Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 8. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

5

Natisni članek

Rok Kronaveter Andres Vombergar Prva liga Telekom Slovenije Olimpija NK Domžale

Ponedeljek, 27. 8. 2018, 8.00

5 let, 8 mesecev

Po tekmi Domžale : Olimpija

Kirm: Sodnik ni bil na ravni derbija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

5

Andraž Kirm | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Olimpije so v derbiju 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije zmagali nad Domžalami in dosegli drugo zmago v tej sezoni državnega prvenstva. Po slabših predstavah na začetku sezone je zmaga nekoliko razbremenila nogometaše Olimpije in začasnega trenerja Safeta Hadžića. V taboru Domžal je za veliko razburjenje poskrbel sodnik.

Olimpija je srečanje v Domžalah odprla zelo dobro. Ljubljančani so povedli že v peti minuti, ko je povratnik v ekipo zeleno-belih Andres Vombergar na desni strani odvzel žogo Dariu Melnjaku, zatem je bil neodločen še Gaber Dobrovoljc, vse to pa je unovčil Rok Kronaveter, ki je sam stekel v kazenski prostor in žogo z diagonalnim strelom poslal v mrežo za 1:0. Vombergar, ki se je izkazal za Hadžićevega asa iz rokava, je zabil v 26. minuti, ko je z nogo iz bližine spretno unovčil podajo Issaha Abassa z desne strani. Domžale so tolažilni zadetek dosegle tik pred koncem, ko je v polno meril Zeni Husmani.

Zoran Barišić
Sportal Na klop Olimpije prihaja načelen trener, ki rad dela na dolgi rok

Hadžić zadovoljen z izkupičkom

Po tekmi je bil z zmago aktualnih državnih prvakov zadovoljen začasni trener na klopi Ljubljančanov Safet Hadžić. "Uspelo nam je tisto, po kar smo prišli v Domžale. Mislim, da smo imeli boljše priložnosti in zasluženo zmagali. Vedel sem, kdo je pripravljen maksimalno, zaradi tega smo tudi zmagali," je bil po tekmi jasen Hadžić.

Na tekmi v Domžalah je za Olimpijo prvič v tej sezoni nastopil Andres Vombergar, ki se je izkazal za zadetek v polno. "Andresa poznam, o njem sem se pozanimal tudi pri svojih kolegih v Argentini, ki so mi povedali, da je dober igralec. Mislim, da je to to," je sklenil strateg zeleno-belih.

Safet Hadžić po tekmi z Domžalami:

Kronaveter poskrbel za vodstvo Olimpije

Za vodstvo Ljubljančanov je hitro poskrbel Rok Kronaveter. "Normalno, da je ta zmaga za nas dobrodošla, ker smo po slabem štartu v prvenstvo to potrebovali za dvig samozavesti, sploh pred povratno tekmo s Spartakom. Mislim, da smo prvi polčas odigrali odlično, drugi mogoče malo slabše, ampak na koncu je bilo to dovolj za zmago," je bil s predstavo svoje ekipe zadovoljen 31-letni Mariborčan. 

Rok Kronaveter, strelec prvega zadetka za Olimpijo:

Olimpija, ki je imela v zadnjem času poleg težav s formo težave z menjavanjem trenerjev, je pred včerajšnjo tekmo dokončno rešila vprašanje, kdo bo novi trener ljubljanske ekipe. Potem ko je predsednik zeleno-belih Milan Mandarić odslovil Aleksandra Linto, je začasno trenersko službo zaupal Safetu Hadžiću, na tribuni pa je v Mandarićevi družbi že sedel tudi novi strateg Olimpije, Avstrijec Zoran Barišić, ki bo Olimpijo uradno prevzel 3. septembra.

"Vsaka sprememba v kriznih trenutkih prinese nekaj dobrega in nekaj slabega. Vrnili smo se na sistem, po katerem smo igrali lansko sezono in ki nam je bolj domač kot sistem, po katerem smo igrali prej. Na koncu koncev smo igralci tisti, ki moramo odigrati svoje," je po tekmi spremembe na klopi Olimpije komentiral Kronaveter.

Gorica
Sportal Goričani zaostajajo le še za Mariborom! #video

Vombergar takoj v polno

Na tekmi proti Domžalam je za Olimpijo prvič po 29. juliju nastopil Andres Vombergar in takoj zadel. "Tekma je bila dobra, izkoristil sem možnost, ki sem jo dobil. Zmagala je prava ekipa. Počasi se vračamo v sistem, ki nam bolj ustreza. To je šele začetek, čaka nas še veliko tekem," je po srečanju v Domžalah povedal 23-letni nogometaš.

Andres Vombergar, strelec drugega zadetka za Olimpijo:

Po Vombergarjevem zadetku so navijači Olimpije v Športnem parku Domžale skandirali njegovo ime. "To je najlepša stvar, ki se mi je zgodila v nogometu. Ko sem prvič zaslišal, da vzklikajo moje ime, je bilo zares čudovito," je navdušeno priznal strelec drugega gola za Olimpijo.

Rožman: "Olimpija je bila boljši nasprotnik"

Na drugi strani veliko razlogov za veselje ni mogel najti trener Domžal Simon Rožman. V domačem taboru so sicer imeli veliko pripomb na sojenje, zaradi tega je predčasno moral z igrišča tudi domžalski strateg. "Olimpija je bila danes boljši nasprotnik. Prvi polčas je bil slab, v drugem polčasu smo želeli malce na silo. Danes smo bili slabi predvsem v dvobojih, v igri ena na ena smo imeli ogromne težave in žal se nam ni izšlo po naših željah," je vtise po tekmi strnil Rožan.

Simon Rožman po tekmi z Olimpijo:

Trener Domžalčanov je po tekmi poudaril, da je sezona še dolga. "Potrebno se bo najti v osnovi, kje smo močni in kaj si sploh želimo ter potem na tem zadevo graditi. Sezona je dolga, potrebno se bo spočiti, nabrati novih moči in potem iti s povsem drugačno miselnostjo in borbenostjo v vsako tekmo," je še sklenil trener Domžal.

Kirma razburile sodniške odločitve

Sodniške odločitve so močno zmotile tudi nogometaša Domžal Andraža Kirma. "Treba je čestitati Olimpiji, ki je tekmo začela veliko bolje. Igrali so zelo dobro od začetka, predvsem pa tudi zato, ker smo jim mi to dopustili. V nadaljevanju smo bili boljši, bolj agresivni. Mislim, da si je treba priznati, da danes tudi sodnik ni bil na nivoju takšnega derbija. Mogoče bi bilo tudi njega potrebno vprašati za kakšno izjavo, da pojasni kakšno odločitev. Zaradi sodniških odločitev je prišlo do nervoze. Čestitam Olimpiji, ki je bila predvsem v prvem polčasu boljši nasprotnik," je svoj komentar po tekmi 6. kroga sklenil Kirm.

Domžale Olimpija plts
Sportal Novi trener Olimpije je s tribune videl marsikaj

Videopovzetek tekme Domžale : Olimpija:

Zoran Barišić
Sportal Zdaj je dokončno jasno, kdo bo novi trener Olimpije
Safet Hadžić
Sportal Safetu Hadžiću še tretjič vloga gasilca pri Olimpiji

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte