Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 3. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

NK Domžale NK Mura Simon Rožman Slobodan Vuk Gregor Sikošek

Petek, 1. 3. 2019, 4.00

5 let, 2 meseca

NK Domžale pred gostovanjem pri Muri

Simon Rožman se veseli evropskega vzdušja in ima posebno željo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Simon Rožman | Simon Rožman upa, da se bodo sodniki tokrat usmilili njegove ekipe in bodo Domžalčani tekmo končali v polni postavi. | Foto Mario Horvat/Sportida

Simon Rožman upa, da se bodo sodniki tokrat usmilili njegove ekipe in bodo Domžalčani tekmo končali v polni postavi.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Domžalčani so v prvem spomladanskem krogu Prve lige Telekom Slovenije navdušili, s 6:2 premagali velenjski Rudar in napovedali, da bodo v drugem delu sezone še kako konkurenčni. Že ta konec tedna jih čaka velik izziv. Gostovanje v polni Fazaneriji in tekma proti Muri, s katero v zadnjem času nimajo najboljših izkušenj. Da to želijo spremeniti, poudarjajo tako trener Simon Rožman kot tudi nogometaša Slobodan Vuk in Gregor Sikošek.

Domžale se želijo zbuditi iz nočne Mure, pardon, nočne more, bi lahko zapisali pred sobotno tekmo, ki bo v Fazaneriji ob 17. uri in bo odprla 21. krog Prve lige Telekom Slovenije. Pomerili se bodo Domžalčani, ki so prejšnji teden poskočili na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, in Mura, ki je ostala na šestem mestu, a navdušila v Ljudskem vrtu, kjer bi lahko z malce več sreče in ob rahlo boljšem sojenju prišla tudi do polnega izkupička. Tako pa se je morala sprijazniti z remijem z 1:1.

Domžalčanom ob omembi gostovanj v Murski Soboti in tekem proti Muri na sploh v zadnjem času ni najbolj prijetno. Tam so v začetku avgusta lani doživeli pravcati polom. Na tisti tekmi so po manj kot pol ure ostali brez izključenega nogometaša in na koncu izgubili z 1:5. V Fazaneriji so v prejšnji sezoni izpadli tudi iz pokalnega tekmovanja, ko so izgubili z 1:3. Tudi tisto tekmo so končali z igralcem manj. Z desetimi nogometaši so odigrali več kot en polčas. Kar dva nogometaša Domžal pa sta rdeči karton prejela nazadnje, ko sta se pomerila Domžale in Mura. Oktobra lani, ko je bilo v prvenstvu na koncu 2:2, pa čeprav so Domžalčani še pet minut pred koncem tekme vodili z 2:0.

Zadnje tri medsebojne tekme Domžal in Mure:

6. oktober 2018 (prvenstvo):
Domžale : Mura 2:2 (1:0)
Ibraimi 25., Klemenčič 85.; Sirk 87., 90.; R.K.: Morris 32., Ibričić 59./oba Domžale

5. avgust 2018 (prvenstvo):
Mura : Domžale 5:1 (1:0)
Kous 6., Kouter 38., 77., Šušnjara 60., 72.; Mujan 68.; R.K.: Klemenčič 28./Domžale

20. september 2017 (pokal):
Mura : Domžale 3:1 (3:1)
Bobičanec 33., 43., Kous 38.; Hebaj 15.; R.K.: Žužek 41./Domžale

Želi si, da bi končali z enajstimi

"Želim si, da bi to tekmo končali z enajstimi nogometaši," je v pogovoru za Planet TV tudi zaradi tega pred odhodom v Prekmurje povedal Simon Rožman, ki se gostovanja na Fazaneriji sicer veseli.

Domžalski trener nima najlepših spominov na zadnja gostovanja v Fazaneriji. | Foto: Mario Horvat/Sportida Domžalski trener nima najlepših spominov na zadnja gostovanja v Fazaneriji. Foto: Mario Horvat/Sportida

"Čaka nas izjemen ambient. V takšnem vzdušju je privilegij igrati. Upam, da se bomo odrezali bolje, kot smo se na zadnjih tekmah proti Muri. Predvsem v gosteh smo igrali pod svojo ravnjo," je še povedal trener Domžal, ki so v leto 2019 krenile silovito.

"Lahko smo zadovoljni, saj smo vse srečanje odigrali v takšnem ritmu, kot smo si želeli. Dobro smo bili organizirani. Na začetku so bili igralci sicer malce v krču, kar je za prvo tekmo po dolgih pripravah normalno, a ko so stvari začele teči, smo zasluženo prišli do zmage in si prigarali tri točke. Zadovoljen sem predvsem, ker so fantje pokazali, da so pripravljeni. Ni še vse idealno, a štart je bil spodbuden. Imamo pa čas, da spomladi odpravimo še nekatere napake," je nadaljeval Rožman, čigar prvotni cilj je preboj v Evropo.

Domžalčani se veselijo polnih tribun štadiona v Murski Soboti. | Foto: Mario Horvat/Sportida Domžalčani se veselijo polnih tribun štadiona v Murski Soboti. Foto: Mario Horvat/Sportida

Že zdaj garajo za Evropo

"Vedno in povsod igramo in garamo s ciljem, da bi bili v Evropi v čim boljši formi. Vemo, da po Evropi in po koncu prestopnega roka vedno pademo. Še vedno iščemo formulo, kako bi se temu izognili. Zdaj smo se umirili in stabilizirali. Naš model igre je znan že dlje časa. Upam, da bomo igrali lepo in ob tem nadaljevali tudi z dobrimi rezultati. Želimo napadati in biti prisotni v vseh fazah igre na vseh delih igrišča. Da smo dinamični. Vemo, da je tudi Mura dobra, izjemno organizirana. Za njo stoji tudi horda navijačev, tako da ne bo lahko," je povedal mladi trener.

"Dobro je, da igramo pred velikim številom navijačev, saj se nogometaši s tem pripravijo tudi na tekme v Evropi, kjer je na tribunah vedno veliko gledalcev. No, najprej se moramo tja seveda uvrstiti," je še povedal.

Nogometaši komaj čakajo, da se začne

Slobodan Vuk je leto 2019 začel z dvema goloma. | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Vuk je leto 2019 začel z dvema goloma. Foto: Vid Ponikvar Pred tekmo je o gostovanju pri Muri sta za Planet TV spregovorila tudi dva domžalska nogometaša. "Mura je dobra ekipa, čaka nas spektakel v Murski Soboti, ki se ga izredno veselimo. Komaj čakamo, da se začne. Upamo, da bo na tribunah čim več gledalcev in upamo, da se obeta dobra tekma. Nasprotnik je Mura, ki je vedno neugodna, a bomo poskušali igrati čim bolje in iztržiti čim boljši rezultat," je povedal napadalec Slobodan Vuk, ki se je vrnil iz Norveške in v drugi del sezone vstopil z dvema goloma.

"Pričakujem velik spektakel, ki se ga veselim. Vemo, kaj pomeni gostovati v Murski Soboti in kaj pomenijo navijači Mure. Vsi nogometaši si želimo igrati pred čim večjim številom gledalcev, ki nam dajejo dodatno energijo. Veseli me tudi to, da smo v drugi del sezone vstopili z zmago in suvereno predstavo. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali in osvojili čim več točk," pa je povedal nekdanji reprezentant in še en povratnik iz tujine Gregor Sikošek.

Ne spreglejte