Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 10. 2020,
6.06

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Celje Roman Bezjak

Petek, 16. 10. 2020, 6.06

3 leta, 6 mesecev

Roman Bezjak

Roman Bezjak po vrnitvi v Celje: Še sam bi kaj doplačal, da bi postal prvak v Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

3

Roman Bezjak | Roman Bezjak je zadnjo tekmo v dresu Celja odigral leta 2012. | Foto Vid Ponikvar

Roman Bezjak je zadnjo tekmo v dresu Celja odigral leta 2012.

Foto: Vid Ponikvar

Občasni slovenski nogometni reprezentant Roman Bezjak ima novega delodajalca. V prejšnji sezoni se je nazadnje dokazoval v dresu Olimpije, s katero je ostal brez tako želenega naslova slovenskega prvaka. Z Ljubljančani je nato prekinil sodelovanje, kot prosti igralec pa se nato po dolgem razmisleku odločil, da se pridruži branilcem naslova Celjanom. V knežje mesto se vrača po osmih letih, poln motiva, da pomaga Kosićevi četi do ubranitve naslova.

Robert Koren
Sportal Legendarni kapetan pojasnil, zakaj ni več zdržal v Celju

Celjski klub je v svoje vrste privabil zvenečega povratnika. Po osmih letih se v knežje mesto vrača 31-letni napadalec Roman Bezjak. Izkušeni Korošec, na katerega so se v tujini pogosto lepile lovorike, saj je naslov državnih prvakov osvajal tako v Bolgariji (Ludogorec), na Hrvaškem (Rijeka) in Cipru (Apoel), se je tako pridružil klubu, ki ga nosi globoko v srcu. Sodelovanje je sklenil do konca sezone, v Celju pa bo nosil dres s številko 9.

V dresu Olimpije je spomladi na 16 prvoligaških tekmah dosegel dva zadetka. | Foto: Grega Valančič/Sportida V dresu Olimpije je spomladi na 16 prvoligaških tekmah dosegel dva zadetka. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Čakal sem ponudbo iz tujine, a so taki časi, da je nisem dočakal. Zdaj moram priti v ritem tekem. Zavedam se, kaj sem dosegel v karieri. To ne šteje. Šteje le, kar bo danes in v prihodnosti. Štartam iz ničle, da pokažem, zakaj sem bil v karieri tako uspešen," je v pogovoru za klubsko stran pojasnil, da od trenerja Dušana Kosića ne pričakuje, da ga bo uvrščal v ekipo le zaradi "starih zaslug", ampak si bo to skušal izboriti s trdim delom na treningih. "Nikoli mi ni bilo nič podarjeno, da bi igral zaradi svojega imena," je pojasnil Korošec, ki mu ne manjka motiva.

Želi se dokazati tudi selektorju Keku

Njegova kariera je bila polna vzponov in padcev, v zadnjih letih, pa ni bil najbolj zadovoljen z njenim potekom. V prejšnji sezoni je v spomladanskem delu okrepil Olimpijo, z njo naskakoval državni naslov, a po remiju v zadnjem krogu v Celju ostal praznih rok (2:2). Sodelovanja z zeleno-belimi ni podaljšal. Z izborom novega delodajalca je čakal vse do sredine oktobra, ko je sprejel celjsko ponudbo in se vrnil v knežje mesto.

Korošec je bil vrsto let standardni člen članske reprezentance, za katero je v 33 nastopih zbral pet zadetkov, v državnem dresu pa znal navduševati z izjemno borbenostjo in tekalnimi sposobnostmi tudi na drugih igralnih položajih, kot je tisti v napadu. Po vrnitvi v Slovenijo je izgubil stik s Kekovo četo, zdaj pa se bo trudil, da si z igrami v dresu Celja ponovno povrne zaupanje selektorja Matjaža Keka. Temu je na Reki pomagal do zgodovinskega podviga, prvega državnega naslova Rijeke.

V osmih letih od Stožic do Stožic

Nazadnje je v dresu Celja gostoval v Stožicah. Pri Olimpiji se bo mudil tudi v nedeljo. | Foto: Vid Ponikvar Nazadnje je v dresu Celja gostoval v Stožicah. Pri Olimpiji se bo mudil tudi v nedeljo. Foto: Vid Ponikvar Zanimivo je, da je Bezjak zadnjo tekmo za Celje v slovenski prvi ligi odigral ravno v Stožicah. Gostoval je pri Olimpiji, donedavnem delodajalcu, in prispeval zadetek za končnih 2:2. V nedeljo se obeta derbi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije prav v Ljubljani, saj se bosta udarila Olimpija in Celje.

Zmaji se bodo poskušali maščevati rumeno-modrim za neuspeh v prejšnji sezoni, ko so po remiju v Celju končali sezono šele na tretjem mestu, izbranci Dušana Kosića pa bodo naskakovali pot do tretje zaporedne zmage v tej sezoni, s katero bi dokazali, da je rezultatske krize ob vstopu v sezono že davno konec, z novo zmago pa bi se tudi približali vrhu lestvice.

Pri tem jim bo poskušal pomagati tudi Bezjak. Za začetek proti nekdanjim soigralcem v Ljubljani. Izpostavil je tudi željo, da bi postal državni prvak tudi v Sloveniji. Z Olimpijo mu ni uspelo, mu lahko s Celjani? "Absolutno. Še sam bi kaj doplačal, da bi postal prvak v Sloveniji. Upam, da se mi bo to nekega dne uresničilo. Zakaj ne že v tej sezoni?," se je vprašal novopečeni napadalec Celja, ki bo nosil številko 9. Morda se bo predstavil že v nedeljo v Ljubljani ...

Ne spreglejte