Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 7. 2021,
22.02

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

5

Natisni članek

NK Mura NK Koper NK Aluminij NK Radomlje NK Bravo NK Tabor Sežana NK Celje NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija 1. SNL

Nedelja, 25. 7. 2021, 22.02

2 leti, 8 mesecev

1. SNL, 2. KROG

Maribor izkoristil izključitev Ibričića, novinci odščipnili točki Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

5

Radomlje : Olimpija 1. snl | Olimpiji ni uspelo slaviti v Radomljah. | Foto Nik Moder/Sportida

Olimpiji ni uspelo slaviti v Radomljah.

Foto: Nik Moder/Sportida

Danes sta v 1. SNL na sporedu še zadnji srečanji drugega kroga. Olimpija pri novincu Radomljah ni uspela osvojiti popolnega izkupička, domači pa so zabeležili še drugo točko v sezoni. Končalo se je z 1:1. Domžalčani so v derbiju kroga gostovali pri Mariboru. Vijoličasti so slavili s 3:1, gostje pa so od 26. minute dalje igrali brez izključenega Ibričića. Bravo in Aluminij sta se v prvi sobotni tekmi razšla brez zadetkov, v večernem obračunu pa je Koper na odlični tekmi, na kateri smo videli kar pet zadetkov, s 3:2 ugnal Muro in ji prizadejal še drugi poraz na uvodu v prvenstvo. Krog se je začel v petek z minimalno zmago Celja nad Taborom.

Kapetan Aleks Pihler je v uvodu v zadnje srečanje kroga, natančneje v 14. minuti povedel domače v vodstvo. Po predložku z leve strani je bil najvišji v kazenskem prostoru in poskrbel za navdušenje na tribunah Ljudskega vrta. V 26. minuti pa še dodatna težava za goste, saj je po prekršku nad Gregorjem Sikoškom srečanje predčasno zaključil kapetan Domžal Senijad Ibričić. Kazen je prišla kmalu, v 31. minuti je vodstvo podvojil Rudi Požeg Vancaš. Tokrat je predložek prišel z desne, mariborski vezist pa je bil najspretnejši v kazenskem prostoru. Šest minut kasneje je še drugič udaril Pihler, po tem, ko je po prvi obrambi vratarja Ajdina Mulalića nato z roba kazenskega prostora v mrežo popravil odbitek in poskrbel za občutno vodstvo vijoličastih ob polčasu.

Domžalčani so, kljub igralcu manj, drugi polčas začeli odločno in Zeni Husmani je z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora v 55. minuti gostom vlil nekaj upanja na preobrat. Tik pred koncem srečanja je imel izjemno priložnost ponovno Pihler. Po novem predložku je z glavo stresel okvir vrat, vratar Mulalić pa jo je nato z izjemnim posredovanjem še odbil, saj je od okvirja vrat zavila proti mreži. Rezultat se do konca srečanja ni več spremenil in Mariborčani po dveh krogih ostajajo edino moštvo s stoodstotnim izkupičkom.

Poročilo s tekme:

Maribor : Domžale 1. snl
Sportal Pihler z dvema zadetkoma potopil Domžale

Fotogalerija s tekme (Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 14

Radomljani so jo zagodli pokalnim prvakom

V prvi nedeljski tekomi so gostje, ki so k novincu v prvi ligi prišli kot favoriti, to vlogo upravičili v 17. minuti srečanja, ko je žogo v mrežo domačih poslal Sava Petrov. A veselje zmajev ni trajalo dolgo, saj je le pet minut kasneje izenačil Andrej Pogačar in se podpisal pod prvi gol Radomljanov v novi sezoni. Do konca prvega dela srečanja se rezultat ni več spreminjal.

Na uvodu v drugi polčas so zapretili domači, a z obrambo se je izkazal vratar Olimpije Nejc Vidmar. Vratar Olimpije se je ponovno izkazal v 76. minuti, ko je posredoval po nevarnem prostem strelu domačih. Kljub ne katerim priložnostim pa sta mreži v drugem polčasu mirovali, tako da je ostalo pri rezultatu s prvega polčasa.

Poročilo s tekme:

Radomlje : Olimpija 1. snl
Sportal Radomlje remizirale z Olimpijo

Fotogalerija s tekme (Nik Moder/Sportida):

Fotogalerija
1 / 14

Prvaki ostajajo brez točk

Večerno sobotno srečanje na Bonifiki je bolje otvorila Mura, ki je takoj v prvi minuti povedla z golom Kaia Cipota. A veselje gostov ni trajalo prav dolgo. Že v 13. minuti je bil izid poravnan, strelec za Koper pa Nardin Mulahusejnović. Domačim je pred koncem polčasa uspel popoln preobrat, za vodstvo je v 39. minuti zadel Kaheem Parris.

Na uvodu v drugi polčas je ponovno prva udarila Mura in poravnala na 2:2. V 48. minuti je bil še drugič na srečanju natančen Kai Cipot. V 62. minuti smo videli že peti zadetek na tem izjemnem srečanju, ponovno pa so v prednost prešili Koprčani. Žogo je za hrbet Matka Obradovića poslal Maks Barišič. Do konca srečanja se nato rezultat ni več spremenil, tako da se je Koper pred nedeljskimi srečanji zavihtel na vrh lestvice, Mura pa ostaja še brez točk v novi sezoni.

Poročilo s tekme:

NK Koper : NK Bravo, prva liga
Sportal Koper v večerni poslastici ugnal prvake

Bravo in Aluminij ostajata brez zadetka

Uvod v sobotni spored je pripadel Bravu in Aluminiju. V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti, a mreži sta mirovali. Tudi drugi del srečanja ni prinesel spremembe rezultata, tako da sta obe moštvi na drugem srečanju sezone ponovno vknjižili remi, oboji pa bodo vsaj do naslednjega kroga čakali tudi na prvi zadetek. 

Poročilo s tekme:

Bravo - Aluminij, 1. SNL
Sportal Remi brez zadetkov v Šiški

Vratarja sta v Šiški svoji mreži ohranila nedotaknjeni. | Foto: Vid Ponikvar Vratarja sta v Šiški svoji mreži ohranila nedotaknjeni. Foto: Vid Ponikvar

Celjani do prvih točk v sezoni

V prvem delu uvodnega srečanja ekipi nista navdušili, redke so bile tudi priložnosti. V nadaljevanju dvoboja pa so do hitrega vodstva prišli gostje iz knežjega mesta. Najstrožjo kazen je v 49. minuti uspešno izvedel Žan Medved in goste popeljal v vodstvo. V nadaljevanju srečanja so bili nato več pri žogi domači nogometaši, a mreže vrat Matjaža Rozmana niso uspeli zatresti, tako da je ostalo pri rezultatu z začetka drugega dela igre in Celje je vknjižilo prve točke v sezoni.

Poročilo s tekme:

Matjaž Rozman
Sportal Medved iz najstrožje kazni Celjanom zagotovil prvi komplet točk

1. SNL, 2. krog:

Petek, 23. julij:
Tabor : Celje 0:1 (0:0)
Medved 49./11m
Poročilo s tekme.

Sobota, 24. julija:
Bravo : Aluminij 0:0
Poročilo s tekme.

Koper : Mura 3:2 (2:1)
Mulahusejnović 13., Parris 39., Barišič 62.; K. Cipot 1., 48.
Poročilo s tekme.

Nedelja, 25. julija:
Radomlje : Olimpija 1:1 (1:1)
Pogačar 22.; Petrov 17. 
Poročilo s tekme.

Maribor : Domžale 3:1 (3:0)
Pihler 14., 37., Požeg Vancaš 31.; Husmani 55. RK: Ibričić 26./Domžale
Poročilo s tekme.

Lestvica:

1. Maribor                        2 tekmi - 6 točk
2. Koper                             2 - 4 
3. Celje                              2 - 3
4. Tabor Sežana                2 - 3
5. Bravo                             2 - 2
6. Radomlje                        2 - 2
7. Aluminij                          2 - 2
8. Olimpija                          1 - 1
9. Domžale                         1 - 0
10. Mura                             2 - 0

Najboljši strelci:

 Kai Cipot (Mura), Dino Stančić (Tabor), Aleks Pihler (Maribor)
1 – Maks Barišič (Koper), Gal Gorenak (Maribor), Marko Krivičić (Tabor), Ilija Martinović (Maribor), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Koper), Kaheem Parris (Koper), Jon Šporn (Celje), Žan Zaletel (Celje), Nino Žugelj (Maribor), Andrej Pogačar (Radomlje), Sava Petrov (Olimpija), Zeni Husmani (Domžale), Rudi Požeg Vancaš (Maribor)

Ne spreglejte