Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2019,
14.33

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić

Četrtek, 7. 11. 2019, 14.33

4 leta, 5 mesecev

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić

Mandarić razkril, da bo kmalu bogatejši za šest ali sedem milijonov evrov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Če je mogoče verjeti napovedi predsednika Olimpije Milana Mandarića, se navijačem zmajev za usodo kluba (še) ni treba bati. S prodajo nepremičnin v Sloveniji je namreč zagotovil znesek, s katerim naj bi Olimpija preživela vsaj do konca sezone. Takrat bi bil lahko Mandarić že nekdanji predsednik, saj se dogajajo resni pogovori o prodaji kluba. Z najbolj resnim kandidatom, imena noče javno razkrivati, bi si lahko segla v roke že čez tri mesece.

Po dolgem času je pred novinarskimi mikrofoni gostoval Milan Mandarić in odločno zatrdil, da ljubljanski klub ni v finančnih težavah. Preseneča ga, da se mediji ne posvečajo tudi dogajanju v nekaterih drugih slovenskih klubih, ki niso v najboljšem finančnem položaju. "Iz njih se ne dela drame, če pa se zgodi Olimpiji, so novinarske zgodbe alarmantne," je povedal.

Bogati Američan srbskih korenin je zadovoljen z rezultati moštva in stanjem na igrišču. Poraz v Murski Soboti ga ni spravil v slabo voljo, saj še vedno uživa, ko spremljal Olimpijo na vodilnem položaju Prve lige Telekom Slovenije. Zadovoljen je tako z ekipo kot stanjem na igrišču. ''Urediti morajo samo Hadževo pričesko,'' je povedal v smehu določenim novinarjem, ki jih je povabil na sestanek, in omenil pričesko glavnega trenerja Safeta Hadžića, izjemno priljubljenega pri privržencih zeleno-belih.

Vukušić ostaja, številne vleče drugam

Ante Vukušić je najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Ana Kovač Ante Vukušić je najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Ana Kovač Na njem ni spregovoril le o trenutnih predstavah Hadžićeve čete, ampak tudi o prihodnosti. Kmalu bo konec jesenskega dela, nato pa bo napočil čas za zimski prestopni rok, v katerem bi lahko zmaji ostali brez nekaterih vidnejših orožij. Mandarić zagotavlja, da pozimi ne namerava prodati najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije Anteja Vukušića, ki je v tej sezoni dosegel že 14 zadetkov.

S Stefanom Savićem in Tomislavom Tomićem, z obema ima Olimpija sklenjeno pogodbo do konca sezone 2019/20, se nadaljujejo pogovori za podaljšanje sodelovanja. Želi ju obdržati v zmajevem gnezdu, s tem pa si tudi omogočiti boljše izhodišče za višjo odškodnino ob poznejši prodaji. 

O prodaji igralcev:

Med igralci, ki želijo pozimi zapustiti Ljubljano, je navedel Mackyja Bagnacka, a dodal, da ne bo nikogar prodal pod zahtevano ceno. ''Ne želim, da trpi kakovost ekipe. Marsikdo bi šel rad v tujino. Če stalno pritiska, da bi šel, mu ne moreš zapreti oči," se zaveda, da bo težko zadržal skupaj vse najboljše igralce Olimpije. Bo pa vseeno poskušal.

Nikoli ne bo ostal nikomur dolžan. Niti evra!

"Z igralci imam odličen dialog. Vedno, ko kaj zaškriplje, se odpravim na trening, kjer se nato pogovorimo o težavah in jih poskušamo rešiti. Moja vrata so igralcem vedno odprta za pogovore. Zato je v slačilnici vse tako, kot je treba," je zadovoljen s stanjem duha v taboru Olimpije, kjer poskuša biti odziven na vse težave, na katere naletijo nogometaši Olimpije.

"Olimpija ni ostala nikomur ničesar dolžna. Dolgove do njih smo poravnali," je zagotovil, da so vsi igralci prejeli zahtevan znesek, in da je vesel, kako ni noben izmed igralcev zaradi zamude pri izplačilu plač delal drame.

O zamujanju plač:

Priznal je, da so nekatere zamujale teden ali dva. ''To ni nekaj nenormalnega. Že 55 let delujem v poslu in športu, vodil sem velika podjetja z 10 tisočimi delavci, pa tudi manjša z vsega petimi ljudmi. Priznam, nista vedno tekla le med in mleko, a tisto, kar jim je bilo obljubljeno, so na koncu tudi prejeli. Nikoli nisem ostal še nobenemu dolžan. Niti evra. Tako bo tudi v prihodnosti. Ko bom odšel, hočem, da bo tako, da ne bo mogel nihče očitati mojim otrokom, da je njihov oče nekoga prevaral ali mu ostal kaj dolžan. Če bi meni vrnili vsaj odstotek tega, kar so dolžni meni, ne bi imel nikakršnih finančnih težav,'' je pojasnil 81-letni zaljubljenec v nogomet.

V obdobju njegovega delovanja pri Olimpiji je, tudi zaradi nekaterih napačnih finančnih odločitev, nastal dolg tudi do nekaterih drugih nogometnih delavcev - agentov oziroma klubov. Omenjeni dolg znaša okrog pol milijona evrov. "Z upniki smo v dogovoru, ne pritiskajo na nas, če bi, bi mi to zagotovo plačali. Tako pa si jemljemo čas, da natančno proučimo, ali so zahteve upnikov sploh upravičene."

Ni tako preprosto voditi Olimpije

Je v resnim pogovorim s potencialnim kupcem, o katerem bo več razkril šele prihodnji mesec. | Foto: Grega Valančič/Sportida Je v resnim pogovorim s potencialnim kupcem, o katerem bo več razkril šele prihodnji mesec. Foto: Grega Valančič/Sportida Kakšna pa bo prihodnost kluba? Škarje in platno okrog finančnega stanja Olimpije drži Mandarić. Vsem, ki napoveduje črni scenarij zaradi njegovega hitrega odhoda, sporoča, da bodo zmaji mirno dočakali konec sezone. S prodajo svojih nepremičnin v Sloveniji je zagotovil znesek, potreben za preživetje kluba.

''Imam pokrit budget do takrat, ko bom tu. O tem ni dvoma. Prejel bom šest ali sedem milijonov evrov od prodaje Dalmatinke. Če bom potreboval denar, bom lahko plačal vse. Še več od tega, kar je dolžna Olimpija,'' je zaupal, od kod bo črpal finančna sredstva, potrebna za delovanje trenutno vodilnega slovenskega prvoligaša.

''Obstaja stvar, ki še ni končana, to je ovira, da bi vam lahko že danes rekel zbogom (arrivederci, op. p.). V klub želim pripeljati ljudi, da bi prevzeli krmilo. Vodenje kluba, kot je Olimpija, ni tako preprosto, kot si nekateri ljudje z ulice predstavljajo. Ko mislijo, da si le predsednik, imaš naziv in je to tudi vse,'' je dejal na srečanju s predstavniki sedme sile in potrdil, da je po Gabrieleju Nardinu, s katerim nista našla skupnega jezika, na vrata ljubljanskega kluba potrkal nov kandidat.

O prodaji kluba:

Mandarić ne skriva, da se nadaljujejo pogovori o prodaji kluba z novim resnim morebitnim kupcem, o katerem pa še noče govoriti. Več konkretnega bi lahko predstavil šele prihodnji mesec. Takšna je bila tudi zahteva njegovih sogovornikov, ki želijo, da se jih v javnosti do nadaljnjega ne razkriva. "Kluba ne bom prodal na silo, četudi bom moral v Ljubljani ostati dlje kot do februarja, ko bi se lahko zgodila prodaja. Imam dovolj financ, da ekipa normalno deluje. Je pa res, da sem moral zaradi tega prodati nepremičnine, toda Olimpija je moj klub, vedno bo v srcu, kot so vsi, v katerih sem doslej bil," je še pojasnil na srečanju z novinarji.

O tem, da se še ne bo poslovil od Olimpije:

Je pa Mandarić namignil, da bi lahko z njim dosegel dogovor februarja 2020. Če bi se to uresničilo, bi šla Olimpija v druge roke, Mandarić pa bi po več kot štirih letih zapustil zeleno-bele in se lotil novih izzivov v življenju, ob tem pa bi poskrbel, da prepusti klub v dobrem stanju.

"Dobro bom preveril, komu ga bom prodal, tudi po dogovoru bom tu še nekaj časa ostal, da bodo reči šle v pravi smeri. Takim, kot je bil Gabriele Nardin, ga zagotovo ne bom prodal," je razkril, kako je poleg vseh nepravilnosti v zvezi s finančnimi transakcijami Nardinu zameril tudi odgovor na vprašanje, kako naj bi bila videti ekipe Olimpije. V njej je Nardin navedel tri igralce Dekanov, Mandarić pa se je vprašal: "Nočem podcenjevati nobenega kluba, ne podcenjujem Dekanov, ampak, ali ima res tri igralce za Olimpijo ..."

Več sledi danes v oddaji Planet 18 na Planet TV.

navijači Mure
Sportal Nogometaš Olimpije pohvalil navijače Mure #video
NŠ Mura NK Olimpija PLTS
Sportal Mura sklatila vodilno Olimpijo, zgodovinska zmaga Aluminija! #video
Ne spreglejte