Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2018,
11.33

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

1

Natisni članek

Andraž Kirm Marcos Tavares Prva liga Telekom Slovenije Simon Rožman NK Domžale Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Torek, 25. 9. 2018, 11.33

5 let, 7 mesecev

Po nenavadnem derbiju v Mariboru (2:2)

Rožman se čudi: Ali nočejo slišati ali pa razumeti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

1

Maribor Domžale | Darko Milanič je trener edinega prvoligaša, ki v tej sezoni še ni izgubil. | Foto Mario Horvat/Sportida

Darko Milanič je trener edinega prvoligaša, ki v tej sezoni še ni izgubil.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Takšnega derbija pa še ne. Vijolice so na sobotnem obračunu z Domžalami dosegle vse štiri zadetke na tekmi, a so se morale na koncu zadovoljiti le s točko. Trener Darko Milanič je opozoril na edini madež v sicer sijajni uvodni četrtini prvenstva, strateg rumenih Simon Rožman pa na določeno težavo.

Je v nogometu možno na eni tekmi doseči štiri zadetke, tekmec pa nobenega, nato pa osvojiti le točko? Možno je, če dvakrat zatreseš lastno mrežo. To je v soboto zvečer uspelo Mariboru. Njegov trener Darko Milanič in kapetan Marcos Tavares nista skrivala začudenja, saj v karieri še nista imela opravka s takšno tekmo. Da bo derbi v Ljudskem vrtu v soboto nekaj posebnega, je nakazal že začetek.

Andres Vombergar
Sportal Olimpija po treh golih v šestih minutah le še štiri točke za Mariborom #video

Desna noga in ... tribuna vzhod

Domžalčani so povedli že v 18. sekundi, ko je lastno mrežo nespretno naciljal Mitja Viler. ''Kar se tega tiče, ni preveč za filozofirati. Desna noga in … tribuna vzhod,'' je dal Milanič jasno vedeti izkušenemu Primorcu, kaj bi moral storiti v kočljivem trenutku, ko je obdaroval goste iz Domžal. To je bil najhitrejši avtogol v zgodovini tekmovanja, kar pa se tiče ''običajnih'' zadetkov, so bili v času državne samostojnosti hitrejši še štirje. Rekorder ostaja Tavares, ki je lani prav v Ljudskem vrtu proti Domžalam za prvi zadetek potreboval zgolj osem sekund.

Prispevek Roka Kovačiča (Planet TV) o derbiju v Mariboru:

V soboto se mu je nekajkrat ponudila priložnost, da bi premagal domžalskega čuvaja mreže, a ni bil natančen. Najbolj je po zadetku zadišalo v drugem polčasu, ko se mu je ponudila možnost neoviranega strela z glavo proti vratom, a je poslal žogo mimo vrat. ''Vse sem storil po pravilih, a ni šlo,'' je potožil strelski rekorder 1. SNL, ki se je vrnil po poškodbi, nato pa ga je spravil v smeh Andraž Kirm.

''Tudi, če bi šla žoga proti golu, sem stal ravno ob vratnici,'' mu je nekdanji slovenski reprezentant dal vedeti, da bi v tem primeru preprečil zadetek Brazilca z vijoličastim srcem, in nasmejal prisotne.

Sportal Pet mojstrovin Prve lige Telekom Slovenije #video

Rožman uvršča Domžale med najboljše tri v Sloveniji

Simon Rožman bo potreboval še nekaj časa, da uigra zasedbo, v kateri ne manjka novincev oziroma povratnikov. | Foto: Mario Horvat/Sportida Simon Rožman bo potreboval še nekaj časa, da uigra zasedbo, v kateri ne manjka novincev oziroma povratnikov. Foto: Mario Horvat/Sportida Dvoboj se je končal brez zmagovalca (2:2), Domžale pa so nakazale, da bi lahko postopoma prebrodile rezultatsko krizo, zaradi katere so izgubile stik z vrhom lestvice. ''Treba bo še nekaj časa počakati. Zadeva je taka, da ljudje ali nočejo slišati ali pa razumeti, da od ekipe, v kateri zamenjaš pet igralcev, ne moreš čez noč pričakovati rezultatov,'' je 35-letni strateg Domžal Simon Rožman opozoril na dejstvo, da je s takšnim številom novih igralcev težko preklopiti na novo raven.

''Treba je delati, delati in delati. Fantje so pripravljeni na delo, bomo pa videli, kam nas bo to pripeljalo. Upam, da bo na koncu podobno kot lani. Mislim, da tja tudi spadamo,'' se ne bi branil ponovitve lanskega scenarija, ko so Domžalčani rezultatsko krizo, ki je sledila po izpadu iz Evrope, prekinili z bleščečim zmagovalnim nizom, s katerim so se za nekaj časa celo vmešali v boj za državni naslov.

Mura
Sportal Slovenska elita se je znebila slabičev

Milanič ostal brez Šulerja

Marcos Tavares bo imel novo priložnost za domačo zmago že v četrtek. | Foto: Mario Horvat/Sportida Marcos Tavares bo imel novo priložnost za domačo zmago že v četrtek. Foto: Mario Horvat/Sportida Po uvodni četrtini prvenstva kaže najboljše Mariboru, ki je še edini neporažen prvoligaš. Milanič je po nenavadnem remiju, na katerem je zaradi izključitve ostal brez Aleksandra Rajčevića, zaradi poškodbe stegenske mišice pa je za nekaj časa izgubil Marka Šulerja, izpostavil edini madež.

''Od štirih domačih tekem smo na treh remizirali. V tem trenutku nam bistveno lažje uspeva priti do zmag na gostovanjih. Moramo zadržati formo v gosteh, doma pa jo popraviti,'' je razkril recept, ki bi jih popeljal do naslova državnega naslova. Najbližji zasledovalec Olimpija za vijolicami zaostaja štiri točke, Maribor pa ima že v četrtek ob 18. uri priložnost, da dokaže navijačem, kako ni pozabil zmagovati v Ljudskem vrtu.

Vrhunci srečanja v Ljudskem vrtu:

V goste prihaja zadnjeuvrščeni velenjski Rudar, ki je z nedeljsko zmago v Kranju nakazal boljše čase. Dvoboj si lahko v neposrednem prenosu ogledate na Planet 2.

NK Maribor NK Domžale
Sportal Mariborčani se bodo tolkli po glavi #video
Andres Vombergar
Sportal Mandarić se mu je javno odrekel, a je sledil čudežen preobrat #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte