Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 2. 2019,
12.40

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Natisni članek

Robert Pevnik Andres Vombergar Kingsley Boateng NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 1. 2. 2019, 12.40

5 let, 2 meseca

Zmaji odpotovali v Belek

Olimpija v Turčijo brez Vombergarja, odšel tudi Boateng

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik | Robert Pevnik je v Turčijo popeljal 27 zmajev. | Foto Vid Ponikvar

Robert Pevnik je v Turčijo popeljal 27 zmajev.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so se danes odpravili v Turčijo, kjer bodo odigrali štiri prijateljske tekme. Trener Robert Pevnik je na pot popeljal 27 izbrancev, med njimi tudi osem mladincev. Zaradi bolezni je v Ljubljani ostal prvi napadalec Andres Vombergar, po Aljažu Kreflu, Rijadu Kobiljarju in Danijelu Avramovskemu pa je zeleno-beli tabor zapustil še Italijan Kingsley Boateng.

Osrednji del priprav bo pod vodstvom Roberta Pevnika v Turčiji opravilo 27 nogometašev, med njimi kar osem mladincev, ki jih je strateg iz Slovenskih Konjic vodil že v jesenskem delu. Naslednik Zorana Barišića na vročem ljubljanskem stolčku je tako v Turčijo popeljal tudi Matijo Orbanića, Aneja Mrežarja, Matijo Burina, Adama Jakupoviča, Gala Kureža, Stefana Petrovića, Harisa Kadrića in Oliverja Kregarja.

Miha Zajc
Sportal Zadnji dan nogometne tržnice je močno pljusknil tudi v Slovenijo

Vombergar zaradi bolezni ostal v Sloveniji

Andres Vombergar je najboljši strelec jesenskega dela. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Andres Vombergar je najboljši strelec jesenskega dela. Foto: Urban Urbanc/Sportida Med potniki na letalu ni bilo Andresa Vombergarja. Vroči napadalec, najboljši strelec jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, ki je prejšnji mesec debitiral za slovensko reprezentanco in zatresel kitajsko mrežo, je ostal v Ljubljani. Ima težave z zdravjem (bronhitis), tako da bo nekaj dni počival, nato pa sledi pregled pri zdravniku.

Slovenec, rojen v Argentini, se je zadnji dan januarja povezoval s prestopom v vrste francoskega Nantesa, a so nato kanarčki sklenili dogovor z drugim napadalcem. Odločili so se za cenejšega igralca, nekdanjega napadalca Domžal Antonia Manceja. Ker v številnih državah še vedno poteka zimski prestopni rok, ni izključena možnost, da bi Vombergar zapustil Olimpijo ta mesec. Dunajski Rapid tako lahko trguje še slab teden …

Kje še poteka zimski prestopni rok in kdaj se konča?

5. februar do 19.00: Izrael
6. februar do 17.00: Avstrija
8. februar: Azerbajdžan, Srbija
11. februar: Makedonija
14. februar: Hrvaška
15. februar: Slovenija, Švica
21. februar: Slovaška
22. februar: Češka, Rusija
24. februar: Litva
25. februar: Romunija
28. februar: Armenija, Bolgarija, Poljska
1. marec: Ukrajina
7. marec: Estonija
11. marec: Latvija
29. marec: Belorusija
31. marec: Gruzija, Norveška, Švedska
1. april: Kazahstan
10. april: Finska

Boateng se je dogovoril z Olimpijo

Kingsley Boateng se je poslovil od Ljubljane. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kingsley Boateng se je poslovil od Ljubljane. Foto: Grega Valančič/Sportida Vodstvo kluba se še naprej trudi, da bi uveljavljalo strategijo zniževanja stroškov, ki jo je predsednik Milan Mandarić napovedal po koncu jesenskega dela. Zato se je po Aljažu Kreflu, Rijadu Kobiljarju in Danijelu Avramovskemu od dresa Olimpije poslovil še Kingsley Boateng.

''Našteti nogometaši so v preteklih sezonah zelo redko nastopili v zeleno-belih dresih, nekateri tako rekoč sploh niso igrali, zato smo se usedli z njimi in dosegli soglasje o tem, da je nadaljevanje takega stanja škodljivo tako za klub kot za njihovo nadaljnjo športno pot,'' je navedla Olimpija v sporočilu za javnost in se omenjenim igralcem zahvalila tako za sodelovanje v klubu kot tudi za izkazano razumevanje v pogajanjih. Nekdanji mladi italijanski reprezentant bo najverjetneje okrepil vrste italijanskega tretjeligaša Ternane.

Sportal Trener Olimpije kipi od samozavesti, Avramovski in Medved odšla #video

Olimpik namesto Rubina

Olimpija bo v turškem Beleku odigrala štiri pripravljalne tekme. Najprej se bo pomerila s slovaškim jesenskim podprvakom DAC Dunajska Streda, nato s St. Pöltenom, enim najbolj pozitivnih presenečenj prvega dela avstrijskega prvenstva, na tretji tekmi pa bodo na drugi strani stali igralci Olimpika iz Donecka. To je novost, saj je bila za 10. februar predvidena tekma z Rubinom iz Kazana.

Zadnjo tekmo bodo Ljubljančani na turških tleh odigrali proti Lokomotivi iz Taškenta, glavnega mesta Uzbekistana. Olimpija se bo v domovino vrnila 13. februarja.

Kdo je odpotoval v Turčijo?

Vratarji: Nejc Vidmar, Matija Orbanić, Anej Mrežar.
Branilci: Macky Bagnack, Eric Boakye, Ben Gasser, Vitaljis Maksimenko, Jan Gorenc, Matija Burin, Dino Štiglec, Mario Jurčević.
Zvezni igralci: Nik Kapun, Rok Kronaveter, Goran Brkić, Tomislav Tomić, Marko Putinčanin, Adam Jakupovič, Matic Črnic, Asmir Suljić, Stefan Savić, Endri Cekici, Gal Kurež, Stefan Petrović.
Napadalci: Antonio Lukanović, Joaquim Lupeta, Haris Kadrić, Oliver Kregar.

Sportal Milan Mandarić sporoča snubcem: Morali boste plačati #video
Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Jan Mlakar
Sportal Sploh ne more verjeti, da je v 48 urah postal rekorder NK Maribor
Ne spreglejte