Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
23. 2. 2020,
18.47

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,32

10

Natisni članek

NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Triglav NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 23. 2. 2020, 18.47

4 leta, 1 mesec

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 21. KROG

Bravo pokvaril debi Camoranesiju, Mura trn v peti Domžal, Olimpija do velike točke #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,32

10

Nino Kouter | Nino Kouter je v 74. minuti povišal vodstvo Mure na 2:0. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nino Kouter je v 74. minuti povišal vodstvo Mure na 2:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zimskega premora je konec, slovenski nogometni prvoligaši so odigrali prvi spomladanski krog. Mura je v gosteh prekrižala načrte Domžalam (2:1), Bravo pa je ugnal Tabor (2:1) in pokvaril trenerski debi Mauru Camoranesiju v Sloveniji. Večni derbi v Ljudskem vrtu med Mariborom in Olimpijo se je končal brez zmagovalca (1:1). Triglav je ugnal zadnjeuvrščeni Rudar (3:0), Celje pa je nadigralo Aluminij (2:0).

Sklepno dejanje 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije je potekalo v Domžalah, kjer je Mura osrečila navijače, od katerih se jih je veliko število odpravilo iz Murske Sobote v mesto ob Kamniški Bistrici, in zmagala z 2:1. Črno-beli so v 35. minuti ostali brez novinca Staniše Mandića, ki je prejel rdeči karton in tako ne bo mogel pomagati soigralcem na sredinem derbiju z Mariborom (podobno velja tudi za Luko Bobičanca, ki je v Domžalah prejel rumeni karton), a so vseeno še do konca prvega dela povedli.

Kako je Nino Kouter zadel za 2:0:

Amadej Maroša je poskrbel za vodstvo. V 74. minuti pa je po mojstrskem zadetku prednost podvojil Nino Kouter. Nekaj upanja je gostiteljem vlil prekrasen zadetek s prostega strela, ki ga je dosegel Arnel Jakupović, a je ostalo pri rezultatu 2:1, s katerim je Mura na lestvici ušla Domžalam na 11 točk razlike.

Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video

Hrvaški najstnik vstopil, debitiral in odločil zmagovalca

Ljubljanski Bravo je v neposrednem srečanju ekip, ki jim pripisujejo boj za obstanek, doma premagal Tabor in ga prehitel na lestvici. Mladi ljubljanski klub je zmagal z 2:1, zmagoviti zadetek pa je v 84. minuti dosegel Roko Baturina. Komaj 19-letni Hrvat je zaigral prvič v dresu Brava, za katerega igra kot posojeni nogometaš zagrebškega Dinama.

Zadetek Roka Baturine za zmago Brava:

V prvem polčasu je gostitelje v vodstvo popeljal izkušeni Luka Žinko, boljšo predstavo pa je z izenačenjem po mojstrski podaji Maria Babića kronal Kamerunec Rodrigue Bongongui. Sloviti Italijan Mauro Camoranesi je tako na trenerskem stolčku sežanskega kluba debitiral s porazom in padcem Tabora na osmo mesto.

Vukušić osrečil Olimpijo, Kronaveter poskrbel za izenačenje

Veliki vrhunec uvodnega spomladanskega kroga, sobotni večni derbi v Ljudskem vrtu, se je končal brez zmagovalca. Olimpija je po neodločenem rezultatu (1:1) ohranila prednost štirih točk pred Mariborom, ki se je povzpel na drugo mesto in na lestvici prehitel Aluminij. V prvem polčasu so bili lahko bolj zadovoljni gostje iz Ljubljane, ki so, po zadetku najboljšega strelca tekmovanja Anteja Vukušića, v polno je zadel že 17. v tej sezoni, povedli z 1:0 v 33. minuti.

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je dvoboj spremljal na častni tribuni, kjer ponovno ni bilo predsednika Olimpije Milana Mandarića. | Foto: Planet TV Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je dvoboj spremljal na častni tribuni, kjer ponovno ni bilo predsednika Olimpije Milana Mandarića. Foto: Planet TV

Tri minute pozneje so Ljubljančani zahtevali strel z bele točke, a je sodnik Dragoslav Perić le zamahnil z roko. V drugem delu so Mariborčani prikazali boljšo predstavo, po izjemnem prodoru Rudija Požega Vancaša in zadetku Roka Kronavetra, že njegovem 11. v tej sezoni, izenačili na 1:1, nato pa je sledilo dinamično obdobje, v katerem ni manjkalo "zrelih" priložnosti na obeh straneh.

Bi moral sodnik po domnevnem igranju Luke Koblarja z roko pokazati na belo točko za Olimpijo?

  • Da.
    67,05 %
    586 glasov
  • Ne.
    32,95 %
    288 glasov
Oddanih 874 glasov

Kronaveter, nekdanji zmaj, ki je pred srečanjem iz rok navijačev Maribora prejel priznanje za Vijol'čnega bojevnika leta 2019, je sredi drugega dela z dovršenim strelom z razdalje zatresel vratnico, vratar Nejc Vidmar pa je ubranil stoodstotno priložnost Požegu Vancašu. Za goste je debitiral slovenski reprezentant Roman Bezjak. Ostalo je pri 1:1. 

Zadetek Roka Kronavetra za končnih 1:1:

Kaj sta po dvoboju povedala trenerja?

Darko Milanič, Safet Hadžić
Sportal Milanič zadovoljen. Hadžić zadovoljen. Vsi zadovoljni.

Darko Milanič (Maribor):

Safet Hadžić (Olimpija):

bakle nk maribor nk olimpija
Novice Huligani napadli policiste in jih žalili

Rok Kronaveter
Sportal Rok Kronaveter je ekspresno postal strup za Olimpijo

Lotrič dvakrat matiral Aluminij

Celjani, edini slovenski prvoligaški klub, ki je pripravljalno obdobje končal brez porazov, v generalki pa v knežjem mestu premagal Olimpijo s 3:0, nadaljujejo z izvrstnimi predstavami. V uvodnem spomladanskem nastopu so z 2:0 premagali Aluminij. Izbranci Dušana Kosića so nadigrali goste iz Kidričevega, ki so bili tako nemočni, da niso sprožili niti enega strela v okvir vrat (razmerje 0:7).

Drugi zadetek Mitje Lotriča:

Junak dvoboja je postal kapetan gostiteljev Mitja Lotrič, ki je dosegel oba zadetka in prisilil vratarja Matijo Kovačića k predaji. Celjani so tako dokazali, da dobri rezultati v pripravljalnem obdobju niso bili zgolj naključje.

Triglav pahnil Rudar v nezavidljiv položaj

Uvodni dvoboj spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije je v Kranju postregel s prepričljivo zmago Triglava. Gorenjci so v prvem polčasu prevladovali, do prvega zadetka pa prišli šele v zadnji minuti, ko je strelski prvenec v 1. SNL dosegel branilec Žan Kumer.

Končni rezultat je le nekaj trenutkov po vstopu v igro mojstrsko dosegel Gaber Petric:

Na začetku drugega dela je bil Rudar blizu izenačenja, a je Mićo Kuzmanović zadel prečko, nato pa so gostitelji v nadaljevanju prek Berata Bericija, ki se je vpisal med strelce že na prvi uradni tekmi v Prvi ligi Telekom Slovenije, in rezervista Gabra Petrica, ki je za zadetek potreboval le nekaj minut, povišali prednost na 3:0. "Knapi" s tem nadaljujejo rezultatsko krizo, za Triglavom pa po novem zaostajajo že kar 15 točk. 

Mitja Viler
Sportal Legendarni levičar, za katerega je Maribor tujina

Lestvica:

  Klub T Z R P Goli Točke
1. Olimpija 21 13 4 4 48:25 43
2. Maribor 21 11 6 4 38:21 39
3. Aluminij 21 11 5 5 39:21 38
4. Celje 21 10 7 4 43:22 37
5. Mura 21 9 9 3 34:25 36
6. Domžale 21 7 4 10 30:39 25
7. Triglav 21 7 2 12 28:50 23
8. Bravo 21 5 5 11 25:39 20
9. Tabor Sežana 21 5 4 12 23:35 19
10. Rudar Velenje 21 0 8 13 21:52 8

Najboljši strelci:

17  Ante Vukušić (Olimpija)
13 − Dario Vizinger (Celje)
12 − Predrag Sikimić (Tabor/Domžale)
11 − Rok Kronaveter (Maribor)
10 − Mitja Lotrič (Celje), Amadej Maroša (Mura)
9 − Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav)
8 − Luka Bobičanec (Mura)
7 − Ivan Božić (Celje), Endri Čekiči (Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale), Mihael Klepač (Aluminij), Luka Menalo (Olimpija), Slobodan Vuk (Domžale), Luka Zahović (Maribor)
6 − Aljoša Matko (Bravo), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Ante Živković (Aluminij)
... 

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Bravo : Tabor, fotograf Saša Pahić Szabo/Sportida:

Fotogalerija
1 / 22

Maribor : Olimpija, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 35

Triglav : Rudar, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 32

Video vrhunci s tekme:

Domžale : Mura (1:2)

Bravo : Tabor (2:1)

Maribor : Olimpija (1:1)

Celje : Aluminij (2:0)

Triglav : Rudar (3:0)

Ne spreglejte