Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
23. 9. 2018,
9.52

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Natisni članek

pokal Slovenije Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Olimpija NK Olimpija Matic Črnic

Nedelja, 23. 9. 2018, 9.52

5 let, 7 mesecev

Matic Črnic pred tekmo z Aluminijem

Še en Mariborčan, ki rad rešuje Olimpijo #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Matic Črnic | Matic Črnic želi danes zaostanek za Mariborom znižati na štiri točke. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matic Črnic želi danes zaostanek za Mariborom znižati na štiri točke.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ko se je Matic Črnic poleti z Reke preselil v Ljubljano, je to storil predvsem zato, da končno ujame tekmovalno formo, ki jo je izgubil pri Matjažu Keku, in se začne znova uvrščati na seznam strelcev. Načrt mu v popolnosti uspeva. V tej sezoni je za zmaje zadel že petkrat, danes pa si bo prizadeval, da se "svojemu" Mariboru približa le še na štiri točke zaostanka.

Nogometaši Olimpije so sredi zanimivega niza. Potem ko so se v četrtek v Stožicah uvrstili v četrtfinale pokala Slovenije in izločili Triglav (2:1), bodo sezono nadaljevali pred domačim občinstvom in še v tem mesecu v prvenstvu pričakali tekmece na treh zaporednih tekmah. Za začetek se bodo danes pomerili z Aluminijem, enim najbolj pozitivnih presenečenj sezone.

Prispevek Sare Pakiž/Planet TV po pokalni zmagi Olimpije nad Triglavom:

"Gremo na zmago. Zdaj imamo tri zaporedne tekme na domačem igrišču, kar bi lahko bila naša prednost. To moramo še pokazati na igrišču, prepričan sem, da lahko dobimo te tekme (po Aluminiju se bo Olimpija pomerila doma še z Gorico in Krškim, op. p.) in se še bolj približamo Mariboru," je Matic Črnic odločen, da bodo zeleno-beli danes premagali Kidričane - s temi so se v Stožicah nazadnje pomerili v finalu pokala in jih nadigrali s 6:1 -, na lestvici pa se vodilnim vijolicam približali le na štiri točke zaostanka.

Pokal Slovenije Olimpija
Sportal Žreb: Olimpija odhaja v Koper, Maribor pred zahtevno oviro, na katero se pripravlja že cel teden

Dano od onega zgoraj

V tej sezoni je dosegel že pet zadetkov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V tej sezoni je dosegel že pet zadetkov. Foto: Žiga Zupan/Sportida S tekmeci se ne obremenjuje, ampak gleda predvsem na svojo igro. In igro Olimpije. "Mislim, da je tako tudi prav," poudarja eden izmed junakov zadnje zmage ljubljanskega moštva. V četrtek je bil zlati adut Zorana Barišića s klopi. Kot rezervist je odločil srečanje v korist Olimpije s prekrasnim zadetkom, s katerim je v izdihljajih dvoboja priigral gostiteljem tesno zmago nad Triglavom (2:1).

"Ko se ti enkrat odpre, je vse lažje, saj dobiš dodatno samozavest, ki jo vsak napadalec nujno potrebuje. Proti Triglavu se mi je odprlo. Proti Aluminiju bo morda kdo drug dosegel zadetek v 90. minuti. Ni pomembno, kdo, pomembno je le, da ekipa zmaguje in da pridno osvajamo točke," pravi 26-letni Štajerec v zeleno-belem dresu.

Navijače Olimpije je osrečil z atraktivnim zadetkom, pravim evrogolom. "Lahko bi rekel, da mi ta stran, ta udarec ustreza. Na srečo je šla žoga notri. Od kod ideja za strel? To vadim na treningu, očitno je to dano od 'onega' zgoraj," je pokazal na nebo in izpostavil prisotnost božjega daru, talentiranosti.

Branko Ilić
Sportal Ura in pol, v kateri je kapetan Olimpije odprl dušo

Vidmar je v nezavidljivem položaju

Nejc Vidmar je blestel na četrtkovi tekmi proti Triglavu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nejc Vidmar je blestel na četrtkovi tekmi proti Triglavu. Foto: Urban Urbanc/Sportida V zadnjih sezonah je ponavadi Olimpijo reševal drug Mariborčan, njegov someščan Rok Kronaveter, v tej sezoni pa ga je na seznamu junakov že nekajkrat nasledil Črnic, ki je po zmagi nad Triglavom izpostavil enega soigralca, vratarja Nejca Vidmarja.

"Vse čestitke. Ubranil je vse, kar je lahko. Vem, kako se počuti, ko kot drugi vratar ne dobiva dosti priložnosti. Je v nezavidljivem položaju. Imamo dva res dobra vratarja," je pohvalil vratarja s številko 41 za predstavo proti Triglavu. Proti Aluminiju se bo najverjetneje med vratnici vrnil Aljaž Ivačič.

Nejc Vidmar
Sportal Hčerki prepričal, da še vedno trenira

Vsak se hoče dokazati novemu trenerju

Olimpija želi nadaljevati niz zmag pod vodstvom Zorana Barišića. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija želi nadaljevati niz zmag pod vodstvom Zorana Barišića. Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčan je v tej sezoni za Olimpijo dosegel že pet zadetkov. Bistveno več, kot jih je v prejšnji sezoni pri Rijeki, tako da je na dobri poti, da okrepi strelski ritem, s katerim si je pred leti, ko je nosil še dres Domžal, prislužil celo reprezentančni dres. Dva zadetka je dosegel v Prvi ligi Telekom Slovenije, dva v Evropi, enega pa v pokalu, kjer se bodo zmaji v četrtfinalu pomerili z ambicioznim tretjeligašem Koprom.

Veseli ga, da je konkurenca za udarno enajsterico pri Olimpiji močna. "Če en igralec vedno igra, misli, da je zacementiran v začetnih enajst in potem ne daje stotih ali 110 odstotkov od sebe, kot bi lahko. Že na treningih. Zato je močna konkurenca zame velik plus," razmišlja Črnic.

Andres Vombergar
Sportal Olimpija po treh golih v šestih minutah le še štiri točke za Mariborom #video

Zaveda se, da zdaj, ko je ekipo prevzel novi trener, na treningih potekajo pravcate male tekme, saj igralci, ki prej niso veliko igrali, še dvakrat bolj "grizejo" na treningih, da bi prepričali stratega, da si zaslužijo priložnost. "Vsak se hoče dokazati novemu trenerju, da dobi dodaten zagon."

Rečani dobili, kar so si želeli

Med reprezentančnim premorom si je prek televizijskih ekranov z zanimanjem ogledal tekmo na Reki med Rijeko in Mariborom (4:0). "Bila je dobra tekma, dobro vzdušje. Ljudje so dobili to, kar so si želeli," je dejal otrok mariborskega kluba, ki se je v zadnjih sezonah dokazoval na Reki, a mu trener Matjaž Kek ni posvečal toliko pozornosti, kot si je obetal po prihodu iz Domžal. Z nekdanjim trenerjem ni v stikih, je pa z nekaterimi nekdanjimi soigralci.

Matjaž Kek
Sportal Viole ganile Keka, Milaniču ni bilo prijetno #video
 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte