Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 7. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

4

Natisni članek

Blaž Vrhovec NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 29. 7. 2019, 6.00

4 leta, 8 mesecev

Odmevi Blaža Vrhovca po nedeljskem remiju

Vrhovec se je opravičil navijačem Olimpije: Bilo je nenamerno #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

4

NK Maribor NK Olimpija | Navijači Maribora niso dočakali zmage svojih ljubljencev v domačem prvenstvu niti v tretjem krogu. | Foto Miloš Vujinović / Sportida

Navijači Maribora niso dočakali zmage svojih ljubljencev v domačem prvenstvu niti v tretjem krogu.

Foto: Miloš Vujinović / Sportida

Na derbiju med Mariborom in Olimpijo ni bilo zadetkov, v taboru vijolic pa zaradi tega, vsaj če sklepamo po izjavi Blaža Vrhovca, ni vladalo zadovoljstvo. "Glede na to, da smo imeli 75 minut igralca več, bi morali zmagati," je Ljubljančan na začasnem delu na Štajerskem pričakoval boljši rezultat in se gostujočim navijačem opravičil zaradi nespretno vržene bakle. "Ni bilo namerno," mu je žal za neljub pripetljaj.

Olimpija, Maribor
Sportal Še en večni derbi, po katerem se bo govorilo tudi o sodniku Jugu

Uvodni večni slovenski derbi med Mariborom in Olimpijo v tej sezoni se je končal brez zadetkov. Čeprav so gostitelji po izključitvi Vitalijsa Maksimenka, ki je zaradi strogega sodniškega kriterija dvignila kar nekaj prahu, odigrali kar 75 minut z igralcem več, na koncu niso mogli streti oreha vodilne prvoligaške zasedbe.

Vrhunci večnega derbija v Ljudskem vrtu (0:0):

Bilo je preslabo

Nogometaši Olimpije so v 15. minuti obkrožili sodnika Mateja Juga, ko je pokazal rdeči karton Vitalijsu Maksimenku. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Nogometaši Olimpije so v 15. minuti obkrožili sodnika Mateja Juga, ko je pokazal rdeči karton Vitalijsu Maksimenku. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Ostalo je pri 0:0, kar ni zadovoljilo vseh vijolic. "Glede na to, da smo imeli enega igralca več, bi morali zmagati, a je bilo z naše strani odigrano kar slabo. Moralo bi biti več zaključkov, več kombinatorike, več natančnosti, več golov. To je to," je Blaž Vrhovec pričakoval več od nedeljskega derbija.

Nekdanji kapetan Celja, ki je že oblekel dres članske slovenske izbrane vrste, je poskušal z Mariborom odpraviti Olimpijo in se ji na lestvici približati na zgolj dve točki. Načrt se mu ni posrečil. "Morali bi igrati bolje, hitrejše, tako pa je bilo preslabo," ni bil zadovoljen ne z izvedbo ne z odzivom na prejeti rdeči karton branilca iz Latvije.

Olimpija, Maribor
Sportal Maribor je imel 75 minut igralca več, a spet ni premagal Olimpije #video

Hotel je le čim prej nadaljevati dvoboj

Na večnem slovenskem derbiju že tradicionalno ni manjkalo pirotehnike. Duška so si dali tako domači kot tudi gostujoči privrženci. V drugem polčasu je najprej zagorelo na jugu pri Violah, ob koncu rednega dela dvoboja v Mariboru pa je zažarelo in postalo barvito še pri navijačih Olimpije. Gostujoči privrženci so šli po stopinjah domačinov. V kazenski prostor so zmetali kar nekaj bakel, tako da je bila potrebna krajša prekinitev.

Zgodilo se je proti koncu rednega dela, ko je eno izmed bakel prijel Vrhovec in jo zalučal proti navijačem Olimpije. Po dvoboju je Ljubljančan hitel s pojasnilom, da je to naredil povsem nenamerno. "Rad bi se opravičil navijačem Olimpije. Nikakor ni bi moj namen, da bi vrgel baklo v njih, ampak sem hotel le, da bi čim prej očistili igrišče bakel ter da bi lahko nadaljevali srečanje, saj se nam je takrat mudilo," je pojasnil Vrhovec in se ob tej priložnosti še enkrat opravičil privržencem ljubljanskega kluba.

Fotogalerija
1 / 63

Z razpletom nedeljskega srečanja tako ni bil najbolj zadovoljen, ima pa že v sredo priložnost, da s klubom na igrišču ustvari tisto, kar si najbolj želijo. Gostovali bodo namreč v Stockholmu in poskušali v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločiti švedskega prvaka AIK.

Safet Hadžić, Darko Milanič
Sportal Takoj po derbiju v obeh taborih niso govorili o sodniku
NK Maribor NK Olimpija
Sportal Sodnik spet v središču pozornosti. Je bila Olimpija oškodovana? #video
Ne spreglejte