Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Natisni članek

večni derbi Planet Danes NK Maribor NK Maribor Nk Olimpija

Sobota, 27. 10. 2018, 10.00

5 let, 6 mesecev

Pred derbijem Maribora in Olimpije

V Mariboru na meniju žabji kraki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Točno 15 minut pred peto popoldne bo danes v mariborskem Ljudskem vrtu sodniški žvižg naznanil začetek že stotega večnega derbija v samostojni Sloveniji. Priprave v štajerski prestolnici so v polnem teku, saj gre za dogodek visokega tveganja, zato bo nadzor še toliko bolj okrepljen.

V enem izmed gostinskih lokalov so svojo ponudbo poimenovali kar "mazni žabara". "Ideja je bila povsem spontana in naključna. Podobne zadeve se dogajajo v tujini, zato smo pomislili, zakaj ne bi tudi pri nas malce popestrili dogajanja pred derbijem," svojo domislico pojasnjuje gostinec Aleš Leskovšek. Pred derbijem bodo tako vsakemu gostu ob glavni jedi ponudili še par žabjih krakov.

Da na tekmi ne bo posebnih izgredov, bo skrbela mariborska policija. Vključene bodo vse razpoložljive kamere, tudi tiste na helikopterju. "Prišli nam bodo pomagat policisti iz skoraj vse Slovenije," je pojasnil Miran Šadl, tiskovni predstavnik policijske uprave Maribor. Policija bo tako poskrbela za varnost, nogometaši pa za spektakel.

derbi ljudski vrt
Sportal Večer, ko so vedeli, da je šlo vse "v maloro" #video

Prenova Ljudskega vrta

V polnem teku so tudi priprave na Ljudskem vrtu, kjer gostinci že polnijo hladilnike s pijačo. Kot smo že poročali, so dan pred derbijem podpisali pogodbo za ureditev prostorov pod tribunami. Občina je za osemsto tisočakov oklestila naložbo. "Res si želimo, da bi ta objekt dokončali, da ne bi ostale samo stene. Zraven bo tudi kakšen muzej," je pojasnil direktor NK Maribor Bojan Ban.

Ali bodo Mariborčani v zdaj praznih prostorih lahko ob koncu sezone razstavili lovoriko prvaka lige, bo vsaj malo odvisno tudi od rezultata na derbiju. Za naslov državnega prvaka bo namreč pomembna vsaka točka.  

Ljudski vrt
Sportal V Ljudskem vrtu bodo po večnem derbiju zabrneli gradbeni stroji
Marko Šuler
Sportal Naučen, da nikoli ne pogleda na tablico

Ne spreglejte