Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2019,
8.30

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97

9

Natisni članek

Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Gabriele Nardin Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 16. 7. 2019, 8.30

4 leta, 9 mesecev

PESTRO DOGAJANJE PRI OLIMPIJI

Še ta mesec dokončno slovo Milana Mandarića?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97

9

Milan Mandarić | "Odšel bom, ko bom našel pravega kupca," naj bi večkrat dejal Milan Mandarić. Ga je zdaj vendarle našel? | Foto Grega Valančič/Sportida

"Odšel bom, ko bom našel pravega kupca," naj bi večkrat dejal Milan Mandarić. Ga je zdaj vendarle našel?

Foto: Grega Valančič/Sportida

Medtem ko so nogometaši Olimpije po rezultatsko uspešnem vstopu v državno prvenstvo osredotočeni na reševanje svojega evropskega statusa, pa je v zakulisju znova pestro dogajanje. Če gre verjeti besedam domnevnega novega vlagatelja v pogovoru za Ekipo SN, so Milanu Mandariću šteti dnevi.

"Vse bo končano še ta mesec," je v pogovoru za slovenski športni časnik dejal Gabriele Nardin, za mnoge še vedno skrivnostni poslovnež, ki je bil do zdaj v slovenskem medijskem prostoru prisoten le tako, da se je odzval na junijski prerez dozdajšnjih nogometnih aktivnosti v našem mediju. Zdaj vztraja pri tem, da bo po Izetu Rastoderju in Milanu Mandariću postal tretji prvi mož ljubljanske Olimpije. Prepričan je celo, da v roku dveh tednov. "Resnično verjamem, da je to časovni okvir, v katerem je mogoče urediti vse potrebno in v katerem bomo definitivno končali posel," je za Ekipo SN zatrdil italijanski poslovnež.

Safet Hadžić
Sportal Trener Olimpije: Ljudje radi pridejo na naše tekme

Večji od Maribora

Zanikal je zapise o tem, da naj bi posel padel v vodo. Konkretnega ozadja ne razkriva. Na vprašanje o ciljih Nardin odgovarja, da bi "rad spremenil miselnost igre, nastopanja, tekmovanja". Obljublja ambiciozen projekt. "Pripravljen imam projekt, pripravljene imam naložbe, ki bi morale dvigniti ugled in vrednost blagovne znamke Olimpije," pravi Nardin in kot glasbo za ušesa najbolj gorečih navijačev zeleno-belih dodaja, da naj bi bil njegov projekt večji in pomembnejši od tega, kar je v tem trenutku Maribor. Ob tem "prosi" za čas in prostor ter dodaja, da želi "klub in ekipo pripeljati na raven, kakršne v tem okolju še ni bilo".

Še ta teden? Kaj pravita trener in kapetan?

Kjer je dim, je tudi ogenj. Če gre verjeti našim virom, naj bi bil posel res sklenjen še ta teden. In kaj o tem poreče slačilnica? "S temi stvarmi se ne ukvarjam. To je za druge gospode. Mi delamo. Pomembna sta nam trenažni proces in rezultat," govorice komentira trener Safet Handžić. Podoben odgovor je podal tudi kapetan Nejc Vidmar. "Upam, da bo klub normalno deloval," je dejal čuvaj ljubljanske mreže.

Reševanje evropskega statusa

Nardin si je v nedeljo na šišenskem štadionu ogledal zmago Olimpije nad Bravom v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije (2:0). Na tribuni mu je družbo delal nekdanji "zmajček" Alfred Jermaniš, ki se ga že lep čas omenja kot morebitnega športnega direktorja. A misli nogometašev v zeleno-belih dresih so po zmagi v mestnem obračunu proti novincem v ligi že pri Evropi. V četrtek namreč slovenske pokalne prvake čaka povratna tekma kvalifikacij lige Europa v Rigi, kjer bodo skušali za podaljšanje evropske jeseni popraviti vtis s tekme v Stožicah, kjer so izgubili z rezultatom 3:2.

Olimpija Maribor Green Dragons
Novice Novi lastnik Olimpije: propadli projekti in težave z oblastmi
Sportal Nič novega: Mariborčani spet jezni na sodnike. Upravičeno? #video
Ne spreglejte