Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2019,
11.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

Matija Burin Matic Črnic Robert Pevnik Dušan Kosić Rudi Požeg Vancaš NK Celje NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 5. 3. 2019, 11.45

5 let, 1 mesec

Po zmagi Olimpije nad Celjem

Pevnik pozval druge trenerje, naj jih ne bo strah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Nogometaši Olimpije so v spomladanski del vstopili z dvema zmagama. Na pustno soboto so v Stožicah z 2:0 v črni igralni opremi premagali Celjane in zadržali zaostanek sedmih točk za Mariborom. ''Igrajo dobro, enako kot jeseni. Imajo zelo dobro posest, skoraj najboljšo v ligi,'' je zmaje po porazu v Ljubljani pohvalil nogometaš Celja Rudi Požeg Vancaš, najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije.

Zmaji so v soboto prvič v koledarskem letu 2019 zaigrali v Stožicah in uresničili cilj. Z 2:0 so premagali Celjane in vknjižili še drugo zaporedno zmago pod vodstvom Roberta Pevnika.

''Najbolj pomembno je, da delujemo kot ekipa. Imamo pravo vzdušje. Moramo ga zadržati," je dejal že peti trener Olimpije v tej sezoni, ki je spremljal na delu nogometaše v črnih dresih. "Vemo, da je naša zelena barva, a če bo naslednjič zmaga z 2:0, lahko vedno igramo v črnih," se je pošalil Polzeljan, Matic Črnic, strelec prvega zadetka na tekmi, pa je zadovoljno dodal: ''Mislim, da nam črni dresi kar ležijo.''

Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi

Navijači Olimpije so pogrešali več strelov za celjska vrata, Pevnik pa izpostavlja, da je najbolj pomembno dejstvo, da si njegovi izbranci ustvarjajo priložnosti. ''Imamo individualno kakovost. Ustvarili smo si več kot deset polpriložnosti. Važno je, da si ustvarjaš priložnosti. Potem lahko tudi dosegaš zadetke."

Požeg Vancaš ostaja optimist

Rudi Požeg Vancaš je bil lani velika poletna želja Olimpije. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Rudi Požeg Vancaš je bil lani velika poletna želja Olimpije. Foto: Matic Ritonja/Sportida Gostje so v prvem spomladanskem nastopu kar štirikrat zatresli mrežo Gorice, proti Olimpiji pa so ostali brez zadetka. "Nismo zadržali dovolj žoge. Imeli smo kar dovolj prostora, a nismo izkoristili nekaterih priložnosti, Olimpija pa je izkoristila svoje. Ampak moramo gledati pozitivno naprej," sporoča reprezentant Rudi Požeg Vancaš, najboljši strelec Celja in 1. SNL.

''Manjkal je tisti zadnji pas. Mogoče bi se lahko potem tekma za nas končala drugače. Ko tega nismo izkoristili, smo v drugem polčasu enostavno padli,'' je priznal Dušan Kosić. Prepričan je, da so njegovi fantje sposobni prikazati veliko boljšo predstavo od tiste v drugem delu.

Mladi Primorec spisal klubsko zgodovino

Matija Burin (desno) je drugi mladinec Olimpije, ki je debitiral za člane v letu 2019. | Foto: NK Olimpija/SPS Matija Burin (desno) je drugi mladinec Olimpije, ki je debitiral za člane v letu 2019. Foto: NK Olimpija/SPS V drugem polčasu je po podaji Asmirja Suljića v polno zadel še Stefan Savić. Na tribunah so ga spremljali štirje soigralci, ki bi se lahko znašli v prvi postavi, a zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso kandidirali za dvoboj. Jan Gorenc, Nik Kapun in Rok Kronaveter so poškodovani, usoda Dina Štigleca, ki je bil tik pred podpisom za beloruski BATE Borisov, pa ostaja negotova.

"Kronaveter bo v torek, sredo začel trenirati z ekipo, z Gorencem pa bomo videli, kaj bo," je napovedal Pevnik, ki je v obrambni vrsti poslal v ogenj komaj 17-letnega Matijo Burina in s tem dal vedeti, da upošteva željo predsednika Milana Mandarića po uveljavitvi mlajših igralcev iz lastnega podmladka. "V Sloveniji je še več teh fantov, ki ne dobijo priložnosti. Dajmo si enkrat upati, vsi slovenski trenerji in klubi. Dajmo si upati tem našim mladim fantom dati priložnost," je poslal sporočilo stanovskim kolegom.

Vrhunci dvoboja v Ljubljani:

Mladi Primorec Burin bo čez tri tedne dopolnil komaj 18 let, po krstnem nastopu za Olimpijo v članski konkurenci pa si je prislužil pohvale trenerja Pevnika. Najstnik se je vpisal v zgodovino kluba, saj je postal prvi nogometaš, rojen leta 2001, ki je nastopil za člane na prvoligaški tekmi. Na uvodni spomladanski tekmi v Krškem je za zmaje prvič nastopil 18-letni Adam Jakupović.

Ob koncu tekme je za zmaje debitiral še Rok Kidrič, ki je jeseni za Aluminij dosegel šest zadetkov, v Ljubljano pa prišel kot načrtovana zamenjava za Andresa Vombergarja.

NK Olimpija, NK Celje
Sportal Olimpija stoodstotna tudi po drugi tekmi v letu 2019
NK Maribor NK Mura
Sportal Mariborčani spet udarili po sodnikih: Tako ne gre več naprej! #video
Sportal Nenavadna tekma, ki je prestrašila Milaniča #video
Aluminij Maribor
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja rešila Maribor #video
Ne spreglejte