Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2023,
0.20

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

7

Natisni članek

Dinamo Zagreb Žan Vipotnik NK Maribor NK Maribor Marko Tolić Marko Šuler

Torek, 9. 5. 2023, 0.20

11 mesecev, 3 tedne

Pestro dogajanje pri NK Maribor

Šuler si je premislil glede Tolića, Hrvati Mariboru za Vipotnika ne ponujajo le denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

7

Marko Šuler | Športni direktor Marko Šuler napoveduje, da bo Maribor v kratkem napovedal prihod treh ali štirih novincev. Koliko vijolic pa bo zapustilo Ljudski vrt? Očitno bo med njimi tudi prvi strelec 1. SNL Žan Vipotnik. | Foto Vid Ponikvar

Športni direktor Marko Šuler napoveduje, da bo Maribor v kratkem napovedal prihod treh ali štirih novincev. Koliko vijolic pa bo zapustilo Ljudski vrt? Očitno bo med njimi tudi prvi strelec 1. SNL Žan Vipotnik.

Foto: Vid Ponikvar

V taboru Maribora še premlevajo prizore s sobotnega finala pokalnega tekmovanja, v katerem so se spogledovali z zmago nad Olimpijo, na koncu pa po stresnih dogodkih v izdihljajih podaljška ostali brez vsega. Športni direktor Marko Šuler je bil sprva tako razočaran nad Markom Tolićem in njegovim neodgovornim izvajanjem 11-metrovke, da je hotel prekiniti njegovo zgodbo v Mariboru, a si je po javnem opravičilu Hrvata premislil. Bi se pa lahko v Zagreb preselil Žan Vipotnik. Dinamo zanj po poročanju SportKluba ne ponuja zgolj 3,5 milijona evrov, ampak bi v mesto ob Dravi poslal še nekaj igralcev. Med njimi se omenja celo nekdanji igralec Olimpije, stari znanec 1. SNL Luka Menalo.

Maribor Olimpija pokal finale
Sportal Tolić se je posul s pepelom: Opravičujem se za neodgovorno ravnanje

Kakšna bo usoda Marka Tolića, 26-letnega hrvaškega legionarja v vrstah Maribora, ki je v finalu pokalnega tekmovanja zapravil 11-metrovko za zmago nad Olimpijo? O tem se je v televizijski oddaji Pod prečko na SportKlubu razgovoril Marko Šuler.

Športni direktor Maribora, ki po sobotnem porazu proti Olimpiji ni skrival razočaranja nad številnimi zadevami, najbolj pa je imel v mislih neenakovredne sodniške odločitve, zlasti število dosojenih 11-metrovk v prid Ljubljančanom, je bil po tragikomičnem izvajanju kazenskega strela zelo jezen na Tolića. Zanj ni več videl prihodnosti v Ljudskem vrtu, ko pa se je v ponedeljek, takrat je hrvaški nogometaš postal tudi očka, Tolić javno opravičil navijačem in vsem prijateljem NK Maribor, ki jih je prizadel z neposrečenim in neprimernim izvajanjem 11-metrovke, si je Šuler premislil.

Trenutek, ko je Marko Tolić izvedel 11-metrovko. Matevža Vidovška je nameraval premagati s "panenko", a je Korošec obstal na mestu in z lahkoto ujel žogo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Trenutek, ko je Marko Tolić izvedel 11-metrovko. Matevža Vidovška je nameraval premagati s "panenko", a je Korošec obstal na mestu in z lahkoto ujel žogo. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Po njegovi izjavi, za katero verjamem, da je bila iskrena, je treba o stvari razmisliti. Tudi otroka, ki je v šoli naredil napako, ne izključiš. Po njegovi izjavi, ki ni prišla iz naše strani, ampak je njegova želja, in po tehtnem premisleku, moraš biti človek. Čeprav boli. Razumem Marka, nikakor se ni želel postaviti nad klub. Bil je določen za izvajanje, a ko ima žogo v rokah Kronaveter, bi lahko odreagiral drugače. To so trenutki, ko lahko izpadeš junak, ali pa lahko izpadeš drugače," je Šuler napovedal, da bo njegov soimenjak iz Zagreba, ki pri Mariboru nosi številko 44, sankcioniran interno.

Mariborčani bodo v tej sezoni odigrali le še dve tekmi. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani bodo v tej sezoni odigrali le še dve tekmi. Foto: Vid Ponikvar V klubu še ne bo prečrtan, tako radikalne kazni ne bo doživel. "Po tehtnem premisleku ne želimo udariti na njegovo športno kariero. Kako naprej, bo odvisno od njega in od trenerja. To, o čemer sem razmišljal dopoldne, se ne bo zgodilo," je dal vedeti, da vrata Ljudskega vrta za Tolića še ostajajo odprta. Resda bodo Mariborčani v tej sezoni odigrali le še dve tekmi, nato pa bo napočil konec sezone, po krajšem poletnem premoru pa že začetek priprav za novo sezono in zgodnje evropske nastope. Bo takrat z Mariborčani ostal tudi Tolić?

Zagrebški Dinamo še vedno snubi Vipotnika

Obstaja velika verjetnost, da v novi sezoni v napadu vijolic ne bo več najboljšega strelca. Žan Vipotnik, prvi napadalec v 1. SNL po Anteju Vukušiću, ki je v eni prvenstveni sezoni dosegel vsaj 20 zadetkov, ostaja na radarju zagrebškega Dinama. Serijski prvak Hrvaške je v zadnjem obdobju v odličnih odnosih z Mariborom, nenazadnje sta iz Zagreba na stadion pod Kalvarijo prišla trener Damir Krznar in Marko Tolić, najbolj vroči podajalec v 1. SNL.

Luka Menalo je bil vajen slovenske derbije igrati v dresu Olimpije. Bo po novem drugače? | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Menalo je bil vajen slovenske derbije igrati v dresu Olimpije. Bo po novem drugače? Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Po poročanju SportKluba je zagrebški Dinamo, ki ga je pred kratkim prevzel nekdanji trofejni strateg Olimpije Igor Bišćan, za mladega Konjičana ponudil manj kot 3,5 milijona evrov, kar ni toliko, kot zanj zahteva Maribor (štiri milijone evrov). Ker pa bi se lahko vključili tudi kakšni dodatki, na primer odstotki od prihodnjega prestopa, je posel vse bližje sklenitvi.

Poleg denarja pa bi lahko zagrebški Dinamo, znan po odličnem delu z mladimi igralci in selekcioniranju najboljših, v Maribor poslal še nekaj igralcev. Najbolj se omenjata Luka Menalo in Mario Ćuže, pa tudi Fran Tomek, možnosti, da bi bil Marko Tolić vključen v dogovor, pa so vse manj verjetne. S tem, da bi se preselili v Maribor in začeli dokazovati v 1. SNL, pa bi se morali strinjati tudi omenjeni nogometaši.

Luka Menalo je pred leti izstopal v dresu Olimpije. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Menalo je pred leti izstopal v dresu Olimpije. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Na primer 26-letni Menalo, ki se je v Sloveniji že večkrat pomeril z Mariborom, a vselej v dresu Olimpije. Bi lahko občasni reprezentant BiH tako v kratkem času oblekel dres obeh največjih slovenskih klubov? Kot zadnja sta kaj takšnega v kratkem časovnem obdobju izkusila Aljoša Matko in Đorđe Ivanović, glede na tesno sodelovanje Maribora in Dinama pa obstaja velika možnost, da bi kluba iz sosedskih držav našla skupen jezik.

Albert Riera
Sportal Riera ni hotel govoriti o Šulerju. Izpostavil je nekoga drugega.
Marko Šuler
Sportal Marko Šuler ima tega dovolj: Sram me je
Marko Tolić
Sportal Hrvat pri Mariboru predmet posmeha na Balkanu: Najslabša enajstmetrovka vseh časov?
NK Olimpija : NK Maribor, finale pokala
Sportal Noro! Olimpija po drami vseh dram premagala Maribor.
Safet Hadžić
Sportal Kaj danes počne Safet Hadžić?
Luka Elsner
Sportal Luka Elsner: Vse skupaj spominja na čudež, a …
Ne spreglejte