Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2019,
19.01

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija Luka Menalo Stefan Stevanović Ante Vukušić

Sobota, 31. 8. 2019, 19.01

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Olimpija

Olimpija po preobratu do zmage v Sežani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
NK Rudar Velenje : NK Olimpija, prva liga Telekom Slovenije | Olimpija je slavila z 2:1. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Olimpija je slavila z 2:1.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Nogometaši Cherryboxa 24 Tabora Sežane so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1).

NK Domžale NK Maribor
Sportal Maribor osvojil Domžale, ki ostajajo v hudi krizi #video

Ljubljančani so uspešno prestali težko gostovanje pri borbenih Kraševcih, ki so do tega kroga veljala za najmanj gostoljubnega gostitelje v prvoligaški konkurenci. Na koncu pa so kljub temu, da so imeli zadnjih 12 minut igralca več, poln plen prepustili gostom, ki so se s peto zmago znova prebili na vrhu lestvice.

Kraševci so prevladovali v prvih 15 minutah, toda Nejca Vidmarja niso ogrozili. Zato pa so v 17. minuti svoj prvi resen napad izpeljali Ljubljančani, Jan Andrejašič pa je v dvoboju z Arianom Renerjem žogo poslal mimo gola.

Že v 18. minuti pa so domači povedli. Rodrigue Bongongui je prišel do žoge ob premalo odločnem Miralu Samardžiću, z desne podal pred gol, kjer je bil Stefan Stevanović in na veselje polnih tribun v Sežani zadel za 1:0.

Deset minut pozneje pa so gosti izenačili. Marko Putinčanin je z leve strani podal na drugo vratnico, kjer je Luka Menalo iz ostrega kota streljal z glavo in s pomočjo nasprotne vratnice dosegel svoje tretji gol sezone.

Luka Menalo je zadel za izenačenje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Luka Menalo je zadel za izenačenje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V 35. minuti je novo nevarnost pred svojimi vrati preprečil Marko Ristić z izbijanjem žoge pred praznim golom. Do konca polčasa so imeli nekoliko več od igre zeleno-beli, a prave nevarnosti za Renerja ni bilo več.

Vukušić zadel za zmago

Zato pa je bilo malce nevarneje v 48. minuti, ko je iz bližine streljal Ante Vukušić, a previsoko. Podobno priložnost je malo zatem na drugi strani zapravil Bongongui po nespretnem izbijanju Mackyja Bagnacka.

V 57. minuti so Ljubljančani povedli, potem ko je najprej na desni strani Putinčanin oddal žogo do Stefana Savića, ta jo je poslal na kratko pred gol, kjer je bil Vukušić, ki je zadel petič v sezoni.

Sledilo je novo obdobje prevlade gostov, ki so prišli do nekaj strelov, v 72 minuti je v kazenskem prostoru Olimpije preigraval Stevanović, a ga je Vidmar ukrotil, v 75. pa je s šestimi goli prvi strelec lige Predrag Sikimić iz ugodnega položaja zgrešil z glavo.

V 78. minuti je bil po nešportni reakciji v boju s Stjepanom Babićem po drugem rumenem kartonu izključen Tomislav Tomić, malo zatem pa je zgrešil cilj Dino Stančič, kar je bila tudi zadnja priložnost tekme.

Sežančani bodo v 9. krogu 15. septembra gostovali v Murski Soboti, Ljubljančani pa bodo gostili Celje.

Tabor Sežana - Olimpija 1:2 (1:1)

 

Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Kajtazović, Brezar in Kalan.

Strelci: 1:0 Stevanović (18.), 1:1 Menalo (28.), 1:2 Vukušić (57.).

CB24 Tabor: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Salkić, S. Babić, M. Babić (od 45. Sever), Mihaljević (od 86. Milošev), Bongongui, Stevanović (od 80. Stančič), Sikimić.

Olimpija: Vidmar, Jurčević, Bagnack, Samardžić, Andrejašič (od 82. Šme), Tomić, Putinčanin, Savić (od 89. Kregar), Menalo, Čekiči (od 71. Valenčič), Vukušić.

Rumeni kartoni: Salkić, Ristić, Azinović, S. Babić; Vukušić, Tomić, Putinčanin, Menalo.

Rdeči karton: Tomić (78.).

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Sežani. Olimpija se v Ljubljano vrača s tremi točkami, Tabor je vknjižil četrto ničlo v tej sezoni.

78. minuta: nov šok za Olimpijo, ki je zaradi prejetega rdečega kartona ostala brez Tomislava Tomića. Tomić je prejel drugi rumeni karton v boju s Stjepanom Babićem. 

Video: izključitev Tomića:

GOOOL! Olimpija vodi v Sežani! Akcijo je na robu kazenskega prostora začel Putinčanin. Podal je do Stefana Savića, ta pa je žogo podaljšal do Anteja Vukušića, ki je žogo spravil za hrbet vratarja Sežane Renerja. Hrvaški napadalec je dosegel že svoj peti zadetek v tej sezoni prve lige.

Video: gol Vukušića:

50. minuta: živahen začetek drugega polčasa, nevarni so bili nogometaši Sežane. Pred golom Olimpije je slabo posredoval Bagnack, kar je skušal kaznovati Rodrigue Bongongui, a je streljal čez gol.

Video: poskus Bongonguija:

Začetek drugega polčasa med Taborom in Olimpijo.

Konec zanimivega prvega polčasa v Sežani. Na obeh straneh smo videli po en zadetek.

35. minuta: nova priložnost za Olimpijo, ki bi kmalu prišla do preobrata! Znova je bil v priložnosti Luka Menalo, ki je z lobom že premagal vratarja Tabora Renerja, a je pred golovo črto dobro posredoval Marko Ristić in preprečil vodstvo ljubljanske ekipe.

Video: posredovanje Ristića:

GOOOL! Veselje domače ekipe ni trajalo dolgo. V 28. minuti je po natančni podaji Marka Putinčanina z glavo zadel Luka Menalo.

Video: gol Menala:

GOOOL! Kakšno veselje v Sežani, domači Tabor vodi z 1:0! Po desni strani je prodiral Bongongui, ki je lepo podal do Stefana Stevanovića ta pa je s strelom po tleh premagal vratarja Olimpije Vidmarja in rdeče-črne popeljal v vodstvo.

Video: gol Stevanovića:

Začetek tekme v Sežani.

Strateg Tabora Andrej Razdrh, ki je pred leti vodil zmaje, je določil začetno enajsterico. V konici napada je prvi strelec tekmovanja Predrag Sikimić, ki je pred nekaj dnevi praznoval 37. rojstni dan. 

Trener Safet Hadžić je izbral udarno enajsterico. V njo je uvrstil tudi Kamerunca Mackyja Bagnacka, ki bi lahko v izdihljajih poletnega prestopnega roka zapustil Ljubljano. Od zeleno-belih se je že poslovil Asmir Suljić.

Danes bo slavnostno na stadionu Rajko Štolfa v Sežani, kjer bo prvič po 19 letih gostovala ljubljanska Olimpija. Starejši ljubitelji nogometa še pomnijo dvoboj v sezoni 2000/01, ki ga je Tabor na domačih tleh dobil s 3:2, zmagoviti zadetek za Kraševce pa je globoko v sodnikovem podaljšku dosegel Dalmatinec Romano Obilinović.

Na tisti tekmi je prvi gol za Tabor dosegel Darko Karapetrović, poznejši prvi trener Olimpije, zdaj pa pomočnik stratega češnjic Andreja Razdrha. Tako lahko nekdanja stratega zmajev v soboto zagrenita življenje nekdanjemu delodajalcu, na katerega ju vežejo posebni spomini. Ljubljanska obramba bo tokrat najbolj osredotočena na Predraga Sikimića, 37-letnega srbskega napadalca, ki je s šestimi zadetki prvi strelec tekmovanja.

Zeleno-beli bodo poskušali končati niz prvenstvenih tekem, v katerih so zaman lovili zmago. Proti Aluminiju (0:1) in Muri (1:1) so osvojili le točko ter vodilni položaj predali Kidričanom. "Tabor Sežana je dobra ekipa. Vemo, da moramo meriti na zmago. Seveda bo težko, vendar pa mora iti Olimpija v vsakem primeru na zmago," je odločen Safet Hadžić, ki komaj čaka reprezentančni premor in tudi konec prestopnega roka, po katerem bo natanko vedel, s katerimi igralci bo lahko nadaljeval prvoligaško zgodbo.

 

 

Ne spreglejte