Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
17. 1. 2020,
17.26

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,24

9

Natisni članek

poker NK Krško Blaž Žerjav

Petek, 17. 1. 2020, 17.26

4 leta, 3 mesece

Mladi Blaž Žerjav podira mejnike

Nekdanji slovenski nogometaš na enem turnirju s pokrom zaslužil 281 tisoč evrov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,24

9

Blaž Žerjav | Blaž Žerjav je čudežni deček slovenskega pokra. | Foto Partypoker

Blaž Žerjav je čudežni deček slovenskega pokra.

Foto: Partypoker

Blaž Žerjav, komaj 22-letni Slovenec, je v četrtek zmagal na največjem turnirju v zgodovini francoske spletne poker sobe Winamax in v žep pospravil 281.756 evrov nagrade. To je drugi najvišji zaslužek slovenskih igralcev v zgodovini. Tudi rekordni je v lasti tega nekdanjega nogometaša Krškega, ki je decembra 2018 na enem turnirju zaslužil več kot 1,3 milijona ameriških dolarjev.

Blaž Žerjav iz Trebeža pri Brežicah je bil junak četrtkovega finalnega dne velikega spletnega poker turnirja 3 Million Event, največjega turnirja v zgodovini francoske spletne igralnice Winamax. Na turnirju s 125 evri prijavnine, na katerem je sodelovalo kar 36.779 igralcev, je v zadnji dan turnirja vstopilo 44 igralcev.

V slovenski poker skupščini dobro znani Žerjav, ki v tej igralnici igra pod imenom Scarmak33r, je s pogumno, pametno igro in tudi nekaj sreče na koncu premagal prav vse.

Zaslužil je 281.756 evrov nagrade, 212.866,97 evra kot del denarne pogače in dodatnih 68.889,14 evra bonusa od igralcev, ki jih je na poti do zmage izločil.

Končni rezultati četrtkovega turnirja 3 Million Event na Winamaxu:

Winamax | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio

Decembra 2018 je zaslužil več kot 1,3 milijona ameriških dolarjev

To je drugi najvišji zaslužek kateregakoli slovenskega igralca pokra v zgodovini, do zdaj najvišji ulov pa je uspel prav Žerjavu. Decembra leta 2018 je bil namreč tretji na do takrat največjem spletnem poker turnirju vseh časov, $20M GTD Millions Online, ki ga je organizirala spletna poker soba PartyPoker.

Takrat je zaslužil kar 1.364.688 ameriških dolarjev. Da je takratna zgodba še bolj neverjetna, pa skrbi dejstvo, da se je na ta turnir z vstopnino 5.300 ameriških dolarjev uvrstil prek satelitskega kvalifikacijskega turnirja, za katerega je plačal 5,5 ameriškega dolarja vstopnine.

Še v prejšnji sezoni je bil član NK Krško

Komaj 22-letni Žerjav je sicer nekdanji nogometaš Brežic in Krškega, v slovenski drugi ligi pa je zbral 38 nastopov. Po podatkih Nogometne zveze Slovenije je še v sezoni 2018/19 odigral eno tekmo v pokalnem tekmovanju v prvem krogu avgusta 2018 proti Turnišču, štirikrat pa bil v prejšnji sezoni na klopi Krškega, ki je nastopalo v prvi ligi. Potem pa je prišel december in milijonski zaslužek …

Ne spreglejte