Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2023,
15.34

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

1. SNL NK Domžale Lukas Hempt Raul Alexander Florucz Saar Fadida nogometna tržnica NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 11. 6. 2023, 15.34

10 mesecev, 3 tedne

V Stožicah dva novinca, nova moč tudi v Domžalah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Saar Fadida | Izraelec Saar Fadida je novi član Olimpije. | Foto NK Olimpija Ljubljana

Izraelec Saar Fadida je novi član Olimpije.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Nogometni klub Olimpija se je pred novo sezono državnega prvenstva okrepil z Izraelcem Saarjem Fadido. Šestindvajsetletni vezist je nazadnje igral za Hapoel Hadero, s slovenskimi državnimi prvaki pa podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25, so Ljubljančani zapisali na spletni strani. Ob tem je danes prvič Stožice obiskal tudi Raul Alexander Florucz, ki je že pred časom s klubom podpisal triletno pogodbo. Nogometni klub Domžale pa je na spletni strani objavil, da se je okrepil z mladim Lukasom Hemptom.

"V Olimpijo sem želel priti, ker sem o klubu slišal veliko dobrega. To je najboljše moštvo v državi, zato želim ekipi pomagati v boju za nove lovorike, nove izzive. Rad bi vpisal čim več golov in asistenc," je v izjavi za klub dejal napadalno usmerjeni vezist Saar Fadida.

Fadida je v zadnji sezoni v izraelskem državnem prvenstvu odigral 30 tekem in dosegel pet golov. Doslej se še ni preizkusil v tujini, kariero je namreč začel pri Hapoelu Haifi, kot posojen nogometaš pa je igral še za Hapoel Rishon.

Skupaj je na izraelskih zelenicah odigral 142 tekem in se po osemkrat vpisal med strelce in podajalce.

V Ljubljani tudi Florucz

Stožice pa je danes prvič obiskal tudi 22-letni napadalec Raul Alexander Florucz, ki je že pred časom s klubom podpisal triletno pogodbo, je danes prvič obiskal Stožice in obenem uspešno opravil vsa testiranja pred jutrišnjim začetkom nove sezone. V pretekli sezoni drugi najboljši strelec 2. HNL. "Mislim, da mi je uspelo narediti dober korak naprej. Olimpija ima zelo zanimivo moštvo, ki bo po mojem mnenju zelo nevarno tudi v Evropi. Klub se iz leta v leto bori za prvaka, hkrati je tudi mesto prelepo. Razlogov za prihod v Slovenijo je torej bilo veliko. Najprej želim spoznati vse fante, glavnega trenerja in ostalo klubsko osebje. Osebni cilji bodo nato prišli sami. Zagotovo je na prvem mestu ekipa. Skupaj se moramo boriti za novi lovoriki v prvenstvu in pokalu. Dvojno krono bi bilo prelepo zadržati v prestolnici. Kar se Evrope tiče, vsekakor želimo priti čim dlje. S takšnim razmišljanjem bomo tudi stopili v sezono," je ob prihodu v Ljubljano povedal mladi napadalec.

Pred prihodom v Ljubljano je Avstrijec bil vse od otroštva član Lokomotive iz Zagreba, a večji del lanske sezone je preživel pri Jarunu, za katerega je igral kot posojen nogometaš. Na 24 tekmah je Florucz zabil 12 golov. 6-krat je bil v dresu Jaruna natančen tudi v sezoni 2021/22.

Nova moč tudi v Domžalah

Nogometni klub Domžale je na spletni strani objavil, da se je okrepil z mladim Lukasom Hemptom. Nazadnje je 17-letni in 193 cm visoki osrednji branilec igral za Aluminij, članskemu moštvu Domžal pa se bo pridružil na poletnih pripravah.

Hempt, ki je pretekli mesec debitiral za slovensko reprezentanco do 18 let, je z novim delodajalcem podpisal triletno pogodbo. Za Kidričane je nastopal v selekciji do 17 in 19 let.

"V Aluminij sem prišel kot kadet in na obdobje, ki je za mano, sem zelo ponosen. V Kidričevem sem preživel dve prekrasni leti. Razvoj bom sedaj nadaljeval v najboljšem možnem okolju. Domžale so idealna priložnost za mladega nogometaša, zato nisem okleval, ko se mi je ponudila priložnost za prihod," je ob podpisu pogodbe dejal 17-letni nogometaš.

Preberite še:

Sportal Nova okrepitev v vrstah Olimpije
NK Olimpija : NK Celje 1. SNL Stožice Green Dragons
Sportal Olimpija in Maribor bosta morala odšteti visoko denarno kazen
N'Golo Kante
Sportal Saudijski milijoni prepričali še nekoga, mladi Anglež v Madrid
Ne spreglejte