uspelo branilcu Vitalijsu Maksimenku, ki je izkoristil lepo podajo Asmirja Suljića in z glavo premagal Curanovića.

Kranjčani so se v prvem polčasu predvsem branili, drugi del pa so začeli pogumneje, Gašper Udovič je v 49. minuti poskusil s strelom od daleč, žoga je zletela čez gol, polpriložnost za izenačenje je imel tudi Majcen. A Ljubljančani so goste hitro umirili. V 59. minuti je proti golu prodiral Haris Kadrič, kranjska obramba mu je žogo odbila, vendar le do Endrija Cekicija, ta pa je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora povišal vodstvo.

Še večjo prednost je gostiteljem priboril Kronaveter, ki se je s 15. golom na lestvici najboljših strelcev spet izenačil z Majcnom, po podaji Cekicija je bil uspešen z glavo, končni izid pa je dve minuti pozneje postavil Tin Karamatić.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala pri Mariboru, Triglav pa v Celju.

Olimpija : Triglav 4:2 (2:1)

Dvorana Stožice, sodniki: Antić, Klančnik, Habibović.

Strelci: 0:1 Majcen (24.), 1:1 Putinčanin (32.), 2:1 Maksimenko (44.), 3:1 Cekici (59.), 4:1 Kronaveter (87.), 4:2 Karamatić (89.).

Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Bagnack, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Putinčanin, Suljić (od 62. Savić), Kronaveter, Cekici (od 88. Jurčević), Kadrič (od 74. Kidrič).

Triglav: Curanović, Rogelj, Karamatić, Bojić, Arh Česen, Kryeziu (od 76. Gajić), Mertelj, Tijanić, Udovič, Majcen (od 88. Crnov), Hasanaj (od 66. Žurga).

Rumeni kartoni: Suljić, Bagnack; Bojić, Rogelj.
Rdeč karton: /

Potek srečanja v Stožicah:

Konec tekme!

89. minuta: GOOOL! 4:2! Triglav je le malce ublažil poraz v Stožicah. V polno je meril še Tin Karamatić in postavil končni izid.

Končni rezultat je postavil Karamatić:

87. minuta: GOOOL! 4:1! Med strelce se je vpisal tudi Rok Kronaveter, ki je izkoristil lepo podajo Cekicija in se na vrhu lioste strelcev izenačil z Luko Majcnom (15).

Kronaveter se je vrnil na vrh liste strelcev:

59. minuta: GOOOL! 3:1! Je tekma že odločena? Po podaji Harisa Kadrića je v polno zadel Albanec Endri Cekici

Tretji zadetek Olimpije:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

44. minuta: GOOOL! 2:1! Popoln preobrat prvakov! Po podaji Asmirja Suljića je v polno z glavo meril še Vitalijs Maksimenko in Olimpijo povedel v vodstvo.

32. minuta: GOOOL! 1:1! Olimpija ni potrebovala veliko, da je prišla do izenačenja. Rok Kronaveter je slabo izvedel prosti strel, odbitek pa je silovito po tleh v mrežo Kranjčanov poslal branilec zmajev Marko Putinčanin.

Srbska bomba za izenačenje:

24. minuta: GOOOL! 0:1! Po zaspanem začetku tekme, ko so imeli manjšo premoč domači, so Triglavani izpeljali bliskovit protinapad. Lepo je potegnil Žan Rogelj ter lepo zaposlil Luko Majcna, ki je v slogu največjih mojstrovi zadel za vodstvo Kranjčanov. 

Luka Majcen je pičil tudi Olimpijo:

Začetek tekme v Ljubljani!

Začetni postavi v Stožicah:

Ne spreglejte