Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

5

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 11. 5. 2019, 22.30

4 leta, 11 mesecev

Odmevi trenerja Maribora po porazu z Olimpijo

Milanič pojasnil, zakaj je prišlo do poloma proti Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

5

Trener Maribora Darko Milanič je od velikega derbija z Olimpijo pričakoval bistveno več od hudega poraza, s katerim je dovolil tekmecu, da se mu približa na osem točk, in spravil v slabo voljo 12 tisoč navijačev vijolic v Ljudskem vrtu. ''Ujeli smo zelo slab dan. Dejansko smo najverjetneje izgoreli v tej veliki želji. Po prvem zadetku nismo bili več na igrišču,'' je povedal za Planet TV po prvem letošnjem porazu.

Sportal Hadžić po veličastni zmagi Olimpije ostal skromen in čestital Mariboru za naslov #video

Nogometaši Maribora so v sobotni večni derbi proti Olimpiji vstopili z željo po zmagi, s katero bi lahko v nabito polnem Ljudskem vrtu že proslavljali nov državni naslov. Želja se jim ni uresničila, saj so bili zmaji boljši kar s 3:0. Vse zadetke so dosegli v prvem polčasu, prvega je v 16. minuti prispeval 19-letni Haris Kadrić, ki je bil previsok za mariborsko obrambo. Takrat so se po besedah stratega Maribora, ki v tej sezoni naskakuje dvojno krono, tudi povsem podrli načrti gostiteljev.

Fotogalerija s tekme, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 56

''Dejansko smo igrali dobro le do prvega prejetega gola. Do takrat smo delovali solidno, samozavestno, nato pa nas je prvi gol tekmeca presekal. Od tistega trenutka smo bili izredno slabi. V drugem delu smo želeli obrniti potek dogodkov. En zadetek bi nam dvignil energijo, a nam ni uspelo do samega konca,'' je Darko Milanič strnil vtise po bolečem porazu proti največjemu tekmecu.

Milanič navdušen nad navijači: Viole so neverjetne

Darko Milanič je nameraval Maribor popeljati do naslova proti Olimpiji, a se mu načrt ni uresničil. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Darko Milanič je nameraval Maribor popeljati do naslova proti Olimpiji, a se mu načrt ni uresničil. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vijolice so se nadejale sanjskega scenarija, zagotovitvi 15. državnega naslova po neposredni zmagi nad Olimpijo, s katero bi tudi prekinili niz zaporednih domačih porazov proti zmajem. Načrt se jim ni uresničil, na igrišču je, zlasti v prvem polčasu, prevladovala gostujoča ekipa. ''Ujeli smo zelo slab dan. Dejansko smo najverjetneje izgoreli v tej veliki želji. Po prvem zadetku nismo bili več na igrišču,'' je iskal razloge za padec, ki ga ni pričakoval v igri Maribora, a se je zgodil po zadetku Kadrića.

Čeprav je izostal rezultat, ki bi vijolicam že zagotovil naslov, in je Olimpija dala Mariboru bolečo zaušnico, so navijači po koncu dvoboja pozdravili nogometaše v vijoličastih dresih z velikim aplavzom.

Maribor je doživel že tretji zaporedni domači poraz z Olimpijo v domačem prvenstvu. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor je doživel že tretji zaporedni domači poraz z Olimpijo v domačem prvenstvu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Podpora je navdušila tudi stratega, ki je še enkrat več javno pohvalil privržence 14-kratnih prvakov. ''Viole so neverjetne. Navijale so do konca. Njihovo podporo izredno cenimo, saj jo nenehno dobivamo.''

O finalu pokala (še) ne razmišlja

Mariboru se konec meseca, ko se bo v Celju pomeril z Olimpijo za pokalno lovoriko, ponuja priložnost za maščevanje. Izolan o vnovičnem dvoboju z Ljubljančani še ne razmišlja, najprej bo naredil vse, da konča prvenstveno sezono na prvem mestu.

Vrhunci večnega derbija v Mariboru:

''Zdaj nas čakajo druge, bolj pomembne tekme. Ko bo enkrat finale, se bomo pogovarjali o njem, zdaj pa so pomembne druge tekme.'' Za začetek v sredo zvečer v Celju. Če Olimpija isti dan v popoldanskih urah v Stožicah ne bo premagala Domžal, bodo imeli Mariborčani v rokah drugo zaključno žogico za osvojitev naslova.

Sportal Evropski rekorder Olimpije užival, ko je Mariboru pokvaril slavje #video
Maribor Olimpija
Sportal Ljudski vrt sploh še predstavlja prednost NK Maribor? #video
Triglav Celje
Sportal Celjani drvijo proti Evropi, Olimpija spet utišala Ljudski vrt #video
Ne spreglejte