Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 1. 2020,
11.06

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Zlatko Zahović Rene Mihelič Ljudski vrt

Petek, 17. 1. 2020, 11.06

4 leta, 3 mesece

Rene Mihelič

Zahović pripeljal otroka Maribora in nekdanjega slovenskega rekorderja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32
Maribor Rene Mihelič | Rene Mihelič je pred desetletjem že nosil dres Maribora in z njim osvajal lovorike. | Foto Vid Ponikvar

Rene Mihelič je pred desetletjem že nosil dres Maribora in z njim osvajal lovorike.

Foto: Vid Ponikvar

Državni prvak NK Maribor je predstavil prvega zimskega novinca. Prag Ljudskega vrta je prestopil 31-letni Rene Mihelič. Nekdanji slovenski reprezentant se vrača v mesto ob Dravo po skoraj desetletju, športni direktor Zlatko Zahović pa je ob njegovi vrnitvi izpostavil: ''Je otrok Maribora in za takšne so vrata vedno odprta.'' Mihelič, nekdaj najmlajši debitant slovenske reprezentance, je z vijolicami sklenil enoletno pogodbo.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

Če so v začetku leta 2020 pri Mariboru na seznamu kadrovskih sprememb prevladovali odhodi (Dino Hotić se je preselil v Belgijo, Martin Kramarič in Sandi Ogrinec pa v Ljubljano k Bravu), so vijolice predstavile še prvega novinca. To je 31-letni Rene Mihelič, ki pozna odlično Ljudski vrt in je nanj čustveno vezan.

Iz Maribora na Portugalsko, nato ...

Rene Mihelič je trikrat oblekel dres članske slovenske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Rene Mihelič je trikrat oblekel dres članske slovenske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar Po slabem desetletju se vrača v klub, kjer je napravil prve korake, začel člansko kariero in si že kot najstnik priboril kapetanski trak. Spadal je med najbolj obetavne slovenske zvezne igralce, zaigral tudi v državnem dresu, leta 2009 pa kot kapetan dvignil pokal, ki si ga je prislužil NK Maribor kot državni prvak.

Leta 2010 se je odpravil v tujino, kjer je sprva tri leta igral na Portugalskem (Nacional), nato se je za kratek čas vrnil v Slovenijo in oblekel dres Zavrča, nato pa se prelevil v pravcatega nogometnega nomada, ki je po svetu odkrival čari različnih lig.

Izkusil je igranje v Bolgariji (Levski), na Madžarskem (Debrecen), Izraelu (Hapoel Ra'anana), Latviji (Riga), Indiji (Chennaiyin in Delhi Dynamos), lani pa je nastopal v Indoneziji (Persib Bandung).

Rene Mihelič je v dresu Maribora v 1. SNL odigral 134 tekem in dosegel 19 zadetkov. | Foto: Vid Ponikvar Rene Mihelič je v dresu Maribora v 1. SNL odigral 134 tekem in dosegel 19 zadetkov. Foto: Vid Ponikvar

Zahović: Rene ima vse to

Zlatko Zahović je prepričan, da bo Rene Mihelič dodana vrednost Milaničeve čete. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zlatko Zahović je prepričan, da bo Rene Mihelič dodana vrednost Milaničeve čete. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "V klubu smo analizirali trenutno situacijo in ocenili, kaj še narediti, da bi povečali konkurenco v moštvu. Potrebujemo dodatne izkušnje in značaj, da v kriznih trenutkih tekme ohranimo zbranost, kvaliteto. Prepričan sem, da ima Rene vse to. Igral je v odličnih ligah, pridobil dragocene izkušnje. Je otrok Maribora in za takšne so vrata vedno odprta," je ob sklenitvi sodelovanja z nekdanjim slovenskim reprezentantom, dres članske izbrane vrste je leta 2007 oblekel trikrat, pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.

Maribor je z Miheličem, svoj čas najmlajšim novincem v članski slovenski reprezentanci (prvič je zaigral z 19 leti, 1 mesecem in 17 dnevi, nato pa je njegov rekord popravil Petar Stojanović) sklenil enoletno pogodbo.

Andrej Panadić
Sportal Hrvaškemu trenerju se je v Velenju pridružil sin
David Adam
Sportal Tabor posodil vratarja Ciprčanom
Milan Mandarić
Sportal Nemec se je opravičil Mandariću in navijačem Olimpije. Skupščina je prestavljena.
Milan Đajić
Sportal Bravo ostal brez dolgoletnega kapetana in priljubljenega Gorenjca
Martin Milec
Sportal Martin Milec ostaja vijolica
Martin Kramarič
Sportal Dva nogometaša Maribora se selita v Ljubljano #video
 
Ne spreglejte