Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 6. 2021,
16.06

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Natisni članek

Milan Anđelković Matic Fink Prva liga Telekom Slovenije Đorđe Ivanović NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 15. 6. 2021, 16.06

2 leti, 10 mesecev

Đorđe Ivanović odhaja, Matic Fink ostaja

Udarec za Olimpijo, najboljši zmaj zapušča Stožice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Đorđe Ivanović Olimpija | Đorđe Ivanović sporoča, da ga ja navdušila izdatna finančna ponudba beloruskega prvaka. | Foto Vid Ponikvar

Đorđe Ivanović sporoča, da ga ja navdušila izdatna finančna ponudba beloruskega prvaka.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v ponedeljek začeli priprave na novo sezono v nepopolni zasedbi. Še vedno ni jasno, kdo bo na položaju glavnega trenerja nasledil Gorana Stankovića, kar se tiče igralskega kadra, pa zmajevo gnezdo zapušča Đorđe Ivanović. Srbski napadalec, ki je blestel v jesenskem delu, v nadaljevanju sezone pa ni več ujel forme, s katero je pred tem razvajal navijače zeleno-belih, odhaja v Belorusijo. Ostaja pa zvest Olimpiji ljubljenec navijačev Matic Fink.

Škendija
Sportal Znano je, s kom se bo pomerila Mura, če bo izločila Makedonce

Pri Olimpiji, ki se je od nedavno končane sezone 2020/21 poslovila s pokalnim naslovom, je še veliko neznank. Predsednik Milan Mandarić s sodelavci, pri tem ima zelo pomembno besedo zlasti podpredsednik Željko Mandarić, izbira novega trenerja. Goran Stanković se je kljub izraženi želji, da bi ostal trener članske zasedbe zmajev, poslovil od vročega stolčka.

Nogometaše je na uvodnem treningu vodil Milan Anđelković, sicer trener mladinske selekcije, ki se ni prvič znašel v vlogi začasnega stratega. Vsaj za potrebe treningov. Tako je bilo že po odhodih Safeta Hadžića in Dina Skenderja, tako pa še nekaj časa, vse do trenutka, ko bo vodstvo Olimpija zaupalo ime novega trenerja ljubljanskega kluba.

Srbski napadalec je v dresu Olimpije v prvenstvu dosegel 11 zadetkov, veliko večino v jesenskem delu, izkazal se je tudi na večnem derbiju v Mariboru. | Foto: Vid Ponikvar Srbski napadalec je v dresu Olimpije v prvenstvu dosegel 11 zadetkov, veliko večino v jesenskem delu, izkazal se je tudi na večnem derbiju v Mariboru. Foto: Vid Ponikvar

Ta pa v novi sezoni v Stožicah ne bo mogel računati na igralca, ki je bil v prejšnji sezoni izbran za enega izmed treh najboljših v Prvi ligi Telekom Slovenije. Srb Đorđe Ivanović je namreč v pogovoru za srbski SportKlub zaupal, da se iz Ljubljane seli v Belorusijo. Izbral naj bi ponudbo tamkajšnjega prvaka Šahtjorja iz Soligorska, ki se bo v uvodnem krogu kvalifikacij za ligo prvakov udaril z bolgarskim velikanom Ludogorcem.

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Domžale proti Luksemburžanom, Maribor pa proti Armencem

"Podpisal sem pogodbo za tri leta in pol. To je bila najbolj konkretna in finančno mikavna ponudba," je dejal 25-letni Srb, ki se je pred prihodom v Ljubljano dokazoval pri beograjskem Partizanu. Šahtjorju gre odlično v tej sezoni, saj je v Belorusiji na vodilnem položaju, v uvodnih 12 krogih pa je osvojil maksimalnih 36 točk! Pred Batejem iz Borisova ima že sedem točk prednosti.

Očitno je zadnjo tekmo v dresu Olimpije odigral na Bonifiki, kjer so zmaji v finalu pokala premagali Celjane z 2:1. Tudi s pomočjo zasedba Ivanovića. | Foto: Grega Valančič/Sportida Očitno je zadnjo tekmo v dresu Olimpije odigral na Bonifiki, kjer so zmaji v finalu pokala premagali Celjane z 2:1. Tudi s pomočjo zasedba Ivanovića. Foto: Grega Valančič/Sportida

Poleg Ivanovića na uvodu priprav Olimpije ni bilo še kapetana Timija Maxa Elšnika, Vitalijsa Maksimenka in Erica Boakyeja, ki so dobili podaljšan dopust. Anđelković je k treningom priključil nemalo število nadarjenih mladincev, med igralci, ki ostajajo pri Olimpiji, pa je tudi Matic Fink. Izkušenemu branilcu je po koncu sezone, ko je zaradi poškodbe zaploskal soigralcem za osvojeni pokal s tribun Bonifike, potekla pogodba s klubom, ki ga nosi globoko v srcu. Z vodstvom kluba se je dogovoril o podaljšanju sodelovanja še za dve leti. Tako bo zmaj vsaj do konca junija 2023.

Matic Fink želi z Olimpijo osvojiti še več lovorik. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matic Fink želi z Olimpijo osvojiti še več lovorik. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Vidi se, da klub pravilno razmišlja in ustvarja pravo mešanico mladosti in izkušenj. Izjemno sem vesel in ponosen, da mi je Olimpija ponovno izkazala zaupanje. To dokazuje, da delam dobro in da se ceni moj odnos ne samo na igrišču, ampak tudi v zasebnem življenju. Vse to pa mi ne bi uspelo brez podpore navijačev. Ko je bilo najbolj težko, so se vselej izkazali. Presrečen sem, da ostajam doma in da se lahko še naprej borim v svetem dresu," ne skriva navdušenja Fink, ki bo v sredo izvedel ime tekmeca Olimpije v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. 

Ne spreglejte