Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 6. 2020,
22.43

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale Bojan Ban Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 7. 6. 2020, 22.43

3 leta, 11 mesecev

NK Maribor pojasnjuje

Zakaj je Maribor zaigral v svetlomodrih dresih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

NK Maribor zahvala | Mariborčani so v Domžalah nosili posebne drese, ki jih bo mogoče kupiti na dobrodelni dražbi. | Foto NK Maribor

Mariborčani so v Domžalah nosili posebne drese, ki jih bo mogoče kupiti na dobrodelni dražbi.

Foto: NK Maribor

Branilci naslova NK Maribor so v prvem ''pokoronskem'' nastopu v Prvi ligi Telekom Slovenije nastopili v nenavadnih dresih. Vijolice, ki prisegajo na vijoličasto barvo, so oblekle svetlomodre drese z grbom NK Maribor. Vse zaradi plemenite geste, poklona NK Maribor zdravstvenim delavcem v Sloveniji, ki so premagali novi koronavirus. Odločitev je prinesla srečo izbrancem Sergeja Jakirovića, saj so premagali Domžale (2:1) in osvojili načrtovane tri točke.

Domžale Maribor Sergej Jakirović
Sportal Noro, kakšen preobrat Maribora! #video

Mariborski klub je v nadaljevanje sezone, od katere pričakuje veliko, vstopil s plemenito gesto. Izkazal je posebno zahvalo zdravstvenim delavcem, ki jim je posvetil barvo dresov.

Fotogalerija s tekme v Domžalah, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 32

''Odločil se je za zamenjavo prepoznavnih vijol'čnih za drese v barvah ter simbolih zdravstvenih uniform. S to potezo je 15-kratni slovenski prvak ob vrnitvi nogometa počastil požrtvovalno delo in predanost celotnega osebja povsod po državi, ki je pokazalo novo dimenzijo herojstva v času epidemije koronavirusa,'' je sporočil mariborski klub in pojasnil, da bodo unikatni dresi po tekmi v Domžalah predani v dobrodelno dražbo, zbrana sredstva pa donirana v sklad za nakup zaščitne opreme za zdravstvene delavce v UKC Maribor.

V posebnem dresu je na gostovanju v Domžalah zaigral tudi kapetan NK Maribor Marcos Tavares. | Foto: NK Maribor V posebnem dresu je na gostovanju v Domžalah zaigral tudi kapetan NK Maribor Marcos Tavares. Foto: NK Maribor

''Za navijače in ljubitelje nogometa so nogometaši njihovi heroji. Pripadnost, podporo in tudi hvaležnost nam pokažejo, tako da oblečejo barve naših dresov, naših uniform. Za nas in nogometaše NK Maribor so največji heroji in prvaki leta 2020 zdravstveni delavci. Zamenjava dresov je naš, nogometni, način, da jim rečemo HVALA,'' je gesto pojasnil direktor NK Maribor Bojan Ban.

Domžale Maribor Rudi Požeg Vancaš
Sportal Kako je Požeg Vancaš z mojstrovino potopil Domžale? #video

Mariborčani so še 12 minut pred koncem zaostajali z 0:1, na koncu pa se veselili sladke zmage. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani so še 12 minut pred koncem zaostajali z 0:1, na koncu pa se veselili sladke zmage. Foto: Grega Valančič/Sportida

Podpisane drese, ki so jih nogometaši nosili na nedeljski tekmi, bo v prihodnjih dneh mogoče kupiti v dobrodelni dražbi kot že tolikokrat do zdaj v sodelovanju NK Maribor in Radia City. ''Celoten izkupiček bo namenjen UKC Maribor za nakup ustrezne zaščitne opreme za zdravstvene delavce ob nadaljnjem spopadanju s koronavirusom,'' še sporočajo vijolice in dodajajo, kako bodo v prihodnjih dneh sledile nove informacije glede nadaljevanja te plemenite akcije.

Enrik Ostrc
Sportal Kdo je Enrik Ostrc, novi dragulj Olimpije? #video
Bravo Triglav
Sportal Posojena vijolica popeljala Ljubljančane zelo visoko #video
Ne spreglejte